Nyheter

Tankar om helgens matcher

Det finns mycket att prata om från helgens matcher. Flera lag skrällde, andra gav svar på tal och spelare imponerade. Vi valde ut godbitarna och kommenterar lite tråkiga nyheter.

Vi listar några av helgens snackisar och delar med oss av lite spontana tankar!

Ray Lewis skadad

Det här är en urtrist nyhet så klart. Legenden Ray Lewis slet av sin triceps i helgen och kommer att missa resten av säsongen. Frågan är om han kan komma tillbaka. Killen är ju inte tjugo längre direkt. Vi hoppas! Samtidigt blev även Lardarius Webb skadad, Ravens bästa cornerback. Nu har man alltså tappat både Suggs, Lewis och Webb. I ett försvar som inte har spelat särskilt bra i år.

Rookie bonanza

Fyra av fem rookie-quarterbacks vann i helgen. Alla utom Andrew Luck. De fyra vinnarna gjorde alla bra matcher för sina lag. Mest imponerande var nog Robert Griffin III, Redskins, och Russel Wilson, Seahawks. Griffin III satte nästan 80 procent av sina kast för blygsamma 187 yards. Men det var vad han gjorde på marken som imponerade. Rookien sprang nämligen för 138 yards och två touchdowns också, varav den ena var på 76 yards. Det här var alltså veckan efter en allvarlig hjärnskakning.

Peyton Manning

Manning stod för en av de mer imponerande halvlekarna vi har sett i år när Broncos vände ett 24 poängs underläge genom att göra 35 raka poäng på Chargers. Manning missade bara ett kast i andra halvlek trots att domarna delade ut en väldigt tuff flagga för offensiv interference efter ett långt kast. Philip Rivers fyra interceptions hjälpte Broncos en smula…

Packers fick nog

Green Bay Packers fick äntligen den där förlösande matchen som vi har väntat på. Man utklassade Texans på bortaplan med 42-24 medan Rodgers kastade för sex touchdowns! Blev värre än vad det borde ha blivit då Texans två gånger hade stängt ned Packers på tredje down men slagsmål efter visslan och offside på ett fieldgoal gav Green Bay nya chanser. Jordy Nelson fångade tre touchdowns. Packers stängde ned Texans springspel.

Seahawks gjorde det igen

Seattle Seahawks har vunnit över Cowboys, Packers och Patriots. Vinsten mot Packers var väl högst tveksam men man gjorde ändå en mycket bra match där. Även om man hade förlorat. Ligans bästa försvar gjorde det till en tuff kväll för Brady och rookien Wilson fick chansen att slänga iväg ett par djupa kast mot Pats suspekta secondary. Det gjorde han alldeles utmärkt.

Falcons obesegrade

Det finns bara ett obesegrat lag kvar, Atlanta Falcons, och inget lag har förlorat alla sina matcher sedan Browns knep en vinst i helgen. Men Falcons har knappt vunnit över högst mediokra lag som Redskins, Panthers och Raiders så helt sålda är vi inte. Men som de säger, bra lag vinner när de inte spelar bra. Typ som när Matt Ryan börjar matchen med tre interceptions.

Mästarna i form

Giants gjorde slarvsylta av 49ers i söndags och vi fick se hur det kan gå när Smith inte vårdar bollen som han har gjort tidigare. Det är egentligen inte så mycket att säga om det här mötet. Det är två mycket bra lag och man ska inte vara orolig över något av dem. Men helt klart mycket imponerande av Giants, särskilt eftersom Eli Manning inte var speciellt bra.

Michael Vicks bekymmer

Vick hade tydligen sagt innan matchen att han inte skulle tillåta några fler fumbles och att han skulle minimera sina interceptions. Det häll inte länge och han avslutade matchen en fumble och två interceptions. Lions spelade riktigt dåligt anfall men vann ändå över Eagles. Lions försvar gjorde sin bästa match på mycket länge. Vick har åtta interceptions och nio fumbles, fem som motståndarna fått tag i, hittills 2012.

Chiefs i fritt fall

Fansen hurrade när Matt Cassel, quarterback, skadade sig. De ville se Brady Quinn. Jag trodde att de skojade. Nu har de fått se honom. Undra om de är glada nu. Chiefs blev utklassade av Buccaneers och Quinn avslutade matchen med en quarterback rating på under 50.

J.J Watt

Nu tänker du: ”Ska de tjata om den här kille varje vecka?”. Ja, om han fortsätter så här. Två sacks till för Watt som återtog ledningen i den kolumnen. Nio och en halv sack och åtta nedslagna pasningar på sex matcher. Amerikaner kallar såna spelare för ”difference makers”. Kul att se Watt på ena sidan och storspelande Clay Matthews på andra!

A.J Green

Det sades att han var den bästa receivern ur college på tio år när han kom som rookie förra året. Han spelar verkligen som det. Började med över 1,000 yards sitt första år och nu har han snittat mer än 100 yards och en touchdown per match. Leder ligan på det. Mot Browns hade han 135 yards och två touchdowns. Då mötte han ändå Joe Haden som är en av ligans bästa försvarare.

Så!

Nu ser vi fram mot nästa vecka!

Var det något som stod ut enligt DIG?

Nyheter

To Top