Nyheter

Veckans Guldkorn: Vecka 11

Photo by Ezra Shaw/Getty Images

Den elfte veckan i NFL drar snart igång och vi har fjorton rykande färska matcher att se fram emot! Det blir ett par derbyn, heta primetime-matcher och inte minst en match i Mexico City. Vi har kikat närmare på de matcher som vi tycker ser lite extra spännande ut denna omgång, och dessa har vi lyft fram i denna upplaga av Veckans Guldkorn!

 

Derby i AFC

Jets mot Patriots. Zach Wilson mot Mac Jones. Minusgrader på Gillette Stadium. Detta är inramningen för derbyt i AFC East som utspelas 19:00 på söndag. Både Patriots och Jets har överraskat i år, och de ligger båda på ett positivt facit. Divisionsmatcher som denna kommer sannolikt att ha stor påverkan när det vankas slutspel. Varken Zach Wilson eller Mac Jones har ett särskilt statistiskt bra år, men bra coaching och framförallt ett bra försvar har lett till framgång trots en stundtals haltande offensiv. Både Jets och Patriots har haft en veckas ledigt och har kunnat förbereda sig lite extra inför detta möte. Patriots vann när lagen möttes för ett par veckor sedan, men sedan dess har Jets spöat på Buffalo Bills och kommer in i denna match med vind i seglen. Det blir ett spännande derby där mycket står på spel. 

 

En försmak på slutspelet

Slutspelsträdet i NFC börjar bli allt mer tydligt, och det känns relativt säkert att vi kommer att få se både Cowboys och Vikings där när grundsäsongen är över. Därför ska det bli extra kul att få se dessa ställas mot varandra på söndag. Med hjälp av Justin Jefferson och en av de mest spektakulära passmottagningar du någonsin kommer att skåda lyckades Vikings vinna över Bills förra veckan. De möter nu ett Cowboys som i sin tur kollapsade mot Packers, men som ändå har ett facit på 6-3 och är ett av de bästa lagen i NFC. En match i matchen som är värd att följa lite extra är den mellan Justin Jefferson och cornerbacken Trevon Diggs. Om Diggs kan hindra Jefferson från att ta över matchen likt han gjorde i söndags så har Cowboys väldigt goda chanser att vinna. Det är inte alls omöjligt att dessa lag möter varandra i slutspelet, och därför är det roligt att få se dem testa varandra redan nu.  

 

Sunday Night Football

Inför säsongen var konsensus att AFC West var den bästa divisionen i ligan. Riktigt så har det inte utspelat sig, men både Chiefs och Chargers äger iallafall ett positivt facit, och dessa två ska nu mötas under Sunday Night Footballs strålkastarljus. Justin Herbert mot Patrick Mahomes är en duell som vi kommer att bjudas på många gånger de kommande åren, och det är en lyx. De är två av ligans mest begåvade quarterbacks, och de har en förmåga att generera stora spel när som helst. Chiefs är med all rätt favoriter inför mötet. De gör flest poäng per match av alla i ligan och Patrick Mahomes spelar på en MVP-nivå. Matchen spelas dock trots allt i Los Angeles, och Chargers kan få tillbaka Keenan Allen, vilket bör underlätta för Justin Herbert och anfallet. Detta derby mellan två av de bättre lagen i AFC och två av ligans bästa unga quarterbacks kan komma att bli riktigt underhållande. 

 

Viva La Mexico

NFL fortsätter sin resa runt om i världen. Förra veckan var det Tyskland och denna omgång blir det Mexico. Estadio Azteca i Mexico City är det som är värd för matchen, där Arizona Cardinals och San Francisco 49ers har huvudrollen. Detta sluter cirkeln något, för det var just Cardinals och 49ers som möttes i Mexico år 2005. En match som då var den första matchen någonsin utanför USA. Den gången vann Cardinals. Denna gång är dock 49ers favoriter. 49ers har två raka vinster i ryggen, mot båda lagen i Los Angeles, och är hittills 3-0 inom division. Denna nolla kommer Cardinals försöka spräcka. Om de lyckas med det återstår att se, men det bör bli en match med högt tryck och bra stämning och vi förväntar oss lite utav en folkfest.

Veckans Guldkorn: Vecka 11

Nyheter

To Top