Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 3

Photo by Megan Briggs/Getty Images

Säsongen börjar takta igång och innan vi vet ordet av så drar nästa vecka i NFL igång och då med 16 nya matcher. Det är inte lätt att hålla koll på alla, och därför är vi tillbaka med Veckans Guldkorn. Återigen lyfter vi fram de matcher från den kommande omgången som vi tycker ser mest intressanta ut, och vi börjar med ett divisionsderby i Ohio.

 

Derby i Ohio

AFC North-lagen Cleveland Browns och Pittsburgh Steelers delar en historisk rivalitet. De har mött varandra minst två gånger om året sedan 1950, och de har några riktiga klassiker i bagaget. Det finns inte mycket kärlek till övers i detta derby, och det smäller ofta lite extra hårt när lagen låser horn. Det var inte många år sen det gick så långt att Myles Garrett till och med ryckte av hjälmen på Steelers quarterback och drämde till honom med den. Fysisk fotboll är alltid roligt, och det lär det bjudas på under torsdagsnatten. Det känns också jämnare än på länge. Båda lagen har ett facit på 1-1 och ser fram emot att studsa tillbaka efter snöpliga förluster förra veckan. Detta bör bli en spännande match under det strålkastarljus som Thursday Night Football medför.

 

Speed kills

En av de 19-matcher som vi ser fram emot mest denna vecka är AFC East-derbyt mellan Bills och Dolphins. Båda lagen sitter på en otroligt explosiv offensiv och både Tua Tagovailoa och Josh Allen har fått en kanonstart på säsongen. Något som bli extra kul att följa är om lagens fartfyllda receivers kan fortsätta att hålla det absurda tempo som de inlett säsongen med. Dolphins Tyreek Hill och Jaylen Waddle, två av ligans snabbaste spelare, ligger etta respektive trea i mottagna yards efter två veckor. Andraplatsen hålls av Stefon Diggs i Bills. Det blir onekligen en tuff uppgift för försvaren i båda lag, och detta kan mycket väl vara en match som bjuder på över 60 poäng. Vinnaren av denna match kommer att stå som ensam etta i divisionen, och divisionsreslutat kan visa sig vara avgörande när vi börjar titta på slutspelsplatser senare på säsongen. 

 

Ett legendariskt möte

Två av historiens absolut främsta quarterbacks ställs mot varandra på söndag när Tampa Bay Buccaneers välkomnar Green Bay Packers till Florida. Efter en kort stint i pensionens stillhet valde legendaren Tom Brady att återvända för en säsong till, minst. Detta gav oss möjligheten att denna vecka få se honom möta en annan framtida hall of famer i Aaron Rodgers. Dessa två historiska quarterbacks har mötts fem gånger tidigare i karriären, och Tom Brady har gått vinnande ur fyra av de matcherna. Bradys Buccaneers har vunnit båda av säsongens inledande matcher och de har hemmaplan, så de ska väl ses som favoriter. Dock kommer Mike Evans missa matchen med en avstängning och Chris Godwin är sedan tidigare borta med en skada, vilket jämnar ut oddsen något. Detta kan mycket väl vara sista gången vi får se dessa två ikoner ställas emot varandra, så det får du inte missa.

 

The Boogeyman

Det har varit Russell Wilsons smeknamn bland 49ers-fans under alla de år han terroriserat dem. Trots att Seahawks nu har bytt bort honom så kommer inte 49ers undan, de tvingas möta Wilson igen redan på söndag. Wilson har inte imponerat i Broncos än så länge, men med tanke på hans facit mot just 49ers så kan detta mycket väl vara matchen där han visar att han är värd pengarna. 49ers åker till Mile High utan Trey Lance som olyckligtvis bröt foten förra veckan. I stället blir det Jimmy Garoppolo som återigen leder laget ut ur tunneln. Detta är veckans Sunday Night Football, och det bör bli en spännande match mellan två gamla fiender. 

Veckans Guldkorn: Vecka 3

Nyheter

To Top