Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 1

Photo by Mike Stobe/Getty Images

Efter sju långa månader utan NFL har vi nu äntligen nått starten av säsongen 2023/24. Det är bara några få dagar till vi kan lämna all spekulation bakom oss och bevittna äkta fotboll. För vissa kanske hoppet tänds denna vecka. För andra blir det ett uppvaknande från lågsäsongens optimism. Precis som vi alltid gör i Veckans Guldkorn har vi tagit fram våra fem favoritmatcher från den stundande omgången. 

 

Startskottet

Först måste vi ju nämna torsdagens matchen. Startskottet för 2023-års säsong. Den spännande uppstickaren Detroit Lions kommer att testas direkt då de gästar de regerande mästarna Kansas City Chiefs. Efter sju månaders abstinens är vi nog inte många som missar denna match. Både Chiefs och Lions slutade topp-5 i poäng per match förra säsongen. Om det är något att gå efter, då kan vi förvänta oss ett poängkalas på Arrowhead. 

 

Battle of Ohio

Redan i säsongens första vecka får vi avnjuta ett klassiskt derby mellan två divisionerrivaler som delar mycket historia. Upphaussade Bengals gästar Ohio-rivalen Browns i en match som kommer att bli riktigt intressant att följa. Bengals vet vi är starka, de har vi fått bevisat de två senaste åren. Vilket Browns vi ser i år är dock frågan. Har Watson hittat formen igen? Browns har iallafall laddat upp med en del förstärkning under lågsäsongen och det ska bli intressant att se om de kan ge de regerande AFC North-mästarna en törn direkt. 

 

Tua vs Herbert

I draften 2020 valdes Tua Tagovailoa som nummer fem och Justin Herbert som nummer sex. Till Dolphins respektive Chargers. Sedan dess har dessa två unga quarterbacks mött varandra två gånger, och resultatet är en vinst vardera. Nu ställs Dolphins och Chargers mot varandra igen. Tagovailoa och Herbert, som i och med draften alltid kommer att vara sammanflätade, har nu chansen att ta kommandot i deras interna rivalitet. Utöver det så är detta också två slutspelsjagande AFC-lag, och det kan vara så att denna match visar sig betyda väldigt mycket när vi börjar räkna slutspelsplatser i januari. 

 

Sunday Night Lights

Cowboys mot Giants på primetime. Det hade nästan räckt att avsluta där. Dallas Cowboys har en av de på pappret starkaste trupperna i NFL. New York Giants tog stora kliv i rätt riktning under Brian Daboll förra säsongen. De delar dock division, tillsammans med andra starka lag, i vad som är ett getingbo i NFC East. Det betyder att matcher inom divisionen, som denna, kommer betyda extremt mycket när det närmar sig slutspel. 

 

Rodgers i New York

Visst börjar man bli lite trött på allt tjat om Aaron Rodgers i New York Jets, men det går inte att undgå. När en quarterback på elitnivå byter lag så skapas rubriker. När quarterbacken är Aaron Rodgers och marknaden är New York, då skapas ännu fler. Jets lag är laddat på talang, och det ska bli otroligt spännande att se vad de kan åstadkomma med Rodgers under center. De kommer att få en gedigen utmaning direkt, då Buffalo Bills med Josh Allen i spetsen ska gästa MetLife Stadium. Det här är en quarterback-duell av högsta kvalitet och ett divisionderby där mycket står på spel. 

 

Honorable Mentions: 

Vi kan inte avsluta utan att nämna några av de matcher där spännande rookies ska visa upp sig för första gången på den stora scenen. Panthers gästar Falcons, och där får vi vårt första smakprov av både förstavalet Bryce Young samt fenomenet Bijan Robinson. Samtidigt möter den elektriska rookien Anthony Richardson Jacksonville Jaguars och C.J Stroud möter Baltimore Ravens. 

Veckans Guldkorn: Vecka 1

Nyheter

To Top