Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 13

Photo by Megan Briggs/Getty Images

Vi rör oss taktfast vidare mot vecka 13 i NFL. Trots att en del lag vilar så har vi ett par riktigt spännande matcher att se fram emot. Framförallt en repris på NFC Championship. I Veckans Guldkorn har vi analyserat våra fem favoritmatcher från den stundande omgången. 

 

Thursday Night Football

Vi kickstartar veckan med en primetime match i Dallas. Cowboys tar emot Seahawks under natten till fredag i en match som bör bli intressant. Seahawks hade länge häng på 49ers inom divisionen men efter två raka förluster mot divisionsrivaler är de nu istället i en sits där de måste slåss om slutspel. Cowboys rider däremot på en våg av tre raka vinster och har som vanligt kastat upp poäng mot sämre motstånd. De har dock inte vunnit mot ett enda lag som just nu har fler vinster än förluster. Seahawks står på 6-5. Så detta blir ett tillfälle för Cowboys att bevisa sig. Matchen i matchen mellan glödheta CeeDee Lamb och Seahawks unga cornerbacks kan bli avgörande. 

 

Norr mot syd

Ledaren från NFC North möter den delade ledaren från NFC South när Lions gästar Saints. Lions har sett mycket mer mänskliga ut på senaste, och efter att ha vunnit jämna matcher mot Chargers och Bears så kom tillslut en förlust, mot Packers på Thanksgiving. Det gjorde att Lions tappade andraplatsen i NFC. Bara Washington har släppt in fler poäng än Detroit under de tre senaste veckorna, och det bådar inte gott för ett av NFCs storlag. Saints har dock inte gjort över 19 poäng sedan oktober, så kanske blir det inte ett lika stort problem i helgen. Något som är säkert är att resultatet i denna match kommer att ha stor påverkan på slutspelsplatserna. 

 

Jakten på Wildcard

Två AFC-lag som jagar slutspel ställs mot varandra när Denver Broncos gästar Houston Texans. Broncos som under flera veckor sågs som ligans sämsta lag, äger nu den längsta aktiva vinstsviten av alla. De har nu fem raka vinster och chans på slutspel. Det har även Houston Texans ledda av en rookie-quarterback och en rookie-huvudtränare. Båda lag har ett facit på 6-5, och i det jämna AFC finns det inte rum för dem att förlora särskilt många fler matcher.

 

Det bästa NFC har att erbjuda

Denna omgång ser vi fram emot vad som kan bli en av årets bästa matcher. Det två bästa lag som NFC har att erbjuda ställs mot varandra när 49ers gästar Eagles. En repris på förra säsongens NFC Championship. Många anser att de då berövades på en bra match när 49ers spelade utan en quarterback större delen av matchen. Nu får vi chansen att se lagen igen, och förhoppningsvis blir det den match vi hoppades på då. Två potenta anfall. Två förstklassiga försvar. Denna match har allt som krävs, och den spelar även stor roll för förstaplatsen i NFC. 

 

Sunday Night Football

Green Bay Packers tog en imponerande seger mot Detroit Lions förra veckan. En seger som gör att Green Bays slutspelsdrömmar fortsatt lever. Nu behöver de bevisa sig igen då de välkomnar Patrick Mahomes och hans Kansas City Chiefs till Lambeau Field. Kansas City utmanas ordentligt vad gäller att kamma hem förstaplatsen i AFC, så de måste vinna. Green Bay har ett bra försvar och bör kunna försvåra saker och ting för Mahomes. Problemet för dem är att Kansas City i år inte är ledda av anfallet. Deras försvar släpper in tredje minst poäng i ligan och fjärde minst yards. Att göra hål på dem kan bli svårt, men nödvändigt, för Jordan Love och Packers. 

Veckans Guldkorn: Vecka 13

Nyheter

To Top