Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 12

Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Det är Thanksgiving och för oss NFL-fans betyder det matcher på rimlig tid på en torsdag! Utöver det har vi såklart även ett gäng matcher på söndagen och en måndagsmatch. Vi har skannat den tolfte veckan i NFL och i Veckans Guldkorn har vi lyft fram den handfull matcher som vi tycker lite extra om.

 

Thanksgiving Football

Enligt tradition har vi tre stycken matcher som spelas under Thanksgiving. Först ut är som alltid Detroit Lions, som rider på en våg av tre raka vinster. De tar emot Buffalo Bills på Ford Field. Bills som återvänder till Detroit för andra veckan i rad efter att ha använt arenan som “hemmaplan” förra veckan på grund av vädret i Buffalo. Denna bör gå att krita in som en vinst för Josh Allen och hans Bills, inte minst därför att Lions släpper in flest poäng per match i ligan och Bills snittar näst flest gjorda poäng. Men den sänds på rimlig tid, redan 18:30 på torsdag, och det tackar vi inte nej till.

Den avlös sedan av ett NFC-derby. Cowboys spelar sedvanligt på Thanksgiving, och denna gång möter det NFC East-rivalen New York Giants. Båda lag står på ett facit på 7-3, vilket gör denna match extra betydelsefull. Giants åkte precis på stryk av Detroit Lions och kommer försöka komma tillbaka på rätt spår. För att göra det så kommer försvaret behöva steppa upp. De började säsongen riktigt bra, men de har nu släppt in nästan 25 poäng per match under de tre senaste matcherna. Cowboys anfall har å andra sidan snittat 39 poäng per match under samma period. När lagen möttes i September slutade det 23-16 i Dallas favör, det återstår att se hur detta derby slutar. Den sänds 22:30 svensk tid, vilket är hyfsat rimligt för en torsdag.

 

Stormatch i AFC

Bengals passningsspel mot Titans springspel. Det är vad vi bjuds på 19:00 på söndag. Både Cincinnati Bengals och Tennessee Titans äger ett positivt facit och kämpar hårt för att säkerställa en slutspelsplats i AFC. Titans vinster har kommit med hjälp av Derrick Henrys fina förmåga att springa med bollen. Henry har sprungit för flest yards av alla i ligan och ligger trea med hans tio touchdowns på marken. Bengals har även de ett fungerande springspel, men där är det passningsspelet som sticker ut, särskilt på senaste tiden. De snittar fjärde flest passade yards per match i år, och förra veckan kastade Joe Burrow upp 355 yards och 4 touchdowns mot Steelers bastanta försvar. Det här är enligt mig en av veckans roligaste matcher, och det ska bli intressant att se om den vinns på marken eller i luften.

 

Sunday Night Football

Det är de stekheta Philadelphia Eagles som är värd för Sunday Night Football, när de välkomnar Green Bay Packers. Eagles spelade inte någon vidare match senast mot Colts, men det hittade ändå ett sätt att vinna, och det säger mycket om ett lag tycker jag. När det hittar ett sätt att vinna även på deras sämsta dag. Det samma kan vi inte säga för Packers. De har hittat ett sätt att förlora sju matcher under säsongen, men de har ändå Aaron Rodgers och vi vet vilken kapacitet han besitter. Han bevisade det mot Cowboys för två veckor sedan, och han gjorde ingen dålig match mot Titans senast heller. Det kommer krävas mycket för att slå detta Eagles, som vi ändå måste konstatera är ett av ligans bästa lag just nu. Med det sagt så är det ingen omöjlighet, och Rodgers ska aldrig räknas ut. Jag ser fram emot denna match, och det känns som en värdig primetime-match trots de stora skillnaderna i lagens facit.

Veckans Guldkorn: Vecka 12

Nyheter

To Top