Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 17

Photo by Rob Carr/Getty Images

Det nya året ska snart skålas in, och det gör vi med sexton nya matcher i NFL! I Veckans Guldkorn har vi lyft våra fem favoriter från veckans schema. De matcher som du bör titta närmare på för att fira in det nya året på bästa möjliga sätt. 

 

Kamp i toppen av NFC

Vi startar redan natten till söndag, där två av de bästa lagen i NFC ställs mot varandra. Detroit Lions, som precis säkrat titeln i NFC North för första gången, gästar Dallas Cowboys. Ett Dallas som förlorat två raka matcher och tappat greppet om förstaplatsen i divisionen. Det finns dock fortfarande en chans, men det ligger inte i deras händer. De möter ett Lions som gjort 72 poäng totalt under de två senaste veckorna, så det är en tuff uppgift. Dallas kan dock luta sig mot ett fläckfritt facit på hemmaplan, då inget annat lag än Cowboys har vunnit på AT&T Stadium i år. Dessa två lag är bland det bästa som NFC kan erbjuda, så det blir intressant att följa. 

 

Höjdarmatch i AFC

Efter förra veckan ser Baltimore Ravens onekligen ut som ligans starkaste lag. Denna vecka kan de säkra förstaplatsen i AFC genom att besegra Miami Dolphins. Det är bara Dolphins som kan utmana Ravens om den förstaplatsen och det skiljer bara en match mellan dem, så det blir en riktigt intressant match att följa. Dolphins har gjort flest poäng av alla lag i år, men nu möter de ligans bästa försvar. Det kommer att krävas mycket för att göra hål på Ravens, men det lär behövas. Särskilt med tanke på att Ravens offensiv har steppat upp rejält. Faktum är att inget lag har gjort fler poäng under de tre senaste veckorna. En match mellan två av ligans bästa lag där mycket står på spel. Det bådar gott för oss fotbollsälskare. 

 

Bucs kan säkra titeln

Tampa Bay Buccaneers har hittat en ny växel de senaste veckorna. Baker Mayfield har visat upp sig och offensiven snittar 31 poäng under de tre senaste matcherna. Det har resulterat i fyra raka vinster och med ännu ett W i helgen säkrar de titeln i NFC South. För att lyckas göra det måste de besegra New Orleans Saints. Saints behöver förlita sig på försvaret om det ska gå vägen. I två av de tre senaste matcherna släppte de bara in sex poäng. En liknande prestation lär behövas för att lyckas stoppa Buccaneers segertåg. 

 

Slutspelsjakt vid tolvslaget

Lagom till att vi skålar in det nya året kan vi följa slutampen av matchen mellan Steelers och Seahawks. Två lag med häng på slutspelet, där en av dem förmodligen får drömmarna krossade. Båda lagen är 8-7 och i allra högsta grad med i racet, men en förlust här skulle potentiellt stänga många av dörrarna till slutspelet. Lagen är relativt snarlikt byggda, med en offensiv som blandar och ger och en defensiv som bär det tunga lasset. Det blir intressant att se vem som drar det längsta strået här.

 

NFC North startar året

Kalenderåret 2024 sparkas igång med ett derby i NFC North. Packers gästar Vikings och  beroende på hur det går för andra NFC-lag denna vecka kan vinnaren av denna ta en preliminär plats till slutspelet. När lagen möttes tidigare i år så vann Vikings relativt enkelt. Då hade de dock Cousins under center. Förutsättningarna ser annorlunda ut nu, och Vikings har sett väldigt bleka ut den senaste månaden. Kan Jordan Love leda Packers till slutspel i hans första säsong som startande QB? Då behöver han vinna detta heta divisionsderby.

Veckans Guldkorn: Vecka 17

Nyheter

To Top