Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 16

Photo by Courtney Culbreath/Getty Images

Julen är här och det betyder inte enbart glögg och Kalle Anka. Det betyder även NFL både på julafton och juldagen. I Veckans Guldkorn har vi analyserat veckans schema och lyft fram omgångens mest intressanta matcher. Se det som vår julklapp till dig!

 

Ettan mot tvåan

Ettan och tvåan från 2021-års draft möts när Trevor Lawrence och hans Jacksonville Jaguars gästar Zach Wilson och New York Jets. Båda dessa AFC-lag jagar slutspel, och det finns faktiskt realistiska chanser att de tar sig dit. Något som inte hänt Jaguars sedan 2017 och Jets sedan 2010. Oddsen att de båda tar sig dit är otroligt små, vilket gör att förloraren i denna match i princip definitivt kan skrivas av. Jaguars har imponerat på senast och mycket är tack vara Lawrence, som har kastat 14 touchdowns och bara en interception de senaste sex matcherna. Vilket också genererat fyra vinster under samma period. Hur han handskas med New York Jets försvar, som släpprt in fjärde minst poäng per match under säsongen återstår att se. Men en sak är säker och det är att detta är en match där lagens säsong står på spel.

 

Minshew-mania

Två av giganterna i NFC ställs mot varandra när divisionsrivalerna Philadelphia Eagles och Dallas Cowboys ställs mot varandra på julaftonskvällen. En vinst här innebär att Eagles matematiskt säkrar titeln i NFC East på rivalernas hemmaplan, något Cowboys inte vill bevittna. Vi hade sett fram emot att se Jalen Hurts och Dak Prescott duellera, men efter en skadad axel mot Chicago Bears får vi nu istället se Gardner Minshew under center för örnarna. När lagen möttes i oktober var det Cowboys som startade sin back-up quarterback, och för er som minns var det matchen där Cooper Rush kom tillbaka ner på jorden i en 17-26 förlust för Cowboys där han kastade tre interceptions. Nu är det Eagles tur att starta sin back-up, återstår att se om de har bättre lycka än rivalen hade förra gången.

 

The Immaculate Reception

Det är nu 50 år sedan Steelers-legenden Franco Harris fångade vad som kom att kallas “the immaculate reception”. Ett av de största spelen i NFLs historia. Det skedde mot Raiders, och när Steelers möter Raiders natten till söndag skulle detta firas. Inte bara för att det var 50 år sedan det hände, Franco Harris nummer 32 ska även pensioneras i halvtid. Oväntat och otroligt olyckligt gick dock Franco Harris bort under tisdagen, vid 72 års ålder. Mycket av fokuset på söndag kommer med all rätt att ligga på Harris och hans eftermäle. Matchen i sig är dock även den riktigt intressant, inte minst på grund av den starka historiska rivalitet som finns mellan lagen. Den rivaliteten var kanske som mest påtaglig under 70-talet, inte minst på grund av slutspelsmatchen 1972 och Franco Harris spel, och sedan dess har det alltid varit sammanlänkade. 

 

Triple header på juldagen

Om ni precis som jag har svårt att komma undan med att kolla på NFL hela julafton med julefriden intakt kan du ändå njuta av en triple header på juldagen när julstöket har lagt sig. Det börjar med Packers mot Dolphins i Miami där Tua och hans delfiner försöker hitta tillbaka till vinnande vägar. Efter det har vi Broncos mot Rams, där ingen klandrar dig ifall du somnar i soffan. Under juldagens småtimmar kan du sedan se på när Tom Brady och hans Buccaneers ska försöka cementera sin plats som etta i NFC South och knipa den enda slutspelsplats som kommer att delas ut till ett lag från den divisionen.

Veckans Guldkorn: Vecka 16

Nyheter

To Top