Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 15

Photo by Perry Knotts/Getty Images

Vecka 15 i NFL är runt hörnet. En vecka då lördagsmatcher ska spelas och slutspelsdrömmar ska tändas eller släckas. Sex lag i NFC är 6-7 och sex lag i AFC är 7-6 när vi entrar denna vecka. Kampen om slutspel är stenhård, därför har vi lyft fram våra fem favoritmatcher från veckans schema. 

 

Lördagsfotboll

Låt detta fungera som ett public service announcement. Tre matcher spelas denna lördag och alla sex lag är i allra högsta grad involverade i jakten på slutspel. Vikings gästar Bengals, Colts välkomnar Steelers och Detroit Lions är värd åt Denver Broncos på primetime. De två tidigare matcherna spelas mellan lag som alla är 7-6, och som alla dessutom spelar med sin andra eller i vissa fall tredje QB. Inte jättesexigt kanske, men utfallet kommer ha stor inverkan på slutspelet. Matchen mellan Broncos och Lions känns desto roligare. Broncos har vunnit sex av sina sju senaste matcher och har verkligen fått rätsida på skeppet. Lions har däremot hamnat i en formsvacka och skulle de inte vinna denna så riskerar de att tappa divisionen under de tre sista veckorna. Kan Broncos hålla momentumet uppe eller ska Lions hitta tillbaka till formen?

 

Slutspelsjagande lag från NFC

Jag ska erkänna att det är ett relativt svagt 19:00-schema denna söndag. Den mest intressanta matchen jag kan hitta är den mellan Packers och Buccaneers. Tampa Bay tog över förstaplatsen i NFC South efter vinsten mot Falcons, trots att de har ett facit på magra 6-7. Packers åkte i sin tur på en oväntad plump mot Giants, vilket gör att även de är 6-7. Sex lag i NFC äger detta facit. Kampen om de sista två wild card-platserna kommer därför bli stenhård, och den här matchen kommer att ha direkt inverkan. 

 

Veckans höjdare

I mina ögon spelas veckans roligaste match klockan 22:25 i Buffalo. De slutspelsjagande Bills välkomnar Dallas Cowboys till Orchard Park. Cowboys har seglat upp som ledare i NFC East och behöver nog vinna ut om de ska behålla den platsen. Bills har allt att spela för, då kampen om wild card-platser i AFC är hård. De har inte råd att förlora många fler matcher. Både Bills och Cowboys är topp fem i gjorda poäng och de är sexa respektive fyra i minst insläppta poäng. Det ser ut som en riktigt bra match up mellan två lag som har allt att spela för. Den har alla ingredienser för att bli veckans höjdare. 

 

Sunday Night Football

Två av ledarna i AFC ställs mot varandra när Baltimore Ravens gästar Jacksonville Jaguars. Jaguars har nyligen förlorat två raka matcher mot lag från AFC North och börjar tappa greppet om divisionen, så det gäller att de rycker upp sig här. Försvaret har läckt som ett såll och Lawrence och offensiven har inte lyckats täcka upp för det. Nu ställs de mot Ravens som trots att Mark Andrews saknats lyckats snitta 30 poäng de tre senaste matcherna. Mycket är tack vare springspelet. Ravens springer för flest yards per match, vilket de lär dra nytta av mot Jaguars som tillåter 4.3 yards per försök de senaste tre veckorna. Det blir en tuff match för Jaguars, men de har ryggen mot väggen och allt att spela för nu, så motivationen kommer att finnas där. 

 

Monday Night Football

Philadelphia Eagles gästar Seattle Seahawks och deras tolfte man på Lumen Field under natten till tisdag. Ett Eagles som senaste veckan gick från första till femte plats i NFC efter förlusten mot Cowboys. Nu har de två raka förluster, de är bara sexa i NFC i poängskillnad och de tre senaste veckorna har försvaret tillåtit flest yards i ligan och näst flest poäng. Det är riktigt dåliga siffror för ett lag som ska utmana om titeln. Fördelen är att de denna vecka möter Seattles försvar som tillåtit näst flest yards och tredje mest poäng under sina tre senaste matcher. Seahawks är 6-7 och jagar slutspel, Eagles behöver nog vinna ut för att ta tillbaka förstaplatsen. Två lag med allt att spela för och med försvar som tillåter stora spel. Det kan bli kul!

Veckans Guldkorn: Vecka 15

Nyheter

To Top