Nyheter

Vecka 6 – Bästa helgen på länge

Det här är en helg fullspäckad med bra och jämna matcher. Det börjar bli desperata tider för lag som Packers, som inte har börjat säsongen bra, om de vill hänga med konkurrensen.

Det här är den mest spännande veckan hittills i år. Det kryllar av bra matcher. Några av ligans bästa lag ställs inför tufft motstånd och det känns som att vi får lära oss mycket den här veckan. Samtidigt är det ett gäng intressanta möten mellan lag som känns som att de ligger på ungefär samma nivå. Vi är taggade. Är du?


Veckans bästa matcher

St. Louis Rams hos Miami DolphinsSöndag den 14 oktober (19.00)

Nu tror ni att någon har tappat perspektivet helt. Vad är det här för skitmatch? Men då har ni fel! Rams och Dolphins är två av årets mest positiva överraskningar. Båda har i stort sett spelat bra i alla sina matcher. Båda lagen har nya tränare och bygger för framtiden.

Rams har bara förlorat två matcher. I den ena fick man rejält med stryk av Chicago men den andra var tajt. Rams spelar tufft och håller matcherna jämna. Försvaret delar ut stryk åt alla håll och man har verkligen börjat att få press på motståndarnas quarterbacks med Chris Long och Robert Quinn. Nyförvärvet Cortland Finnegan, cornerback, har tagit med en tuff attityd till Jeff Fishers lag. I anfallet har man haft det betydligt tuffare och Rams vinner inte några matcher där. Det gäller att hålla matcherna runt 20 poäng eller mindre.

Dolphins har mycket att vara nöjda med. Ryan Tannehill har visat mycket potential och man springer bollen rätt bra med Reggie Bush. Receivern Brian Hartline leder mycket oväntat NFL i yards. Det hjälpte att ta hälften av dem på en match. Även försvaret har spelat bra. Man har det högst rankade springförsvaret i hela NFL och flera spelare presterar på en hög nivå. Cameron Wake, defensive end, spelar riktigt bra och slog till med 4.5 sack mot Cardinals!

Slutresultat

Rams-Dolphins: 16-20

Håll ett öga på

Rams offensiv. St.Louis saknar sin bästa, och enda, receiver Danny Amendola och möter ligans bästa springförsvar. Hur ska man göra poäng?

Turnovers. Det är trots allt en rookie som spelar quarterback för Dolphins. Ska Rams vinna måste de producera turnovers som ger dem bra startposition på planen.

Brian Hartline. Lagkamraterna säger att han är underskattad för att han är vit. Sanningen är väl att han aldrig riktigt har producerat förrut. Hur bra är han egentligen?


Dallas Cowboys hos Baltimore RavensSöndag den 14 oktober (19.00)

Det här är en spännande match mellan två lag som kan vara riktigt bra. De spelar i tuffa divisioner där konkurrensen är hård. På många sätt är det två lag som har bytt identitet till i år. Cowboys ska vara ett offensivt lag med många vapen men för dem är det försvaret som leder vägen. I Ravens är det tvärtom. Försvaret har inte alls spelat på sin vanliga nivå och offensiven har fått dra det tunga lasset.

Cowboys är svåra att placera. Som vanligt. Man vann imponerande första matchen mot Giants men sen blev man utklassad av Seahawks. Sedan vann man knappt mot ett dåligt Bucs och förlorade sedan mot ett aggressivt Bears. Det är upp och ned. Romo har sett rätt bra ut men misstagen har sänkt dem. Han har redan åtta interceptions. Alla har inte varit hans fel och andra har skett i slutet av matcherna när han har chansat för att komma ifatt. Men det stoppar ändå Cowboys framfart.

Försvaret har sett mycket bättre ut än förra året och jag är särskilt imponerad av rookien Morris Claiborne, cornerback. DeMarcus Ware spelar bra som vanligt och det känns som att försvaret har fått en nytändning.

Ravens spelade en smutsig match mot Chiefs förra veckan. Man vann med 9-6 men det var inte vackert. Joe Flacco, quarterback, fortsätter som vanligt att blanda och ge. Ena sekunden är han fantastisk och och nästa är han medioker som bäst. Mot Chiefs satte han inte ens hälften av passningarna, hade ingen touchdown och en interception. Även mot Eagles tidigare i år var han dålig. Men mot Bengals och Patriots var han riktigt bra.

Om Flacco kan spela på en hög nivå så är Ravens offensiv dock ruskigt bra. Man har den snabba Torrey Smith djupt, veteranen Boldin när det gäller och sedan sköter Ray Rice resten. Försvaret har inte alls spelat på den nivå vi är vana vid. Förlusten av Terrelle Suggs till skada har varit viktigare än många hade trott. Man har svårt att generera press på motståndarnas quarterback bland annat. Men Haloti Ngata kan ställa till det för Cowboys den här veckan.

