Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 1

Photo by Eakin Howard/Getty Images

Väntan är över! Efter sju långa månader är NFL äntligen tillbaka, och så även Veckans Guldkorn! Det är ett fullproppat schema som vi bjuds på i säsongens första vecka, och här lyfter vi fram några av de matcher som vi tycker verkar extra intressanta.

 

Säsongsstarten 

Det är en riktig smällkaramell vi bjuds på i årets premiär. De regerande mästarna Los Angeles Rams välkomnar Buffalo Bills till SoFi Stadium i en match som både har bra bakgrundshistoria och underhållningsvärde. Von Miller gör sin första match med Bills och möter laget som han lyfte Lombardi Trofén med för bara några månader sedan. Jalen Ramsey ska försvara sig med dunder-duon Allen och Diggs samtidigt som Cooper Kupp kommer att försöka fortsätta i förra säsongens hjulspår. Efter en lång off-season ser alla matcher bra ut, men att bjudas på en sådan här höjdare mellan två Super Bowl-favoriter är en tidig julklapp. Håll i er och förvänta er mycket poäng och högt tempo!

 

Bakers hämnd

Ingen har väl missat Browns val att byta till sig Deshaun Watson under lågsäsongen. Detta innebar att Baker Mayfields talanger blev överflödiga. Mayfield hittade en ny arbetsgivare i Carolina Panthers, som bytte till sig honom för ett sent draftval. Redan vecka ett ställs Mayfield mot laget som ratade honom, när Panthers välkomnar Browns. Vi kan väl gissa att Baker Mayfield är lite extra taggad inför denna match.

 

Derby i väst

Det har skett en rejäl upprustning i AFC West under lågsäsongen och konkurrensen inom divisionen lär bli benhård. Därför är det lite extra kul att få se ett divisionsderby redan första veckan. Las Vegas Raiders gästar Los Angeles Chargers i en match som på förhand känns riktigt intressant. Inte minst för att vi får se så många högprofilerade namn göra debut i nya färger. I Raiders får vi se både DaVante Adams och Chandler Jones medan vi i Chargers får se Khalil Macks debut. Divisionsmatcher är ofta lite extra spännande, och i en division som spås bli så jämn som denna så kommer matcherna lagen emellan betyda extra mycket.

 

Favorit i repris

Om vi blickar tillbaka ganska exakt ett år så var det Dallas Cowboys och Tampa Bay Buccaneers som sparkade igång säsongen. Då blev det en böljande och extremt spännande affär som tillslut avgjordes på ett field goal i slutsekunderna. Denna säsong möts lagen igen i vecka ett, och även om det är mycket begärt att be om en repris så kan man alltid hoppas. Det är trots allt två passglada lag, och det brukar båda gott för underhållningsvärdet. Det är även årets första Sunday Night Football, vilket även det ger matchen lite extra krydda. 

 

Wilson är tillbaka

Som att det inte vore nog för fansen i Seattle. Först byter Seahawks bort quarterbacken Russell Wilson, som har gjort så mycket för laget. Sedan, för att strö lite extra salt i såren, får de redan i vecka ett se Wilson i hans nya färger möta Seattle Seahawks på prime time. Detta blir årets första Monday Night Football, och även fast att den känns lite ojämn på förhand så ska det bli kul att se Wilson i hans nya omgivning, och debuten får såklart lite extra krydda när den är mot hans forna lagkamrater. 

Veckans Guldkorn: Vecka 1

Nyheter

To Top