Han är ju egentligen för liten för det här jobbet. Men skam den som ger sig. På söndag kan Drew Brees passera Peyton Manning och bli den som kastat flest yards genom alla tider. Liten kanske till slut blir störst?

När Saints på måndag åker till huvudstaden för att möta Washington, är det inte bara ett ”W” som finns i potten. Delar av kvällens fokus kommer säkerligen även ligga på Saints QB Drew Brees som har möjlighet att bli den som kastat flest yards genom alla tider. Efter snart 18 säsonger står yardräknaren på imponerande 71.740 yards, och om han producerar ytterligare 201 yards mot Redskins kommer han passera Peyton Manning och ta förstaplatsen på listan över flest kastade yards under en karriär.

Efter en imponerande collegekarriär i Purdue äntrade Drew Brees NFLs  draft 2001. Intresset kring den unge QBn var stort, men hans ringa längd (1,83) gjorde att många lag tvekade. Först i andra rundan valde till slut Chargers Drew Brees, vilket ledde til att han kom att jobba med sin idol Doug Flutie. Tiden i Chargers var på inget sätt dålig, men det var ingen succé heller för den delen. När laget sedermera draftade Philip Rivers kände Brees därför att det var dags att dra vidare.

Ny arbetsgivare blev, som vi alla vet, New Orleans Saints. Ungefär samtidigt anlände lagets nya coach Sean Payton till staden. En coach som efter 20 år i ligan äntligen fick chansen att styra över ett eget lag. Tillsammans byggde dem upp det Saints som vi alla känner idag. Ett lag som är utbyggt kring Brees passningspel och en stark, underhållande offensiv. Ett lag som hellre vinner med 39-36 än 17-13. Den största framgången kom 2010 (2009 år säsong) när de tog hem Super Bowl, och inom kort kommer deras framgångsrika partnerskap skriva ytterligare ett kapitel när Brees passerar passningsrekordet. Frågan är inte om, utan när det kommer ske. Washington Redskins lär i alla fall vilja göra allt som står i deras makt för att skjuta på Brees firande tills Saints skall möta Ravens i vecka 7. Men då måste dem hålla honom under 201 yards.

Natten mot tisdag får vi reda på hur det går…

 

Liten blir stor – Brees mot rekordet

Nyheter

To Top