Slutresultat

Cowboys-Ravens: 27-34

Håll ett öga på

Hemmaplan. Ravens har vunnit tretton raka, eller tjugoen av de tjugotvå senaste, matcherna på hemmaplan. Det är tufft att spela i Baltimore.

Vilovecka. Båda de här lagen har haft en vecka ledigt för att vila och förbereda sig. Det borde göra det här till en välspelad match.

Ravens press. Det är viktigt att Baltimores försvar kan få lite tryck på Romo och det har man all chans att få. Haloti Ngata, den dansande björnen, kan nog ha en bra dag mot den centrala delen av Cowboys skakiga linje.


New England Patriots hos Seattle SeahawksSöndag den 14 oktober (22.05)

Den här matchen är det lite oväntat att vi lyfter upp kanske. Nu har ju jag varma känslor för Seahawks och är lite partisk men det finns ändå något väldigt intressant i den här matchen. Seahawks försvar är nog det bästa i NFL just nu och nu möter man ligans överlägset bästa anfall. Även fast jag tror att Patriots har fått upp farten nu och troligtvis inte kommer att förlora särskilt många fler matcher i år så kan det här bli jämnt ändå. Patriots är bra på riktigt och Seahawks är kaxiga.

Patriots offensiv tog sig an Broncos på ett kirurgiskt vis förra helgen. Tom Brady ledde ett ”no huddle” i ett ruskigt högt tempo och det var nästan uteslutande springspel och korta passningar. Jag kallade Wes Welker NFL:s mest underskattade spelare förra veckan och han visade återigen hur han bra är mot Denver. Han är nästan omöjlig att täcka och fångar allt. Försvaret hör fortfarande inte till toppen men är tillräckligt bra för att motståndarna ska få det riktigt tufft att hänga med Patriots på poängtavlan.

Seahawks spelar med självförtroende. Man kan se på tränaren Pete Carroll att han förmedlar ett ”allt är möjligt”-budskap till sina spelare. Han är lika bubblande entusiastisk över sitt lags framgångar som spelarna. Försvaret ska vi inte tjata så mycket om men de spelar på en ruskigt hög nivå. De har förstört dagen för ett gäng quarterbacks redan. Man spelar fysiskt och är bra över hela banan. Offensiven har väl inte fått igång det än. Marshawn Lynch, running back, har fått bära det mesta av lasset men brottas med en skada. Rookien och quarterbacken Russel Wilson ser lovande ut men tränarna håller det rätt enkelt för honom. Jag tycker att de ska låta honom dra några djupa kast. För det gör han riktigt bra. Man utmanar honom inte, på gott och ont.

Slutresultat

Patriots-Seahawks: 24-16

Håll ett öga på

Korta passar. Om Patriots får igång sitt springspel och kan köra ”no huddle” så kan de utnyttja att Seahawks inte hinner byta och utmana linebackers som måste spela passförsvar. Då kan Welker ta över matchen.

Robert Turbin. Det finns en risk att Marshawn Lynch inte spelar, eller inte kan gå för fullt, och då kommer rookien Robert Turbin att få chansen. Han har sett bra ut. Tung löpare.

Russel Wilson. Seahawks försvar är bra men de kommer inte att kunna hålla Patriots till 10-15 poäng. Därför kommer Wilson vara tvungen att kasta mer och frågan är hur han pallar trycket när han får mer ansvar på sina axlar.


New York Giants hos San Francisco 49ersSöndag den 14 oktober (22.15)

Vilken härlig fajt! Det är samma tanke som matchen innan. Giants explosiva offensiv ger sig på ett av ligans bästa försvar. Men skillnaden här är att de här två lagen faktiskt är rätt hyffsade på båda sidorna av bollen. Giants har sin defensiva linje, som dock inte riktigt har hittat sitt spel än, och 49ers offensiv har dundrat över motståndarna de senaste matcherna.

Eli Manning har spelat på en ruskigt hög nivå hittills i år och hans receivers Victor Cruz och Hakeem Nicks kan båda totalt dominera en match. Nu är Nicks lite småskadad men man har hittat ett nytt spännande vapen i Martellus Bennett, tight end. Offensiven är inget problem för Giants. Men däremot måste man få igång sitt försvar. Passförsvaret är fortfarande inget vidare. Den defensiva linjen har ärligt talat inte heller varit en faktor i de flesta matcherna. Och det är lite överraskande med tanke på hur de tog över hela matcher förra året. Får de igång de grabbarna så är Giants farliga.

Det finns knappt ord för att beskriva vad 49ers har gjort de senaste matcherna. Man har en sammanlagd poäng på 79-3 över två matcher. Tror det räcker att säga att försvaret är ruskigt bra på alla nivåer. Det har vi ändå pratat så mycket om. Jag skulle vilja slå ett slag för 49ers offensiv.

