Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 4

Photo by Patrick McDermott/Getty Images

Efter en vecka fylld av överraskningar och offensiva explosioner har omgång fyra stora skor att fylla. Det finns dock en del matcher som väcker lite extra intresse och som har bra potential. Fem av dessa sammandrabbningar lyfter vi i denna upplaga av Veckans Guldkorn!

 

Thursday Night Football

Veckans första match utspelar sig på Lambeau Field då Green Bay Packers välkomnar divisionsrivalen Detroit Lions till Wisconsin. Packers och Lions ser hittills ut som de två lag som kommer göra upp om titeln i NFC North, så denna match kommer sannolikt att ha stor påverkan på jakten på den titeln. Jordan Love har inlett säsongen starkt och har verkligen bevisat sig som arvtagare i Green Bay. Hans Packers bör absolut kunna sätta upp poäng på Lions försvar. Frågan är hur väl de lyckas stoppa Jared Goff och Lions anfall, som snittar 24 poäng efter tre veckor. 

 

London Calling

Årets första match på europeisk mark är redan här. Atlanta Falcons och Jacksonville Jaguars korsar pölen för att göra upp på anrika Wembley Stadium. Denna match innebär Jaguars tionde match i London, så inte är det väl mer än rätt att det räknas som en hemmamatch för Jaguars i kalendern. De har också lite att bevisa. Trevor Lawrence och Jaguars har inte alls övertygat, och senast fick det pisk av ett Texans som många håller som ett av ligans sämsta lag. Falcons är inte något dussingäng direkt, så det blir inte enkelt för Jacksonville att räta upp skutan denna vecka, men det måste göras. Matchen startar redan 15:30 svensk tid, så det blir en extra lång söndag för oss fotbollsälskare. 

 

Vem spräcker nollan?

Två lag som snackades upp av olika anledningar inför säsongen var Denver Broncos och Chicago Bears. Broncos på grund av Sean Payton och Bears på grund av Justin Fields och hans MVP-odds. Efter tre veckor står det klart att dessa två lag inte alls lever upp till förväntan, utan snarare måste ses som ligans kanske två sämsta lag. Nu ställs de dock mot varandra, och det kan ändå betyda att det blir en relativt intressant match att följa. Lagen bör vara jämbördiga, och båda suktar efter att spräcka nollan. 

 

Potentiellt Poängkalas

Miami Dolphins fullkomligt krossade Denver Broncos förra veckan och kastade upp helt absurda 70 poäng på ett försvar som inte hade kunnat stoppa ett näsblod. Den matchen betyder att Dolphins leder ligan med 43 poäng per match i snitt. På andra plats ligger divisionsrivalen Buffalo Bills och i vecka fyra ställs dessa två potenta anfall mot varandra. Det bör betyda underhållande fotboll. Dolphins är 3-0 och Bills är 2-1. Det mesta tyder på att de kommer att göra upp om titeln i öst, och då väger inbördes möten tungt.

 

Monday Night Football

Vi rundar av veckan med Seattle Seahawks i New York, där de gästar Giants på MetLife Stadium under Monday Night Footballs strålkastarljus. Seahawks har sett bra ut efter att ha halkat till i premiären. Två raka matcher med 37 poäng gör att man åker rakryggade till New York. Giants har å andra sidan sett sämre ut, och fick senast storstryk av 49ers. Saquon Barkley bör dock komma tillbaka denna vecka, vilket är ett stort lyft för Giants anfall. Både Seahawks och Giants har slutspelsdrömmar, men det ser kanske ut som att det är via Wild Card de måste gå. För att ta sig in den vägen så viktas konferensmatcher tungt, därför är denna typ av matcher extra viktiga. 

Veckans Guldkorn: Vecka 4

Nyheter

To Top