Nyheter

Vecka 9 – Tiden går fort

Vi har kommit till den nionde veckan. Det känns som att det var igår som matcherna drog igång. Nya stjärnor har presenterat sig och lagen har haft många chanser att visa vad de går för.

Tiden bara flyger. Vi har redan hejat oss igenom första halvan av säsongen och det är rätt trist får man erkänna. Men samtidigt blir matcherna bara viktigare och det börjar snart bli dags att snacka slutspel. Och det är ju jäkligt kul. Vi har fått se unga stjärnskott som Robert Griffin III, Luke Kuechly och Morris Claiborne växa fram och axla viktiga roller i sina lag. Spelare som gör skillnad. Alla tre har intressanta matcher mot bra motstånd den här veckan och det ger oss en chans att titta närmare på hur framtiden i NFL ser ut. Alla tre matcher som vi har lyft fram den här veckan känns som att de kan gå åt vilket håll som helst.

Veckans bästa matcher

Carolina Panthers hos Washington RedskinsSöndag den 4 november (19.00)

Förra årets mest imponerande rookie möter årets succé. Det är två anfall med mycket potential, även fast det inte har lossnat för Panthers, som möter två rätt suspekta försvar. Det är också två quarterbacks som är väldigt roliga att se på. Redskins offensiv har fortsatt att producera och är snäppet vassare än Carolinas men å andra sidan kan Panthers försvar spela på en rätt hög nivå till och från. Jag tror att det här kan bli jämnt och väldigt underhållande.

Redskins saknar fortfarande Pierre Garcon, som är borta med en fotskada, och kommer att fortsätta med sina korta passningar. Det gäller att Panthers försvar har tålamod och sätter sina tacklingar. Annars kan en två yards passning lätt resultera i en vinst på tjugo yards. Försvaret i Redskins är fortfarande lika dåligt och man litar på att det explosiva anfallsspelet gör mycket poäng.

Den här säsongen har inte gått som Panthers hade önskat. Hittills har man bara en vinst och det ser inte bra ut. Försvaret har visserligen tagit ett steg i rätt riktning och rookien Luke Kuechly är en framtida stjärna. Men det har inte tagit fart i offensiven och med tanke på hur mycket pengar man har investerade i sitt springspel så kan Panthers inte vara nöjda med produktionen där. Måste få igång det om de ska ta hem det här.

Slutresultat

Panthers-Redskins: 34-38

Håll ett öga på

Panthers defensiva linje. Den här gruppen har spelat bra de senaste matcherna och i dag får de en tuff uppgift mot Robert Griffin III.

Rookies. Robert Griffin III, Luke Kuechly och Alfred Morris är bara ett par av de spännande rookies som spelar i den här matchen!

Springande quarterbacks. Båda de här försvaren är vana att träna mot en atletisk quarterback. Men jag väntar mig ändå att Griffin och Newton ska springa för åtminstone ett hundratal yards och en touchdown tillsammans.


Pittsburgh Steelers hos New York GiantsSöndag den 4 november (22.15)

Steelers började säsongen lite skakigt och har förlorat matcher mot både Raiders och Titans. Två rätt dåliga lag. Men de senaste veckorna har man börjat att spela bättre. Ben Roethlisberger gör i relativ tysthet en av de bästa säsonger han någonsin har gjort. I brist på ett vettigt springspel så har man använt sig av en jäkla massa korta passningar och det har varit effektivt. Bytet av den offensiva koordinatorn till Todd Haley luktar succé hittills och han borde få mer beröm. Tyvärr saknar man fortfarande Troy Polomalu i försvaret!

Men Steelers har en tuff utmaning framför sig. Giants har spelat väldigt bra fotboll i år. Eli Manning har verkligen befäst sin position som en av ligans bästa quarterbacks och vapnen runt honom är inte fy skam de heller. Men det som är mest imponerande med Giants i år är att de är ett så mycket mer välbalanserat lag. De senaste tre veckorna, mot 49ers, Redskins och Cowboys, så har inte Manning gjort några särskilt bra matcher men man har vunnit ändå. Mot några riktigt bra lag. Ahmad Bradshaw, running back, och springspelet har verkligen chockerat mig. Trodde aldrig att det skulle kunna vara så effektivt. Men många lag är så klart rädda för Eli och hans receivers vilket gör att de får bättre möjligheter att springa bollen.

