Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 2

Photo by Eakin Howard/Getty Images

NFL är igång och nu kommer matcherna snabbt och tätt. Säsongens andra vecka står för dörren och det finns en del godbitar att se fram emot. I Veckans Guldkorn lyfter vi omgångens hetaste matcher, och vi börjar med ett derby i AFC West. 

Thursday Night Football

Detta är en riktig höjdare! Kansas City Chiefs välkomnar rivalen Los Angeles Chargers till Arrowhead för en match som lär bli en rafflande tillställning. Både Chargers och Chiefs är med i toppen av i stort sett alla power rankings och de lär i allra högsta grad vara de som slåss om titeln i AFC West i år. Att få en sådan kraftmätning så tidigt på säsongen är riktigt roligt, och det ska bli intressant att se Patrick Mahomes och Justin Herbert duellera på Primetime.

Derbyspöket

Tampa Bay Buccaneers har onekligen fått ett lyft sedan Tom Brady kom till Florida, och under de två år som han har varit där har laget varit extremt svårslagna. Ett lag som dock verkligen har Tampas nummer är divisionsrivalen New Orleans Saints. Under Bradys två säsonger i Tampa har laget fortfarande inte lyckats slå Saints i grundsäsongen. Faktum är att september 2018 var senast som Buccaneers vann en match mot Saints i grundserien. Buccaneers är det bättre laget på pappret men Saints bjuder alltid upp till dans när lagen möts. Återstår att se om Bucs kan döda derbyspöket.

Raiders jagar första seger

Las Vegas Raider välkomnar Arizona Cardinals till Allegiant Stadium på söndag. En match mellan två lag som båda jagar säsongens första seger. Både Cardinals och Raiders är lag med slutspelshopp, vilket innebär att det vore tufft att hamna i ett 0-2 hål. Det finns potential för höga poäng i den här matchen, vilket alltid är underhållande. Båda lagen har ett skakigt secondary samtidigt som de passar bollen mycket och ofta. Vi får även se Chandler Jones möta sitt gamla lag. Han har flest sacks i Cardinals historia, men spelar nu för Raiders och är nog lite extra sugen på att få en sack eller två. 

Monday Night Football

Philadelphia Eagles och Minnesota Vikings är två NFC-lag som såg riktigt starka ut i säsongens första vecka. Under ett år där NFC ser något svagare ut så bör både Eagles och Vikings vara med och slåss om slutspelsplatser. Det är också därför denna match är lite extra intressant. Dels för att det är två lag som startat bra, men också därför att slutspelsplatser ofta avgörs på resultat inom divisionen och konferensen. Så trots att den spelas tidigt på säsongen så kan den komma att bli oerhört betydelsefull. Det blir även roligt att se om Justin Jefferson kan fortsätta att briljera när han ställs mot Darius Slay och James Bradberry. 

Justin Jefferson #18 i Vikings hanterade Eric Stokes #21 och Green Bay Packers på ett imponerande sätt vecka 1. Hur blir det mot Slay, Bradberry och de andra i Eagles secondary vecka 2? (Photo by David Berding/Getty Images)

 

Veckans Guldkorn: Vecka 2

Nyheter

To Top