Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 18

Photo by Dustin Satloff/Getty Images

Det är med en gnutta vemod vi nu går in i grundsäsongens sista omgång. 18 veckor av fantastisk fotboll har snart passerat oss, och det blir snart dags för fjorton lag att ladda om för slutspel. Först ska vi dock ta oss igenom vecka 18, en vecka där en rad lag spelar för sin fortsatta överlevnad. Vi har granskat schemat, och för sista gången denna säsong har vi tagit fram Veckans Guldkorn.

 

Jaguars eller Titans?

Natten mellan lördag och söndag spelas en av veckans mest intressanta matcher. Jacksonville Jaguars möter Tennessee Titans i vad som inte är vilket AFC South derby som helst. Faktum är att vinnaren av denna match tar hem titeln i divisionen och därmed också får en biljett till slutspelet. Jaguars har förarsätet inför matchen, och de har definitivt momentumet på sin sida. De har vunnit fem av de sex senaste matcherna vilket har gett dem denna gyllene chans till slutspel. Titans å andra sidan har förlorat deras sex senaste matcher, men deras starka start på säsongen gör att de fortfarande har chans att rädda säsongen. De kommer dock att tvingas göra det utan Ryan Tannehill. Quarterbackens säsong är över, så det blir Josh Dobbs som med hjälp av running backen Derrick Henry kommer att försöka leda sitt Titans till slutspel. Om de lyckas är en fråga som vi kommer få besvarad natten till söndag.

 

Steelers har fortfarande chansen

Det är fortfarande en rad lag i AFC som har chansen att knipa den sista wild card-platsen. Lite otippat är Pittsburgh Steelers ett av de lagen. Steelers startade säsongen otroligt svagt, men sedan dess har de vaknat till. Ledda av sin rookie-QB Kenny Pickett och ett resolut försvarsspel har de vunnit fem av deras senaste sex matcher. I säsongens sista omgång möter de rivalen Cleveland Browns, som de förlorade mot tidigare denna säsong. Browns är redan matematiskt uträknade och kan inte ta sig till slutspel, men de kan spela spoiler för divisionsrivalen. För om Steelers vinner denna hamnar de på ett facit på 9-8, vilket inte enbart skulle betyda att Mike Tomlin behåller sitt imponerande facit på säsonger med positivt record, om de får resultaten med sig i ett par andra matcher så kommer de att ta sjunde platsen i AFC, och därmed stämpla en biljett till slutspel. 

 

Måstematch för Eagles

För ett par veckor sedan trodde nog inte Philadelphia Eagles fans att de skulle tvingas vara så här nervösa inför säsongens sista omgång. Gardner Minshew har tvingats starta de två senaste matcherna efter en skada på Jalen Hurts, vilket har resulterat i två raka förluster. Det har minskat gapet till de jagande lagen, och om Eagles mot all förmodan skulle förlora mot New York Giants hemma på Lincoln Financial Field på söndag så kommer de sannolikt att tappa greppet om förstaplatsen i NFC och således också viloveckan i slutspelet. Faktum är att de till och med kan falla så långt som ner till femte plats, om Dallas Cowboys i detta scenario skulle gå och vinna sin match. Eagles har dock allt i egna händer, så med en vinst på söndag säkrar de titeln i NFC East och förstaplatsen i NFC. Rapporter tyder på att Hurts kommer starta på söndag, och det bådar gott för örnarna. De har bara förlorat en match denna säsong med Hurts under center. 

 

Derby i NFC North 

Grundsäsongens sista match blir ett derby i NFC North mellan Detroit Lions och Green Bay Packers i vad som mycket väl kan bli en “win and your in”-match. För Green Bay Packers är det enkelt, om de vinner så får de spela slutspel. Lions behöver lite mer hjälp. Seattle Seahawks måste först förlora mot Los Angeles Rams, först då kan Lions knipa en slutspelsplats genom att slå Packers. Oavsett så kommer det att bli en match där minst ett lags säsong står på spel. Aaron Rodgers och hans Packers har verkligen blivit heta vid rätt tidpunkt och de rider på en våg av fyra raka vinster när de nu gör sig redo för den sista avgörande matchen på säsongen. Denna vill du inte missa.

Veckans Guldkorn: Vecka 18

Nyheter

To Top