Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 15

Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Snart sparkar vi igång den femtonde veckan i NFL och denna omgång bjuder på ett gäng höjdare. Förutom att vi får fotboll på en lördag så har vi även ett gäng matcher med stor påverkan på slutspelet, och dessa är alltid spännande. Vi har granskat omgångens schema och lyft fram våra favoriter i denna Veckans Guldkorn.

 

Avgörande i NFC West

Vi får avnjuta en riktig höjdare på Thursday Night Football denna vecka. San Francisco 49ers möter rivalen Seattle Seahawks i Seattle på primetime. Matcherna mellan dessa två lag betyder alltid lite extra, men denna är den viktigaste på länge. 49ers vinner divisionen om de vinner denna, något de jagande Seahawks kommer att försöka motverka. 49ers tredje-QB Brock Purdy kommer att starta, och trots att han nu har två imponerande vinster i bagaget så är han ändå en rookie, som valdes sist av alla. Om Seahawks kan stressa upp honom och göra honom obekväm så kan det sätta käppar i hjulet för 49ers offensiv. 49ers åker dock till Seattle med ligans överlägset bästa försvar, och de kommer sannolikt att förlita sig på det även i denna match. När lagen möttes i September mäktade Seahawks enbart med sju poäng, om 49ers försvar kan återskapa det så kommer det att räcka långt. Detta bör bli en spännande match där mycket står på spel.

 

Lördagsmatch

Se upp! Vi får tre stycken lördags-matcher denna vecka. Den bästa av dessa, och veckans kanske roligaste match, är den mellan rivalerna Miami Dolphins och Buffalo Bills. Det är två av ligans bästa passanfall som ställs mot varandra när Tua Tagovailoa ska duellera mot Josh Allen. Efter två raka förluster har Dolphins halkat efter Bills i divisionen, men en vinst här betyder att de bara är en match bakom, samtidigt som det skulle öka chanserna till slutspel rejält. Josh Allen vet vi kommer att spela på en hög nivå, det är sedan gammalt. Den stora nyckeln i denna match är att Tua måste komma ur den grop han varit i de två senaste veckorna och hitta tillbaka till formen från säsongsstarten. Gör han det så kan detta bli en riktig duell mellan två explosiva anfall där insatserna är otroligt höga. 

 

Friends turned foes

New England Patriots gästar Raiders i Las Vegas på söndag. En match som har lite backstory. Som många vet så tog Josh McDaniels över jobbet som tränare för Raiders inför säsongen. Innan han kom till Las Vegas så spenderade han nästan 20 år i Patriots, uppdelat på två sejourer, och vann sex Super Bowls. Nu ställs han mot sin före detta kollega Bill Belichick, och vi kan väl anta att båda tränarna kommer att vilja vinna denna lite extra. Till mångas stora förvåning så har Patriots goda chanser att nå slutspel om de sköter sig de kommande veckorna. Raiders är inte heller matematiskt uträknade och har en liten chans att få spela meningsfull fotboll i januari. Då måste de rada upp vinster och det måste börja på söndag när de två välbekanta tränarna måste lägga vänskapen åt sidan. 

 

Kan vi få en vinnare denna gång?

New York Giants möter Washington Commander på Monday Night Football i en match som har enorm påverkan på slutspelet. Just nu äger de båda en Wild Card-plats, men både Seahawks och Lions andas dem i nacken. När lagen möttes för två veckor sedan så blev det oavgjort, vilket inte direkt skadade något av lagen. Denna gång måste vi väl ändå få en vinnare, och den som förlorar matchen kommer vara läskigt nära att halka ur slutspelet. Ett divisionsderby på primetime där så mycket står på spel. Det bådar för spännande fotboll. 

 

Veckans Guldkorn: Vecka 15

Nyheter

To Top