Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 14

Photo by Michael Owens/Getty Images

Vi laddar om för säsongens fjortonde vecka! Denna vecka ser vi bland annat fram emot kampen om NFC East och en quarterback-duell som heter duga. I Veckans Guldkorn har vi skrivit lite extra om våra fem favoritmatcher från den stundande omgånge. 

 

Vidöppna NFC South

Precis som många av oss anade så är det inget lag i NFC South som lyckats sticka ut och dra ifrån. En vinst skiljer ettan från trean och vinnaren av matchen mellan Tampa Bay Buccaneers och Atlanta Falcons kommer att vara etta vid veckans slut. Detta divisionsderby väger därför extremt tungt. Det lär bli en tillknäppt match med tanke på att båda lag är topp-10 vad gäller minst insläppta poäng kompletterat med det faktum att de båda också är i botten-10 vad gäller gjorda poäng. Men mycket står på spel, så matchen kan bli riktigt spännande. 

 

Rams med vind i seglen

Titta inte nu, men Los Angeles Rams är 6-6 och har en realistisk chans på slutspel! Med tre raka vinster i ryggen åker de nu till Baltimore för att tampas mot ett formstarkt Ravens. Rams kämpar för slutspel och har mycket att spela för, men det har Ravens också. Baltimore jagar förstaplatsen i AFC och för att knipa den får de inte förlora särskilt mycket. Med Kyren Williams och Cooper Kupp tillbaka i Rams har offensiven snittat 30 poäng i de tre senaste matcherna. Det anfallet är tvunget att fortsätta tuffa på när de nu möter ett försvar i Ravens som släpper in minst poäng per match. Två lag med positivt momentum och mycket att spela för, det kan bli kul!

 

49ers går för titeln

49ers demolerade ettan i NFC förra veckan och går in i vecka 14 med ett enda fokus. Säkra titeln i NFC West. För att göra det behöver de vinna över rivalen Seattle Seahawks för andra gången på tre matcher. I det stim som 49ers är i nu känns de otroligt svårstoppade. Näst minst insläppta poäng per match och tredje flest gjorda poäng talar sitt tydliga språk. Med det sagt så har Seahawks och 49ers haft ett par riktigt spännande bataljer genom åren, och vi vet att de kommer att vara motiverade. Det är trots allt ett divisionsderby och rivaliteten är minst sagt påtaglig. 

 

En duell som heter duga

En av de mer underhållande matcherna denna vecka ser ut att bli den utsökta duell vi får mellan två av ligans bästa quarterbacks. Josh Allen och hans Buffalo Bills gästar Patrick Mahomes och Kansas City Chiefs. Bills har fortfarande chans till slutspel, men för att ta sig dit behöver de vinna några av de riktigt tuffa matcherna de har kvar på schemat. Det börjar med denna. Chiefs har å andra sidan mycket att spela för även dem, eftersom de har chans på förstaplatsen i AFC. Det lär inte vara ett problem för något av lagen att motivera sig inför denna fight. Vi kan ju hoppas på att den blir lik Divisional Round-matchen lagen emellan för två år sedan.

 

Kampen om NFC East

Veckans absolut mest spännande match måste objektivt ändå vara den mellan Dallas Cowboys och Philadelphia Eagles på AT&T Stadium i Dallas. Efter Eagles plump mot 49ers förra veckan finns det nu en realistisk chans för Dallas att ta ledningen i divisionen. Skulle Cowboys lyckas ta denna så hamnar lagen helt plötsligt på samma facit, och tie-breakern är då endast resultat inom konferensen, som kommer vara till Eagles fördel. Dallas har snittat över 39 poäng per match i sina tre senaste, och inget lag i ligan gör fler poäng än dem. När de nu möter ett Eagles som släppte in 42 pinnar förra veckan kan det bli avgörande. Fem poäng skilde lagen åt tidigare i år och vi hoppas på ännu en jämn kamp denna gång. 

Veckans Guldkorn: Vecka 14

Nyheter

To Top