Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 18

Photo by Bryan M. Bennett/Getty Images

Då var vi tillslut här! Säsongens sista omgång. Vecka 18 står för dörren och många lag spelar för sin överlevnad. För sista gången denna säsong lyfter vi fram våra fem favoritmatcher i en sista Veckans Guldkorn. 

 

Allt att spela för i AFC South

Ja, så är det sannerligen. Divisionen är vidöppen när vi ska påbörja sista omgången och faktum är att Colts, Texans och Jaguars alla sitter på samma facit. Just Colts och Texans ställs mot varandra på Lucas Oil Stadium natten till söndag och vinnaren där kommer stämpla en biljett till slutspel och kanske till och med ta hem titeln i AFC South. Med C.J Stroud tillbaka i laget gjorde Texans slarvsylta av Titans förra veckan. Colts fick å andra sidan kämpa hårdare för att vrida ur en ack så viktig seger mot Raiders. Senast lagen möttes var i vecka två, när sagan om Stroud knappt påbörjat skrivas. Nu går vi in i grundseriens sista omgång, och när dessa divisionsrivaler ska mötas står allt på spel. 

 

Titelmatch i NFC

Lite överraskande så vann Saints komfortabelt mot Buccaneers förra helgen. Trots det så har Tampa Bay fortfarande saken i egna händer. De behöver bara vinna mot Panthers i helgen. Allt tyder på att de ska klara av det, och isåfall kröna vad som hittills varit en förvånansvärt bra säsong för Baker Mayfield och Tampa Bay med en titel i NFC South. Något som i sin tur betyder hemmaplan i slutspelet. Skulle de dock mot förmodan förlora så blir matchen mellan Saints och Falcons helt avgörande för vilket lag som tar hem divisionen. 

 

Packers spelar för slutspel

Packers säsong har varit långt ifrån spikrak. De har samlat på sig imponerande skalpar som Chiefs och Lions, men de har också förlorat en rad matcher. Efter mycket upp och ner så står de nu på 8-8 i facit och kan smyga in i slutspelet genom en vinst mot rivalen Bears. Matchen ska spelas på Packers hemmaplan i Wisconsin, men det är ett formstarkt Bears de möter. Bears som ett tag såg ut som ligans sämsta lag skulle sluta på lika många vinster som Packers om de tar hem denna. De har släppt in tredje minst poäng under de tre senaste matcherna, vunnit fyra av sina fem senaste och Fields har nog fått ägarna att fundera lite extra på vad de ska hitta på med förstavalet i draften. Packers och Love har dock spelat upp sig, och snittar sjätte flest poäng under sina tre senaste matcher. Så det är en formstark offensiv mot en formstark defensiv i en match mellan två rivaler där slutspel står som insats. Det bådar gott för underhållningsvärdet. 

 

Cowboys går för titel och hemmaplan

Det har verkligen studsat fram och tillbaka mellan Eagles och Cowboys i NFC East de senaste veckorna, och efter en svag avslutning på säsongen i Philadelphia har Dallas Cowboys nu divisionen i egna händer. Deras sista match spelas i Washington, och vinner de över divisionsrivalen så bärgar de titeln i divisionen och framförallt #2 seed i NFC och hemmaplan i stora delar av slutspelet. Perfekt för Cowboys med tanke på deras svaga form på bortaplan. Just den dåliga formen utanför AT&T Stadium är det enda som talar emot storfavoriten Cowboys på söndag. Commanders ska egentligen inte ha något att säga till om. De är underdogs med 13.5 poäng enligt Vegas. Men kanske tar de vara på hemmaplan fördelen och agerar glädjedödare för Cowboys här. Skulle Dallas åka på stryk så kan istället Eagles ta hem divisionen med en seger mot Giants. 

 

Allt på spel i säsongsavslutningen

Grundsäsongen avslutas med en riktig höjdare. Ett derby i AFC East där Bills gästar Dolphins. En match som har enorm påverkan på slutspelet. Vinnaren av denna match vinner AFC East, så mycket är säkert. Beroende på vissa andra resultat så kan det också vara så galet att Bills kan missa slutspelet vid en förlust. De kan alltså spela om titeln och överlevnad samtidigt. Bills krossade Dolphins när de möttes tidigare under säsongen, och de rider på en våg av fyra raka vinster. Å andra sidan åkte Dolphins på storstryk förra veckan och drabbades av skador på några nyckelspelare. De har dock hemmaplansfördel vilket kan betyda mycket i en sådan avgörande match. Detta är en gedigen avslutning på säsongen. 

Veckans Guldkorn: Vecka 18

Nyheter

To Top