Nyheter

Hamstern slutade aldrig gnaga

Doug Martin i Buccaneers stod för helgens mest imponerande insats när han krossade lagrekord med sin match mot Raiders. Rookien stod för 250 yards på marken och fyra touchdowns.

Nu har hamstern vaknat på riktigt. Doug Martin är rookien från Boise state som valdes av Tampa Bay Buccaneers i första rundan av årets draft. Han slog till med en otrolig match i sin hemstad Oakland i söndags när Bucs tog sig an Raiders. Martin sprang för 251 yards och fyra touchdowns. Den lilla stora spelaren kallas för ”Muscle Hamster”. Vissa historier säger att det beror på hans puffiga kinder och styrka, andra att det är för att han är byggd som en fyrkant och är en energisk spelare.

Statistiskt var Martins insats en av de bästa matcherna av en running back någonsin. Trots att han faktiskt gick minus 14 yards i slutet av matchen när Buccaneers sprang ut klockan. Vissa hade ju även Martin i sitt fantasylag – där hans insats gav 51 poäng. Den tredje högsta poängen någonsin.

Inte första gången

Det som kanske är allra mest imponerande med Doug Martin är att det här är andra veckan i rad som han står för en monsterinsats. Mot Vikings sprang han för 135 yards och fångade passningar för ytterligare 79 yards. På två matcher har Martin skrapat ihop totalt 479 yards och sex touchdowns. Nämnde vi att han var rookie? Framtiden ser minst sagt ljus ut för springspelet i Tampa Bay.

En spelare som kan göra det mesta

Doug Martin är en arbetshäst. Han är den typen av spelare som man aldrig behöver ta av planen för att han behärskar alla delar av spelet. Han är hyffsad på att blockera och han både springer med bollen och fångar den. Med tanke på hans kroppstyp och spelstil så är det svårt att inte dra paralleller till Maurice Jones-Drew i Jaguars eller Ray Rice i Ravens. Doug Martin är 1.75 och väger strax över 100 kilo. Den låga tyngdpunkten gör honom svårtacklad. Dessutom är det inte helt lätt att hitta honom bland de stora offensiva linjespelarna som han springer bakom.

Här hittar ni highlights från Doug Martins match mot Raiders.

Nyheter

To Top