Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 14

Photo by Rey Del Rio/Getty Images

Tiden går otroligt fort och vi är redan i startgropen av säsongens fjortonde vecka! Denna vecka har vi ett par riktiga höjdare på schemat. Det blir ett par spännande derbyn, en hemvändarfest och en duell mellan två unga stjärnor. Vi har tittat närmare på den handfull matcher som vi ser mest fram emot i denna Veckans Guldkorn!

 

Derby i Öst

Vi startar söndagen med en riktig höjdare. New York Jets åker den korta vägen till Highmark Stadium för att gästa rivalen Buffalo Bills. Jets är faktiskt ett av enbart tre lag som har vunnit över Bills i år, och då gjorde dem det med hjälp av sitt starka försvar. Försvaret är ett av de högst rankade i NFL, och de släpper till fjärde minst yards och sjätte minst poäng per match. Bills har å andra sidan snittat 27.8 poäng per match under säsongen, så det är två riktiga styrkor som ställs mot varandra. Jets äger just nu den sjunde och sista platsen till slutspel medan Bills äger förstaplatsen och en bye week i slutspelet. Utgången i detta derby kommer garanterat att ha stor påverkan på slutspelsträdet. 

 

Vikings mot Lions

Minnesota Vikings med ett facit på 10-2 åker till Ford Field för att möta rivalen Detroit Lions som har ett facit på 5-7. Trots den enorma skillnaden i vinster så är faktiskt Lions förhandsfavoriter enligt de flesta oddssättare. Tittar vi på statistiken är det kanske inte så konstigt. Lions har vunnit fyra av deras senaste fem matcher, och snittar 32 poäng per match i deras senaste tre matcher. Försvaret är det som har varit problemet för lejonen, och de snittar alltjämt flest tillåtna poäng per match. Den kombon har gett oss en hel del shootouts under säsongen, och det kan mycket väl bli så att vi får ännu en sådan här. Nio av Vikings tio vinster har också avgjorts med åtta eller färre poäng, alltså inom en possession. En trend som även den visar på att vi kan få en riktigt rolig match.

 

Tom tillbaka till Cali

Ettan i NFC South möter ettan i NFC West när Tom Brady och hans Buccaneers åker till Santa Clara för att gästa San Francisco 49ers. Tom Brady är född och uppvuxen i Kalifornien och var en gång i tiden en hängiven supporter av 49ers. Nu får han komma tillbaka till “hemmaplan” för andra gången i karriären. 49ers rider på en våg av fem raka vinster, och deras försvar spelar på en helt otroligt hög nivå. De rankar högst i nästan alla relevanta kategorier och de är nyckeln till lagets framgång. Det som talar mot 49ers är det faktum att de kommer spela med sin tredje quarterback, då Jimmy Garoppolo skadade foten senast och kommer att missa resten av säsongen. Bucs försvar snittar fjärde flest sacks och femte minst poäng per match denna säsongen, så de finns stora möjligheter för dem att göra livet svårt för Mr. Irrelevant Brock Purdy som kommer att starta under center för Niners. Bucs anfall har dock inte riktigt hittat formen denna säsong, så detta kan bli en riktig defensiv slugfest.

 

Tua mot Justin

I draften 2020 valdes Tua Tagovailoa till Dolphins med det femte valet, och direkt efter valdes Justin Herbert till Los Angeles Chargers. Sedan dess har deras karriärer konstant jämförts med varandra. Båda har haft sina upp och nedgångar, men det är tydligt att de ändå är två unga spelare att räkna med i lång tid framöver. Nu får vi se dessa två ställas mot varandra i en duell på primetime. En match som också har påverkan på slutspelet. Dolphins äger just nu en Wild Card-plats medan Chargers är på utsidan och blickar in. En vinst här skulle dock öka Chargers chanser rejält. Detta bör bli en spännande match mellan två unga talanger. Tua och Justin har mötts en gång tidigare, och då vann Tuas Dolphins. Återstår att se vem som drar längsta strået här. 

Veckans Guldkorn: Vecka 14

Nyheter

To Top