Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 13

Photo by Michael Reaves/Getty Images

Med taktfasta steg rör vi oss mot den trettonde veckan i NFL och denna omgång ser ut som en av de starkaste på länge. Vi har många matcher med både intressanta storylines och bra lag. I Veckans Guldkorn lyfter vi fram våra favoriter ur detta fullspäckade schema.                                                 

 

Thursday Night Football

Vi kickstartar veckan med vad som för en gångs skull ser ut som en riktigt intressant torsdagsmatch. Buffalo Bills åker till Gillette Stadium för att möta New England Patriots i en match som kommer att ha stor påverkan på divisionen. Bills offensiv snittar näst flest poäng per match denna säsong, vilket självklart leder till en hel del segrar. Josh Allen har dock varit lite extra benägen att kasta interceptions på senaste. Sju stycken i de fem senaste matcherna närmare bestämt. Patriots har ett av ligans starkaste passförsvar, och om de kan fortsätta vara opportunistiska och sno åt sig en eller två bollar av Allen så har de goda chanser i denna kamp.

 

Watson är tillbaka

Ingen har väl missat hela Deshaun Watson-härvan, och inte heller att den tillslut resulterade i att han byttes bort till Cleveland Browns och fick en avstängning på elva matcher. Det straffet är nu avtjänat och Watson gör sin debut för Browns på söndag, mot sitt gamla lag Texans, i hans gamla hemstad Houston. Det kommer minst sagt bli intressant att se Watson i hans nya lag och se hur väl det faller ut. Texans är onekligen ligans sämsta lag denna säsong men aldrig har de väl haft så många människor som hejat på dem som inför denna match.  

 

Derby i NFC East

NFC East ser ut att vara ligans bästa och mest konkurrenskraftiga division. Alla lagen har minst sju vinster, och toppar divisionen gör Eagles på tio. Denna vecka ställs Commanders och Giants mot varandra på MetLife Stadium i New Jersey. Två lag som båda har skramlat ihop sju vinster efter 12 veckors spel. I dagsläget så äger båda en slutspelsplats, men att alla lag i NFC East ska nå slutspel är inte troligt nu när de ska börja möta varandra. De kommer med största sannolikhet att slå ut varandra, och därför är dessa divisionsmatcher så otroligt viktiga. Denna match kommer sannolikt att ha stor påverkan på slutspelsracet, och det gör den extra spännande.

 

Släkten är värst

Miami Dolphins åker till Santa Clara för att möta San Francisco 49ers i vad som ser ut att bli en av årets mest intressanta matcher. Dolphins står för ett av ligans bästa anfall, och de snittar 35 poäng per match i deras tre senaste matcher. Tua spelar riktigt bra fotboll och han lyckas verkligen aktivera både Tyreek Hill och Jaylen Waddle, som är etta respektive femma i mottagna yards i år. Nu möter de dock 49ers, som har ligans bästa försvar den senaste månaden. 49ers har för tillfället inte tillåtit en enstaka poäng i sex raka kvartar, och de har hållit nollan efter halvtid i fyra matcher i rad. Det ska bli riktigt intressant att se om detta försvar kan stoppa även Dolphins explosiva anfall, eller om Miami-laget blir numret för stort. Detta är även första gången som Kyle Shanahan får möta sin forna assistent Mike McDaniel. McDaniel hade gått bakom Shanahan i nästan 16 år innan han lämnade 49ers för jobbet som huvudtränare i Dolphins inför årets säsong. Kampen mellan de två forna kollegorna ger lite extra krydda till denna match, och det blir spännande att se vem som går segrande ur duellen. Mästaren eller lärlingen. 

Veckans Guldkorn: Vecka 13

Nyheter

To Top