Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 16

Photo by Leslie Plaza Johnson/Icon Sportswire via Getty Images

Nu är det jul igen! Sexton matcher väntar i den sextonde veckan i NFL. Kommer det ske lite julmirakel i helgen? Det försöker vi bena ut i denna upplaga av Veckans Guldkorn.

 

Smygstartar julen

Vi smygstartar vår julhelg redan natten till fredag då Saints gästar Rams på SoFi. Två lag i NFC som båda är 7-7 och som har allt att spela för. Saints har chans på titeln i NFC South och Rams spelar för en plats i slutspelet. Bara två lag har gjort fler poäng än Rams de tre senaste matcherna, men bara tre lag har släppt in färre poäng än Saints under samma tid. Två styrkor ställs mot varandra i en match som kommer att väga tungt. Detta blir en bra start på julen. 

 

Uppesittarkväll

En gammal hederlig uppesittarkväll! Lagom till fyrans bingo kan du smygtitta på ett divisionsderby mellan två lag som i allra högsta grad jagar slutspel. Pittsburgh Steelers välkomnar rivalen Cincinnati Bengals. Bengals äger just nu en plats till slutspel med ett facit på 8-6. Steelers är å andra sidan på utsidan och blickar in. De är dock hack i häl med sina sju vinster, och ett bra resultat här skulle verkligen skicka dem i rätt riktning. Vi närmar oss slutet på säsongen, där många matcher väger extra tungt, och denna kommer att vara en av dem. 

 

Karl Bertil eller NFL?

Lagom till att Karl-Bertil Jonsson får lukta på glöggen sparkas sex matcher i NFL igång. Hetast av dem är den mellan Browns och Texans. Två lag i AFC som försöker säkra slutspel. Browns som nu leds av Joe Flacco säkrar en plats med vinst här. Texans är å andra sidan inte klara om de vinner, men chanserna skulle se riktigt bra ut. Det är ett tight race i AFC, så en vinst här är livsviktig för båda. Texans lyckades vinna förra veckan trots att Stroud var borta. Klarar de det igen, mot det försvar som tillåtit minst yards i ligan?

 

Julaftonskvällen

Om du prioriterar Karl-Bertil Jonsson vid 19:00 så får du nog prioritera bort Tomten är far till alla barnen vid 22-snåret. Vänd istället blicken mot en av veckans hetaste matcher. Dallas Cowboys gästar Miami Dolphins. De två lag som gjort flest poäng i hela ligan i år. Dessutom är matchen superviktig vad gäller slutspelsplatser. Dolphins jagar förstaplatsen i AFC, och Cowboys jagar titeln i NFC East. På pappret känns lagen väldigt jämna. Två bra försvar, en drös bra skillspelare, två duktiga quarterbacks och otroligt potenta anfall. Det bör betyda underhållande fotboll. Frågan är bara hur Cowboys kan prestera på bortaplan. Cowboys har varit extremt dåliga när de mött ett bra lag på bortaplan i år. Kan de bryta trenden här? Det hade varit ett julmirakel. 

 

En sen julklapp

Vi stänger julhelgen med veckans bästa match. En sen julklapp till alla oss fotbollsälskare. Ligans två bästa lag möter varandra när ettan i AFC gästar ettan i NFC. Ravens mot 49ers i Santa Clara. Båda är topp tre i poängskillnad. Ravens är fyra och 49ers trea i gjorda poäng och de är etta respektive tvåa i insläppta poäng. Lamar Jackson och Brock Purdy är även odds-favoriter i MVP-racet. Med andra ord är detta en så bra match man kan hoppas på. Hårt mot hårt. De bästa mot de bästa. Kan Ravens passförsvar, som varit lite svagare på senaste, stoppa Purdy och hans vapen? Kan 49ers springförsvar, som tillät 234 yards förra veckan, stoppa ligans bästa springspel? De svaren får vi under juldagsnatten.

Veckans Guldkorn: Vecka 16

Nyheter

To Top