Hittills har man ligans överlägset bästa springspel. Man springer för nära 200(!) yards per match. Den offensiva linjen spöar helt enkelt skiten ur folk. Men sen har vi Alex Smith. För bara två år sedan stod det tusentals fans och buade ut honom på träningarna och ville ha honom utbytt. Nu har han högst passer rating, vilket är ett sätt att mäta en quarterbacks effektivitet, i hela NFL. Före Brady, Brees och alla Mannings. Mot Bills senast var han nära att få en perfekt rating efter 75 procent lyckade passningar, över 300 yards och tre touchdowns. Smith valdes nummer ett i draften när han kom in i ligan och nu börjar han visa varför. 49ers ser helt enkelt väldigt imponerande ut.

Slutresultat

Giants-49ers: 20-33

Håll ett öga på

JPP and the gang. Giants defensiva linje har som sagt inte varit bra. Mot bra motstånd så håller inte det. Måste ta ett större ansvar både i pass- och springförsvar.

Vernon Davis. 49ers tight end har varit riktigt bra i år och skapar stora problem för försvaren med sin kombination av styrka och snabbhet. Är ett viktigt vapen för Smith.

Colin Kaepernick. Det är inte varje dag man lyfter fram en reserv. Men quarterbacken Kaepernick är en sådan spännande spelare för 49ers. Man har med framgång använt honom i några ”wildcat”-liknande spel där han kan springa med bollen.


Green Bay Packers hos Houston TexansSöndag den 14 oktober (02.20)

Ännu en riktig pangmatch. Besvikelsen Packers mot de obesegrade Texans. Men om man bortser från deras resultat hittills så är det här två väldigt bra och relativt jämna lag. Jag tror att det här kommer att bli en helt fantastisk match.

Det spelar ingen roll om Packers förlorar fem matcher i rad. Jag skulle ändå tippa dem som vinnare mot 90 procent av lagen i NFL. Det finns så mycket talang där. Man har problem med sin offensiva linje, och det är ett recept för att misslyckas, men man har fortfarande ligans bästa quarterback och en skock bra receivers. Man försöker också springa bollen lite med Cedric Benson, med blandad framgång. Försvaret är dock fortfarande suspekt även fast man har tagit ett stort steg upp från förra året. Linebackern D.J Smith är en positiv överraskning. Clay Matthews spelar på en riktigt hög nivå och leder NFL med åtta sacks.

Houston Texans är som sagt obesegrade men det var ingen helt övertygande vinst mot ett decimerat Jets senast. Försvaret är riktigt bra och ungefär som laget i helhet så har man inte några svagheter där. Man är bra från linjen bak till sitt secondary. Tyvärr drabbades man av ett rejält bakslag när Brian Cusching, ledaren för försvaret, skadade sig förra helgen. I offensiven så drivs laget på av springspelet med Arian Foster. Han har redan över 500 yards och fem touchdowns på marken. Matt Schaub, quarterback och en av ligans mer underskattade spelare, tar hand om bollen och jobbar på med sina ”play action”-passar.

Slutresultat

Packers-Texans: 31-24

Håll ett öga på

Rodgers explosion. Jag bara väntar på att Aaron Rodgers ska få den där förlösande matchen. Han har inte alls varit dålig men när kommer den där matchen där han kastar för 400 yards och fem touchdowns?

Ett ledarlöst försvar. Texans måste förlora någon gång. Nu har man tappat en av sina bästa spelare och möter ett bra lag som är desperat. Kan det vara dags?

Packers slutspel. Green Bay ligger redan två vinster bakom både Vikings och Bears i den egna divisionen. Förlorar man mot Texans och konkurrenterna vinner så är det rejäl uppförsbacke och kanske har man då inte längre saken i egna händer.


Matcher på TV10

Söndag
18.55: Detroit Lions hos Philadelphia Eagles
22.25: New York Giants hos San Francisco 49ers
02.20: Green Bay Packers hos Houston Texans

Måndag
02.30: Denver Broncos hos San Diego Chargers


Samtliga matcher

11/10: Pittsburgh at Tennessee – 02:20
14/10: Oakland at Atlanta – 19.00
14/10: Kansas City at Tampa Bay – 19.00
14/10: Indianapolis at NY Jets – 19.00
14/10: Cincinnati at Cleveland – 19.00
14/10: Detroit at Philadelphia – 19.00
14/10: St. Louis at Miami – 19.00
14/10: Dallas at Baltimore – 19.00
14/10: Buffalo at Arizona – 22:05
14/10: New England at Seattle – 22:05
14/10: NY Giants at San Francisco – 22:15
14/10: Minnesota at Washington – 22:15
14/10: Green Bay at Houston – 02:20
15/10: Denver at San Diego – 02:30


Vad ska DU se och varför?

Nyheter

To Top