Fantasy

Fantasy: Nya situationer att dra fördel av!

Kareem Hunt #27 i Chiefs är veckans hjälte i fantasy och för hans stiffarm mot råskinnet Burfict. Foto: Peter Aiken/Getty Images.

Det blir en lite kortare fantasy-kolumn än vanligt denna veckan, men vi ska åtminstone få ut några tips till er fantasy-spelare och kora veckans bästa coach och lag i vanlig ordning.

Den gångna veckan har det skett flera intressanta manövrar vad gäller coacher och spelare. Arizona Cardinals tröttnade på sin offensive koordinator McCoy, så nu måste vi alla ta ställning till vad det innebär för David Johnson. Det är rimligt att anta att han kommer att involveras mer, särskilt i passningsspelet. Spelare som bytt lag är Carlos Hyde (Browns till Jaguars) och Amari Cooper (Raiders till Cowboys). Dessutom har Raiders satt Marshawn Lynch på IR. Hyde kommer säkert se speltid redan till helgen medan Cooper fått två lediga veckor på grund av bytet. Nick Chubb i Browns drar utan tvekan fördel av situationen där och Doug Martin blir ett intressant namn att följa i Raiders.

Alla är inte lika övertygade om Amari Coopers storhet:

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Vi hittar såklart veckans hjälte i Kansas City. Denna gången heter han Kareem Hunt och gjorde 37.1 poäng via tre touchdowns, två av dom genom luften. Det var överlag en bra vecka för running backs som utmärkte sig med fyra spelare bland av de sex bästa denna veckan.

Hunt är även hjälte för sin behandling av råskinnet Burfict:

Veckans besvikelse

För att vi inte ska behöva utse Corey Davis två veckor i rad så ger vi det tveksamma nöjet till Peyton Barber istället. 30 yards på 11 försök och inget mer mot Browns borde effektivt avsluta alla förhoppningar på framtida fantasy-produktion från Barber.

Veckans outsider

Vi tipsade om Marlon Mack förra veckan men räknade inte med så snabbt genomslag. Mack var tredje bästa poängproducent (31.9) vecka 7 och gjorde det både i luften och på marken mot ett Buffalo Bills som hanterat motståndarnas running backs på ett bra sätt de senaste veckorna.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Det är svårt att se någon som plötsligt kan blomma ut och bli en regelbunden starter men Joe Flacco, C.J. Beathard och Brock Osweiler ägs i få ligor och ser ut som bra alternativ om ditt ordinarie har bye eller möter riktigt tufft motstånd.

Running backs:
Doug Martin är ett intressant alternativ i Raiders med Lynch på IR. Mycket tyder på att Martin kommer att få ta över helt för Lynch och att Jalen Richard fortsätter i samma utsträckning som tidigare. Raheem Mostert har sett pigg ut för 49ers precis som Chris Ivory gjort för Bills, där Shady McCoy eventuellt kan missa speltid och dessutom är en trade-kandidat. Kenjon Barner i Patriots kommer få ökad speltid med Sony Michel skadad.

Wide receivers:
Ted Ginn är på IR för ett av ligans vassaste anfall i Saints, det öppnar för rookien Tre’Quan Smith som sett pigg ut när han fått chansen. Kelvin Benjamin såg lite mer relevant ut med Derek Anderson som QB men det är ett bedrövligt anfall så räkna inte med någon plötslig jättematch från Benjamin, utan snarare kanske en lite högre och stabilare lägstanivå. I Jets har dom kickat Terrelle Pryor och Enunwa är på IR, som följd av det kan Jermaine Kearse vara värd att plocka upp.

Tight ends:
Chris Herndon i Jets fyller ett tomrum efter nyss nämnde Enunwa. Ed Dickson i Seahawks har aktiverats från PUP – listan och kan vara värd att ta en titt på. Russell Wilson har förmågan att få relativt okända tight ends att plötsligt se bra ut. En annan gubbe, Benjamin Watson i Saints hade en riktigt bra match mot Ravens. Om det var början på en trend så är det dags att haka på denna veckan, för nästa vecka lär konkurrensen om honom på waivern vara betydligt hårdare.

Glöm inte den här gubben, Benjamin Watson i New Orleans Saints. Foto: Rob Carr/Getty Images.

Veckans Bye

Återigen fyra lag med bye, denna gången är det Tennessee Titans, LA Chargers, Dallas Cowboys och Atlanta Falcons.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Kullen Eagles, coachat av Johan Lundvall för veckans grymmaste insats. Med 160.4 poäng togs en säker seger (nästan 100 poängs marginal!) i ligan NFL Supporter #5

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Patrick Mahomes Kansas City Chiefs 32.8
RB Kareem Hunt Kansas City Chiefs 37.1
RB Marlon Mack Indianapolis Colts 31.9
WR Odell Beckham Jr. New York Giants 28.2
WR Emmanuel Sanders Denver Broncos 27.3
TE Trey Burton Chicago Bears 27.6
FLEX Todd Gurley II Los Angeles Rams 30.6
D/ST Broncos 33.0
K Matt Prater Detroit Lions 16.0
Totalt 264.5
Fantasy: Nya situationer att dra fördel av!

Nyheter

To Top