Nyheter

Är Jared Goff förlorad?

Jared Goff valdes först i draften 2016. Efter ett dåligt första år vill många döma ut honom. Kan nya tränaren Sean McVay rädda den unga quarterbacken karriär?

Det moderna NFL är tufft mot unga oerfarna spelare och domen kommer fort. Allra mest utsatta är kanske högt draftade quarterbacks. De flesta får några matcher på sig att göra ett intryck. Sedan har vi bestämt oss för om de är bra eller inte. Jared Goff kastade fler interceptions än toudchdowns sitt första år och Rams förlorade alla matcher han startade. Bust? Kanske är det inte så enkelt.

När Jared Goff lämnade University of California gjorde han det som en hyllad spelare. Han imponerade på mig med sin tajming och förmåga att undvika försvarare i fickan. Han behövde jobba på sina längre kast men var lysande på allt kortare än 15 yards. Goff spelade med självförtroende och var särskilt effektiv nere vid målområdet.

Sedan landade Jared Goff hos Rams. Laget flyttade, den offensiva linjen var usel och Goff hade varken bra receivers, ett vettigt springspel eller en kreativ tränarstab att luta sig mot. Trots att han faktiskt bara startat sju matcher, för ett lag vars säsong snabbt var över, har många dömt ut honom.

Nu har Sean McVay tagit över Rams efter några år som offensiv koordinator i Washington. Han är den yngsta huvudtränaren i NFL-historien. McVay har fått många positiva vitsord för sin förmåga att lära ut och forma farliga anfall. På papperet är det helt rätt för Jared Goff. McVay använder ett typ av spread-system som på många sätt liknar det Goff styrde i college. Rams lär oftare ställa upp i shotgun med tre eller fyra receivers på planen samtidigt. Kanske får det Goff att känna sig lite mer bekväm. Det blir också spännande att se hur det påverkar springspelet och Todd Gurley.

Jared Goff har talang nog att lyckas i NFL. Sean McVay måste hitta ett sätt att utnyttja sin quarterbacks styrkor samtidigt som ledningen gör det offensiva laget omkring honom bättre. Väldigt få unga quarterback hade imponerat med den trupp Rams ställde upp i fjol.

Jared Goffs förvandling börjar i år.

Nyheter

To Top