Analyser

Vecka 5: Déjà vu, rivalmöten och ytterligare ett rekord

Hue Jackson hade alla skäl att fira (Photo by Joe Robbins/Getty Images)

Vecka fem var full av rivalmöten som väckte goda minnen, bjöd på nagelbitande spänning och en snubblande kicker. Även utanför divisionerna bjöds vi på underhållande fotboll återigen. Här är några av de mest intressanta rubrikerna från söndagens matcher.

Veckans déjà vu
Browns vann sin första divisionsmatch på tre år, när de efter en poängsnål tillställning med Baltimore Ravens lyckades avgöra med ett field goal på övertid. Senast Browns vann inom divisionen var 11:e oktober 2015, nästan exakt tre år sedan, även då mot Ravens med ett avgörande field goal på övertid. Låter bekant. Detta var för övrigt Browns tredje match den här säsongen som har gått till övertid.

Veckans styrkebesked
Det bästa anfallet ställdes mot det bästa försvaret när Kansas City Chiefs och Jacksonville Jaguars drabbade samman. Det skulle vara Chiefs tuffaste test, men med hjälp av sitt försvar, Jaguars tappade passningar och Bortles fyra interceptions blev det en enkel vinst för Chiefs. Det här anfallet fortsätter att trampa på och om försvaret kan leverera liknande insatser är Chiefs väl förtjänta att rankas näst bäst i NFL.

Veckans kicker
Panthers kicker Graham Gano smällde på ett personligt rekord när han satte field goal på 63 yards för att avgöra matchen mot gästande New York Giants. Han är en av sex som lyckats på 63 eller längre. Det var en suck av lättnad från Panthers sidlinje, efter att de dominerat matchen inledningsvis bjöd de in Giants igen genom att släppa på gasen. Utan Ganos makalösa field goal hade de slarvat bort en värdefull vinst.

Graham Gano fick bli matchhjälte för Panthers (Photo by Streeter Lecka/Getty Images)

Veckans inte-kicker
I motsats till Ganos kanoninsats, har vi Mason Crosby i Packers. I en match då Packers förlorade 23-31 mot rivalen Lions, hade Crosby fyra missade field goals (1/5 totalt) och ett missat extrapoäng. Det är totalt 13 poäng. Hans försök var visserligen 41-56 yards, så inga gratisbollar men det här var en absolut bottenprestation.

Veckans dans
LA Rams såg på förhand ut som givna favoriter mot rivalen Seattle Seahawks. De nederlagstippade värdarna är däremot alltid starka hemma och det är alltid jämna matcher mellan dessa två. Seahawks lyckades hänga med i en poängrik match, men kunde inte avsluta. Rams vann med 33-31 efter ett vågat spel. På fjärde försöket, på egen 43-yardslinje, utan time outs, med 1:36 kvar och bara två poängs ledning så körde de en quarterback sneak. Det lyckades och Rams avgjorde därmed veckans mest spännande match.

Veckans snabba

  • Adam Thielen, WR i Vikings, är först någonsin att ha +100 yards i de fem inledande matcherna på en säsong.
  • Arizona Cardinals vann över San Francisco 49ers och därmed har alla lag i NFL vunnit åtminstone en match.
  • Alla startande rookie quarterbacks – Sam Darnold, Baker Mayfield, Josh Rosen och Josh Allen – vann sina matcher.
  • Odell Beckham Jr., WR i Giants, kastade en touchdown som var i luften 24 yards. Det var Giants längsta touchdown-passning sen vecka fem förra året.
Vecka 5: Déjà vu, rivalmöten och ytterligare ett rekord

Nyheter

To Top