Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 2

Photo by Ronald Martinez/Getty Images

Säsongens första vecka är passé. Ofta sägs det att lag ljuger i vecka ett, och att det är först i vecka två som vi får se deras äkta färger. Om det stämmer så gör det denna omgång extra spännande. Som vanligt har vi tagit fram de fem matcher som vi ser lite extra fram emot i denna Veckans Guldkorn.

 

AFC North Derby

En av ligans största getingbon är AFC North. En division med fyra lag som alla förväntas utmana om slutspelsplatser. Nu möts två av dessa lag i ett derby som sannolikt kommer att ha stor inverkan på jakten efter dessa slutspelsplatser. Bengals välkomnar Ravens till Paycor Stadium i en match där Bengals kommer göra allt för att inte hamna i ett 0-2 hål och samla på sig två förluster inom divisionen. Duellen mellan Lamar Jackson och Joe Burrow är också intressant, då båda två har mer att ge än vad de visade förra veckan. Bengals möter Ravens och de kommer slåss med näbbar och klor för att inte hamna efter i divisionen. Eller ska vi istället säga att Bengals kommer slåss mot näbbar med klor? Nej, den var dålig. Jag är ledsen. Vi går vidare till nästa!

 

Rookie Throwdown

Visst är det alltid kul med rookies? Framförallt när de är quarterbacks. C.J Stroud valdes som nummer två och Anthony Richardson som nummer fyra i den senaste draften. Nu ställs divisionsrivalerna mot varandra för första gången i karriären då Colts gästar Texans. De hade båda en relativt tuff start på karriären i ligan, men nu kommer åtminstone en av dem få skörda karriärens första vinst. Vem det blir återstår att se. Bara för det så slutar det säkert oavgjort här. 

 

Ett fulltaligt Chiefs

De regerande mästarna Kansas City Chiefs åkte på en relativt oväntad törn i säsongspremiären. Nu åker det till Florida för att jaga Jaguarer och säsongens första vinst. Med på resan kommer också Travis Kelce och Chris Jones, två spelare som inte var ombytta förra veckan. Efter Mahomes är de lagets två bästa spelare och kommer självklart vara ett enormt tillskott. Jacksonville Jaguars är dock inget stryklag, och de spelade en relativt jämn match mot Chiefs i det senaste slutspelet, så detta bör bli en rolig match att följa. 

 

Kompisarna från Bama

Det blir ett kärt återseende när killarna som brukade dela quarterbackrum i Alabama nu ställs mot varandra i Foxborough. Dolphins gästar Patriots i ett spännande divisionsderby. Tua Tagovailoa mot Mac Jones. Två quarterbacks som stod för imponerande insatser i premiären. Matcher inom divisionen betyder alltid lite extra och så även fallet här. Hittills har inte Tua förlorat när han mött Mac. Blir detta första gången? 

 

En hätsk historia

Ännu ett derby i AFC North. Denna gång är det Cleveland Browns som gästar Pittsburgh Steelers under Monday Night Footballs strålkastarljus. Två lag som inte skickar många kärleksbrev till varandra. Det brukar smälla hårt när dessa rivaler möts, och känslorna är ofta på utsidan. Vi minns väl alla när Myles Garrett drog till Steelers quarterback i huvudet med hans egna hjälm? Vi förväntar oss en fysisk match med mycket känslor.

Veckans Guldkorn: Vecka 2

Nyheter

To Top