Lär bli jämnt men Giants har en viss fördel i den här matchen. Det är två quarterbacks som är kända för att spela bra när det verkligen betyder som mest så här är det full fart på gasen. Annars kommer motståndarna tillbaka.

Slutresultat

Steelers-Giants: 24-30

Håll ett öga på

Kriget i skyttegravarna. Den här matchen kommer att avgöras på linjen. Kan Steelers offensiva linje hålla stånd mot Giants försvarslinje och kommer Giants offensiva linje att kunna öppna luckor för springspelet?

Bennett och Hixon. Steelers har väldigt bra cornerbacks och de kommer att fokusera på Cruz och Nicks. Då måste några andra spelare kliva fram. Jag gillar framförallt Giants stora tight end Martellus Bennett.


Dallas Cowboys hos Atlanta FalconsSöndag den 4 november (02.20)

Cowboys åkte på en tung förlust senast mot Giants. Det gör att New York har ryckt lite i divisionen. Det är full gas för Cowboys om de ska ta sig till slutspel i år. Men den här veckan möter man ligans enda obesegrade lag, Atlanta Falcons. Dallas har spelat rätt bra i år, både i anfallet och i försvaret, men man har ändå inte lyckats vinna sina matcher. Allas vår Tony Romo har, med viss hjälp från den förvirrade Dez Bryant, kastat alldeles för många interceptions och man har klantat bort en del bra möjligheter. Men jag tycker ändå att det finns chans för en chock här. Passförsvaret har varit ruskigt bra och nu måste man göra sin bästa match hittills mot ett av ligans bästa anfall.

Falcons bara tuffar på. Närmaste lag i den egna divisionen är fyra vinster bakom och de lär knappast missa en slutspelsplats i år. Anfallet är som sagt väldigt bra och det känns som att Matt Ryan, quarterback, äntligen börjar att få det erkännande som han är värd efter flera bra säsonger i rad. Han är omringad av bra spelare som Roddy White, Julio Jones och Tony Gonzalez. Jag tror till och med att de kan bli ännu bättre. Men det är försvaret som har överraskat med bra spel. Framförallt har man producerat många turnovers. Tyvärr saknar försvaret sin bästa spelare, Sean Weatherspoon, den här veckan och det kan vara något att hålla ett öga på.

Slutresultat

Cowboys-Falcons: 26-31

Håll ett öga på

Falcons första förlust. Den kommer att komma någon gång. Falcons är inte ett sådant komplett lag att de kommer att gå igenom hela säsongen obesegrade. Jag trodde att den skulle komma förra veckan mot Eagles men icke. Cowboys kan skrälla här!

Mitten av försvaret. Sean Weatherspoon är som sagt borta och frågan är vem som ska fylla det tomrummet. Skulle gissa att Cowboys attackerar mitten av planen när mindre rörliga linebackers hamnar i passförsvar.

Tungviktare på kanterna. Falcons har kanske ligans bästa grupp med receivers. Nu möter man ett tufft passförsvar ledda av den mycket imponerande rookien Morris Claiborne och nyförvärvet Brandon Carr. Intressant att se fajten mellan dessa duktiga spelare.


Matcher på TV10

Söndag
18.55: Arizona Cardinals hos Green Bay Packers
22.25: Pittsburgh Steelers hos New York Giants
02.20: Dallas Cowboys hos Atlanta Falcons

Måndag
02.30: Philadelphia Eagles hos New Orleans Saints


Samtliga matcher

1/11: Kansas City at San Diego – 02:20
4/11: Carolina at Washington – 19.00
4/11: Arizona at Green Bay – 19.00
4/11: Detroit at Jacksonville – 19.00
4/11: Chicago at Tennessee – 19.00
4/11: Denver at Cincinnati – 19.00
4/11: Baltimore at Cleveland – 19.00
4/11: Buffalo at Houston – 19.00
4/11: Miami at Indianapolis – 19.00
4/11: Minnesota at Seattle – 22:05
4/11: Tampa Bay at Oakland – 22:05
4/11: Pittsburgh at NY Giants – 22:15
4/11: Dallas at Atlanta – 02:20
5/11: Philadelphia at New Orleans – 02:30


Vad ska DU se och varför?

Nyheter

To Top