Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 5

Photo by Kevin Sabitus/Getty Images

Vi är redan inne i NFL-säsongens femte vecka! Tiden går verkligen fort när man har roligt. Sexton nya matcher har vi att se fram emot, och vi har återigen kikat närmare på ett par av dem som vi tycker ser extra intressanta ut. Detta axplock lyfter vi fram här, i säsongens femte upplaga av Veckans Guldkorn.

 

Tillbaka till London

Det stämmer! För andra veckan i rad är NFL i London, vilket för oss betyder ännu en söndag med NFL redan från 15:30! Aaron Rodgers och hans Packers ställs mot New York Giants. Giants som något överraskande har ett facit på 3-1 inför denna match, mycket tack vare att Saquon Barkley leder ligan i scrimmage yards. Packers är med all rätt favoriter inför matchen, men de tillät 167 yards på marken och gick till övertid mot Bailey Zappe och Patriots förra veckan, så de är inte helt fläckfria. Vi har också historiskt sett att London-matcher har en tendens att skrälla. Denna match kommenteras på svenska för er som har C more.

 

Friendly faces

New York Jets välkomnar Miami Dolphins till MetLife Stadium i vad som jag tycker ser ut som den mest intressanta matchen i ett relativt svalt 19:00-fönster. Zach Wilson är tillbaka för Jets och han var en bidragande faktor till vinsten förra veckan. Hos Dolphins tyder allt på att det blir Bridgewater som startar under center, efter att Tua fick lämna med en riktigt oroväckande huvudskada förra veckan. Mest intressant ska det bli att se Mike McDaniel ställas mot Robert Saleh. Två huvudtränare som jobbade med varandra i 49ers när laget gick till Super Bowl. Saleh som defensiv koordinator och McDaniel som koordinator för springspelet. De bör onekligen känna till varandras tendenser och har mött varandra på träningsplanen otaliga gånger. Fortsätter vi på C more-spåret så är det också denna match som är i fokus i årets första NFL-studio på kanalen. 

 

Who run the North?

Det är frågan. Efter fyra omgångar så har de tre lag i toppen av AFC North alla ett facit på 2-2. Denna vecka möts två av dem, när Baltimore Ravens välkomnar Cincinnati Bengals till Maryland. I en division som ser ut att bli riktigt jämn i år kommer dessa divisionsmatcher att bli helt avgörande. Detta brukar leda till hårt utkämpade fighter, med tufft spel och hårda tacklingar. Om det blir Lamar Jackson eller Joe Burrow som går segrande ur striden återstår att se, men att få se dem duellera på primetime i Sunday Night Football är inget du vill missa. 

 

Derby på Arrowhead

Veckans Monday Night Football utspelar sig på Arrowhead mellan rivalerna Las Vegas Raiders och Kansas City Chiefs. Patrick Mahomes och hans Chiefs kommer in i denna match med vind i seglen. Efter fyra omgångar snittar laget näst flest poäng per match och fjärde flest yards per match. Mahomes leder ligan i passade touchdowns och de smällde precis upp 41 poäng på Buccaneers, som har ett av ligans bästa försvar. Raiders har istället haft en skakig start på säsongen och tog sin första seger först i söndags. De hoppas självklart att de kan ta med sig det momentumet till Kansas City, men det blir en tuff uppgift. Oavsett utfall så bör Mahomes mot Carr på primetime bjuda på förstklassig underhållning.

Veckans Guldkorn: Vecka 5

Nyheter

To Top