Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 17

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Grundsäsongen börjar lida mot sitt slut och vi är just nu i den perioden där många lags säsonger hänger på en enstaka match. I veckans omgång har vi ett gäng matcher med lag vars säsong står på spel, och det är många som helt enkelt måste vinna för att fortsatt hålla sig flytande. I Veckans Guldkorn har vi återigen kikat närmare på de matcherna från veckans schema som ser lite extra spännande ut på förhand. 

 

Dolphins på djupt vatten

Efter en kanonstart på säsongen har Miami Dolphins hamnat i en riktig svacka. De har förlorat fyra raka matcher och de börjar på riktigt att tappa greppet på deras slutspelsplats. På söndag åker de till kylan i Boston för att möta divisionrivalen New England Patriots på Gillette Stadium. Faktum är att om Patriots vinner den matchen så hoppar de upp framför Dolphins och skulle i det fallet ha förtur till en slutspelsplats. Miamis QB Tua Tagovailoa har också äntrat hjärnskakningsprotokollet för tredje gången denna säsong, vilket gör att han missar matchen och uppgiften blir än svårare för ett Dolphins med noll momentum. 

 

Genos hämnd

Geno Smith har gjort en av säsongens mest imponerande resor. Från att vara i princip bortglömd har han blommat ut till en pålitlig startande QB och har spelat sig själv hela vägen till Pro Bowl. Denna vecka möter han New York Jets. Laget som en gång draftade honom, men där han inte direkt skördade några större framgångar. Även Seahawks huvudtränare Pete Carroll har gjort en mindre lyckad sejour i Jets, när han var huvudtränare för laget under säsongen 1994 innan han sparkades. Både Jets och Seahawks har känning på slutspel, men de behöver i princip vinna sina två sista matcher, vilket gör denna match riktigt spännande. Mike White bör vara tillbaka bakom center för de grönvita, vilket är ett lyft för lagets offensiv. Det känns som en jämn match på förhand, och i och med att insatserna är så otroligt höga så bör det bli en riktigt rolig match att följa. 

 

Räkna inte ut Rodgers än

Green Bay Packers säsong har inte levt upp till förväntningarna och de har förlorat divisionstiteln för första gången på fyra år. Efter två raka MVP-titlar har Aaron Rodgers spelat på en mer mänsklig, och stundtals rätt dålig nivå. Detta har lett till att Packers i princip skrevs av helt. Laget slutade dock aldrig tro, och Aaron Rodgers och hans osthuvuden har nu rasslat av tre raka vinster, vilket ger dem ett facit på 7-8. De välkomnar nu divisionsvinnaren Minnesota Vikings till Lambeau Field i en match som Packers måste vinna. Gör de det så bygger de upp för en helt avgörande match mot Lions i vecka 18. Men först måste de som sagt ta sig förbi ett Vikings som trots sitt facit på 12-3 spelat hela 11 matcher som avgjorts inom en score. Det bådar för en jämn match, där Aaron Rodgers och Packers är tvungna att dra det längsta strået för att inte deras säsong ska vara över. 

 

Monday Night Football

Monday Night Football bjuder på en riktig smällkaramell. Cincinnati Bengals välkomnar Buffalo Bills på primetime. Två av AFCs absolut bästa lag i vad som kommer bli en riktig kraftmätning inför slutspelet. Bills äger just nu förstaplatsen i AFC och därmed en vilovecka i slutspelet. De är dock jagade av Chiefs på samma antal vinster, och just Bengals, som bara är en match bakom. Skulle Bengals vinna denna så kan de skaka till saker rejält i kampen om slutspels-seedning. Bills rider på en våg av sex raka vinster och har ett av ligans mest potenta anfall. Med det sagt så har Bengals sju raka vinster och de snittar bara två färre poäng per match än vad Bills fantastiska offensiv gör. Jag förväntar mig en duell mellan Joe Burrow och Josh Allen, och det ska bli riktigt roligt att följa. Kanske är detta också en försmak på en potentiell match vi får se i slutspelet. 

Veckans Guldkorn: Vecka 17

Nyheter

To Top