Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 6

Photo by Joshua Bessex/Getty Images

Det är en extremt händelserik NFL-vecka som vi lämnar bakom oss när vi nu blickar mot omgång sex. Det är ett något tunnare schema vi bjuds på nu när första rundan av lag har sin bye-week. Trots det så finns det ändå gott om spännande matcher och storylines och som sig bör har vi valt ut fem av de matcher som vi anser extra intressanta.

 

Torsdagsmatch i Philadelphia

Philadelphia Eagles välkomnar Tom Brady och hans Tampa Bay Buccaneers till Lincoln Financial Field i veckans torsdagsmatch. Buccaneers som just nu är väldigt svårstoppade har i skrivande stund greppet om NFC South. Ledda av Tom Brady har de fyra vinster på fem matcher. Brady som i hans 22:a säsong presterar på en högre nivå än någonsin. Han har passat för flest yards i ligan och hans 15 touchdowns är näst flest av alla. Brady är nu 44 år men visar inga tecken på att sakta ner och han fortsätter att trotsa tidens alla lagar. Philadelphia Eagles försvar är också ett relativt tacksamt försvar att passa mot, så han bör kunna hålla uppe detta absurda tempo.

​​Buccaneers är enligt oddssättarna favoriter med sju poäng inför denna match. Med det sagt så är Philadelphia Eagles 2-0 mot NFC South-lag denna säsong, efter att ha slagit Carolina Panthers på bortaplan senast. De möter också ett relativt skadeskjutet secondary, något som deras fartfyllda receivergrupp bör försöka utnyttja. Det blir ingen lätt match för Jalen Hurts och kompani, men större skrällar har hänt på primetime.

 

Ett historiskt derby

Klockan 19:00 på söndag möter Green Bay Packers sin NFC-North rival Chicago Bears på Soldier Field i Chicago. Detta är ett historiskt derby mellan två av ligans mest anrika lag. Faktum är att Packers och Bears är de två lag som mött varandra flest gånger av alla lag i ligan. 202 matcher har de spelat mot varandra för att vara exakt. Av dessa matcher har Packers vunnit sex fler matcher än Bears, så historiskt sett har det varit jämnt. Om vi dock tittar lite närmre på nutid så har Packers vunnit nio av lagens tio senaste möten, så fullt så jämnt har det inte varit de senaste åren. 

Med det sagt så är det nya tider i Chicago, och en som inte bryr sig om historiska nederlag är Bears nya quarterback Justin Fields. Fields, som vann sin andra match som proffs förra söndagen och som styr ett Bears-lag med två vinster i rad. De möter dock ett Packers som inte förlorat en match sedan säsongens inledande vecka. Ett Packers som leds utav Aaron Rodgers som verkligen har börjat hitta sin glödheta lekkamrat Davante Adams de senaste matcherna, vilket har lett till att Adams har flest receiving yards i ligan. Det kommer att krävas mycket av Justin Fields på söndag för att motverka att Packers får sin 102:a vinst mot Chicago Bears. 

 

Markattack mot luftangrepp

Vi bjuds på en riktig smällkaramell på söndag i vad som enligt mig är veckans bästa 19-match. Los Angeles Chargers åker till Maryland och M&T Bank Stadium för att möta Baltimore Ravens i vad som blir en tungviktsfight mellan två av AFCs bästa lag. Både Chargers och Ravens har ett facit på 4-1 inför denna match, vilket gör att de leder sina respektive divisioner. 

Det är en intressant match, då det ena lagets styrka är den andres svaghet. Chargers har lutat sig mot sin fantastiska unga QB Justin Herbert, och han har levererat. Herberts passanfall är rankat tredje bäst i ligan. Vilket bådar gott för dem, då Baltimore Ravens passförsvar tillåter femte flest yards per passning i ligan. Å andra sidan så har Baltimore Ravens sedan ett par år tillbaka ett av ligans mest svårstoppade springspel. Något de bör kunna ta till vara på när de nu möter Chargers, som tillåter 5.6 yards per springförsök, vilket är flest av alla lag i ligan. Det blir en effektiv markattack som ställs mot ett livsfarligt luftangrepp och det kommer att stå och falla på vilket lag som kan ta kommando och bestämma matchbilden.  

 

Lagkompisar i Oklahoma, motståndare i Ohio 

År 2017 hade collegelaget Oklahoma Sooners två väldigt talangfulla unga quarterbacks i form av Baker Mayfield och hans back-up Kyler Murray. Två år senare blev Oklahoma Sooners det första laget någonsin som hade två spelare på samma position som valdes nummer ett i NFL-draften två år efter varandra. Mayfield valdes till Cleveland Browns 2018 och Kyler Murray valdes till Arizona Cardinals 2019. På söndag ställs de forna lagkamraterna mot varandra på FirstEnergy Stadium, när Cardinals gästar Browns.

Kyler Murray och hans Cardinal är fortsatt obesegrade i år, något de är ensamma om och något de självklart vill fortsätta med. Browns blir dock ingen lätt uppgift. De har visserligen förlorat två matcher i år, men det är inga dåliga lag som vunnit över dem, och de har hängt med i förlusterna. Inte minst nagelbitaren mot Chargers som slutade i en förlust med fem poäng i söndags. Det ska bli intressant att se denna duell mellan Oklahoma-produkterna, och än mer intressant att se om Cardinals kan förbli obesegrade när de nu ställs emot ett riktigt bra lag.  

 

Monday Night Football

Arizona Cardinals må vara ligans enda obesegrade lag men jag skulle inte ranka något lag över Buffalo Bills i dagsläget. Deras QB Josh Allen spelar på en bisarrt hög nivå och laget slog just Kansas City Chiefs med råge på bortaplan. Både deras anfall och försvar rankas som ligans bästa enheter, vilket i sig säger väldigt mycket. Allen är en av favoriterna till att bli ligans MVP och laget känns som en given Super Bowl-favorit. Det finns mycket att glädjas över i västra delarna av New York. 

På måndag ställs de mot Tennessee Titans i en primetime-match på bortaplan, och det känns på förhand som att Bills borde klara av detta relativt bekvämt. Med det sagt så vann Titans detta möte förra året. Efter att ha lyckats stressa fram två interceptions ur Josh Allen. Lyckas de sätta samma press på Allen denna gång så kanske historien kan återupprepa sig. Titans har även de sin stjärna i anfallet, deras runningback Derrick Henry. Henry som har startat säsongen på ett historiskt bra vis, och vars spel förutsatt att han håller sig frisk och håller samma tempo, kommer att resultera i flest yards på marken någonsin. King Henry har totalt 765 yards och 7 touchdowns denna säsong. Vi får se om Titans lyckas få igång honom på måndag.

Veckans Guldkorn: Vecka 6

Nyheter

To Top