Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 4

Photo by Rob Carr/Getty Images

Vi rör oss med rask takt mot en ny omgång i NFL. Säsongens fjärde vecka drar igång inatt, och det finns en hel del att se fram emot. Spännande matcher på primetime, rafflande quarterback-dueller och en match på europeisk mark. NFLs fjärde vecka har lite av allt!

 

Thursday Night Football

Veckans första match utspelar sig i Ohio under Thursday Night Footballs strålkastarljus. Det är Cincinnati Bengals som välkomnar Miami Dolphins. Denna match bör bli intressant av många anledningar. Bland annat fåt vi se Joe Burrow mot Tua Tagovailoa, två quarterbacks från samma draftklass. Det är även en viktig match för Bengals, som efter en svag inledning måste få rätsida på säsongen. Joe Burrow har underpresterat och den nya offensiva linjen spelar om möjligt sämre än den de hade förra året. Nu möter de Dolphins som har imponerat ordentligt och är ett av ligans två obesegrade lag. Det är två lag som har rikligt med talang och stjärnglans, vilket bådar gott för bra underhållning. 

 

London calling

Jag hoppas att du kommer ihåg att veckans NFL-söndag är extra lång! NFL är tillbaka i London och klockan 15:30 svensk tid är det avspark mellan Minnesota Vikings och New Orleans Saints. Det kanske inte är den hetaste matchen på förhand, men det finns ändå en hel del att gilla. Inte minst kan matchen mellan Justin Jefferson och Marshon Lattimore bli intressant att följa. Utöver det så brukar London-matcherna alltid vara lite av ett spektakel. Denna match ska till exempel ha en halftime show, som utförs av artisten Yungblud. Om du kommer undan med att bänka dig i soffan redan 15:30 på söndag så rekommenderar jag varmt att du gör så. 

 

Quarterback Showdown

Baltimore Ravens välkomnar Buffalo Bills till Maryland 19:00 på söndag. Detta är en av de matcher jag ser mest fram emot denna vecka, inte minst på grund av lagens quarterbacks. Både Josh Allen och Lamar Jackson har haft en otroligt fin start på säsongen. Lamar Jackson leder ligan med sina tio passade touchdowns, och därtill har han sprungit in ytterligare två. Josh Allen är inte sämre han. Hans nio passade touchdowns är näst flest i ligan och han är den enda quarterback som har passat för över 1000-yards denna säsong. Det är minst sagt två explosiva anfall, vilket ofta leder till bra underhållning. 

 

Superbowl LV

Veckans Sunday Night Football blir en repris på Super Bowl för två år sedan. Kansas City Chiefs mot Tampa Bay Buccaneers på Raymond James Stadium. Buccaneers kliver in med ett facit på 2-1, men värt att notera är att det inte är Tom Brady och anfallet som har varit nyckeln till framgång så här långt. Kanske har åldern tagit ut sin rätt, men Brady och Bucs anfall har bara genererat 17 poäng per match. Försvaret tillåter dock minst poäng i hela NFL, och har verkligen storspelat. De får sig en rejäl utmaning i form utav Patrick Mahomes, som kommer vara ute efter revansch mot laget som knep Lombardi Trofén framför näsan på honom för två år sedan.

Veckans Guldkorn: Vecka 4

Nyheter

To Top