Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 5

Photo by Michael Owens/Getty Images

Då var vi redan en månad in i säsongen. Hur fort går inte tiden när man har roligt? Nu har vi nått tidpunkten där bye-weeks börjar fläcka schemat, och redan denna vecka får ett par lag vila. Trots färre matcher har vi identifierat fem stycken som ser riktigt roliga ut.

 

Engelsk Fotboll

Vi startar söndagen extra tidigt då första matchen sparkas igång redan 15:30! Jacksonville Jaguars har stannat över i London efter att ha städat av Falcons på Wembley förra veckan. Denna vecka kommer ett glödhett Buffalo Bills till den engelska huvudstaden, och det kommer att krävas mycket för att Jaguars ska kunna försvara det som nu blivit deras andra hem. Bills utklassade Dolphins förra veckan. Ett Dolphins som inför den matchen rankades som etta i en hel del power rankings. Josh Allen och Bills har sett fenomenala ut de senaste tre veckorna. Det kommer att krävas mycket av Trevor Lawrence och hans Jaguars om de ska rå på dem. De får hoppas att Allen har jetlag.

 

Derby i AFC North

Pittsburgh Steelers mot Baltimore Ravens. Det finns en del historia i det bagaget. Denna vecka ställs de två rivalerna mot varandra igen, och det kan bli åka av. Dessa möten brukar präglas av hårda tacklingar, fysiskt spel och en hel del skitsnack. Rent sportsligt så har Baltimore Ravens sett klart bättre ut än Steelers denna säsong, men i divisionsmatcher vet vi att allt kan hända. 

 

Texans är bra(?!)

Jag har skrivit dessa artiklar i ett par säsonger nu, och jag tror faktiskt aldrig att jag har tagit med en Texans-match. Jag har inte gått tillbaka i arkivet, men det är en känsla jag har. De har varit i källaren så pass länge. Nu ser de dock ut att ha tagit klivet upp. C.J Stroud ser ut som den bästa av årets rookie-QBs, och DeMeco Ryans som ny huvudtränare har verkligen tänt gnistan i laget. Texans spelar vacker och rolig fotboll, och det var länge sedan sist. Denna vecka tar de sig an Atlanta Falcons, som precis återvänt från en tuff förlust i London. Båda lagen är dock 2-2, och att gå från denna match med ett positivt facit hade betytt mycket för båda organisationerna. 

 

Walk The Talk

Ingen har väl missat att Sean Payton är ny tränare för Denver Broncos denna säsong? Inför säsongen gick han ut och sa att coachingen i Broncos förra året i princip var det sämsta han sett och att det inte går att göra det mycket sämre. Tränaren för det Broncos-laget var Nathaniel Hackett, som nu är offensiv koordinator i New York Jets. Denna vecka gästar Jets just Broncos, och räkna med att Hackett är sugen på att täppa till truten på Payton och hans Broncos. Kan Payton leva upp till sitt skitsnack eller ska hans företrädare få det sista skrattet?

 

Hatmatch på Levi’s

Veckans utan tvekan mest intressanta match på förhand är den mellan Dallas Cowboys och San Francisco 49ers. Lagen delar så otroligt mycket historia. Under 70-, 80- och 90-talet har dessa två lag spelat några av de mest historiska slutspelsmatcherna ligan har skådat. Under många år sågs NFC Championship som den riktiga Super Bowl, för att det var där som ligans två bästa lag mötte varandra. Rivaliteten byggdes också där, och den har eldats på under de senaste åren. Framförallt på grund av att 49ers nu har eliminerat Cowboys från slutspelet två år i rad. Lagen kommer att vara omåttligt taggade och det borde bli en riktig kanonmatch. Detta är veckans Sunday Night Football, och den förtjänar verkligen namnet Primetime Game. 

Veckans Guldkorn: Vecka 5

Nyheter

To Top