Lagartiklar

Vecka 8: Spännande topp- och bottenmatcher

En vecka fylld av grymma matcher uppfyllde de höga förvätningarna. Det var jämna och spännande tillställningar lite överallt, både i toppmöten och i bottenmatcher. Vi fick se Seattle hitta sin identitet, ett historiskt rekord till en av ligans största någonsin och ett mirakelfattigt returmöte. Läs vidare för att veta mer vad som hände under helgens matcher!

Veckans normbrytare
När hela ligan går mot att passa bollen mer och mer, gör Seattle Seahawks tvärtom. De har hittat sitt vinnande koncept i att springa med bollen, bakom en pånyttfödd offensiv linje. Mot Lions sprang de 42 gånger för 176 yards. De lär inte kunna hänga på Rams i divisionen, men med 4-3 är Seahawks otvivelaktigt fortfarande ett lag att se upp för. Det finns alltid ett värde i att göra tvärtom, framförallt när försvar blir mer och mer fokuserade på att försvara passningar.

Veckans rekord
Adam Vinatieri slog sig in i rekordböckerna. Han är nu den spelare som har gjort flest poäng i NFL. Redan i andra halvleken knep han förstaplatsen från danske Morten Andersen, och hann därefter peta in lite fler poäng. Han avslutade matchen med 2.550 poäng totalt och trampar vidare mot högre höjder.

Veckans bänkning
Det stormar i Tampa Bay. I matchen mot Bengals bänkade de sin startande QB Jameis Winston efter att han kastat fyra interceptions och i stort sett kostat dem matchen. In kom Ryan Fitzpatrick och höll faktiskt på att vända matchen, men ett avgörande field goal i slutsekunderna gav Bengals vinsten. Vem som får starta framöver är oklart. Glöm inte att Jameis kom tillbaka från sin avstängning och tog över efter att Fitzmagic kastat tre interceptions vecka fyra.

Veckans bottenmatcher
Oakland Raiders tog emot Indianapolis Colts för ett bottenmöte. Gästerna körde över hemmalaget, som visserligen visade visst liv i anfallet. Försvaret är fortsatt förskräckligt dåligt även efter att tränarna gjort alla möjliga tänkbara byten. I det andra bottenmötet vann Arizona Cardinals över San Francisco 49ers efter en rysare, som avgjordes i matchens avslutande minuter med en fin touchdown av rookie-kombinationen Josh Rosen och Christian Kirk.

Veckans tapp
I matchen mellan Packers och Rams satt hela världen och väntade på mer magi från Aaron Rodgers. När det vad två minuter kvar tog Rams ledningen med 29-27, tillräckligt med tid för Rodgers att svara. Men han fick aldrig chansen eftersom Ty Montgomery tappade bollen på kick off och Rams fångade upp den. Los Angeles fortsätter därmed vara obesegrade, ytterligare med marginalerna på sin sida.

Veckans tungviktare
Saints och Vikings möttes på nytt, senast var det i slutspelet förra året när Vikings slog ut Saints ur slutspelet. Denna gång räddades de inte av något mirakel. Saints var det bättre laget och vann välförtjänt, även om de fortfarande har bekymmer i passförsvaret. De ställs inför ett ännu tuffare test nästa vecka när obesegrade Rams kommer till stan, en match du inte får missa.

Vecka 8: Spännande topp- och bottenmatcher

Nyheter

To Top