Nyheter

Vecka 4 – Ordning och reda

Det är dags för den fjärde veckan av årets säsong. De ordinarie domarna är tillbaka och vi hoppas på lite mer ordning och reda framöver. Sen hoppas vi på mängder av bra matcher så klart.

Det var stående ovationer på M&T Bank Stadium i torsdagsnatt när de ordinarie domarna var tillbaka. Ledda av Gene Steratore, vida ansedd som den bästa domaren i NFL, tog de emot publikens jubel på ett sätt som vi nog aldrig kommer att se igen. Tre minuter in i matchen gick ett domslut mot hemmalaget Baltimore Ravens och fansen buade ut Steratore och hans kompisar. Det är skönt att allt är som vanligt igen.

Det blev en fysisk match mellan Cleveland Browns och Baltimore Ravens där matchen var öppen fram till de sista sekunderna. Brandon Weeden, Browns rookie-quarterback, har det fortfarande tufft när han blir pressad och kastade en interception som Ravens kunde springa in för sex poäng. Men han spelade ändå rätt bra och var nära att leda sitt lag till övertid. Killen kan verkligen kasta och hans djupa bollar är ofta väldigt bra. Joe Flacco, quarterback i Ravens, gjorde återigen en väldigt bra match även fast han tappade flytet mot slutet.

Men Browns föll på mållinjen igen och har nu förlorat alla sina fyra matcher i år. Ravens har vunnit tre av fyra.

Veckans bästa matcher

Carolina Panthers hos Atlanta FalconsSöndag den 30 september (19.00)

Panthers har inte sett bra ut i år. Försvaret är rent ut sagt förskräckligt och inte heller offensiven har kommit igång. Det har gått lite rykten om att Cam Newton, quarterback, inte arbetar lika hårt som han gjorde sitt första år. Man kan aldrig veta om det är sant men klart är att han inte spelar på samma nivå. Förra veckan fick Panthers verkligen smaka mot Giants när man åkte på rejält med stryk.

Falcons har sett riktigt bra ut hittills och vunnit alla matcher. Offensiven ledda av Matt Ryan, kanske ligans mest effektiva quarterback just nu, ångar på som vanligt. Det finns så många explosiva spelare i det här laget. Men det är försvaret som har stått ut och spelat mycket bättre än vad de flesta hade väntat. Man producerar många turnovers och ger bra möjligheter till sitt anfall.

Det här är en intressant match för att lagen spelar i samma division och det är svårt att veta vad man har dem. Jag tror att Panthers kan spela bättre än vad man har gjort och jag tror inte att Falcons defensiv är riktigt så här bra. Men det blir tufft för Panthers, som bara har en bra cornerback i Chris Gamble, att hänga med Falcons offensiv och alla deras vapen.

Håll ett öga på

Panthers springspel. Mot ett så pass bra anfall som spelar i ett högt tempo måste Carolina kunna kontrollera klockan och flytta bollen metodiskt. Man måste få igång spelet på marken.

Divisionen. Om Falcons vinner här och Saints förlorar borta mot Packers så har Atlanta verkligen skaffat sig ett rejält försprång i NFC South. Viktig match för alla Falcons tre konkurrenter.

New Orleans Saints hos Green Bay PackersSöndag den 30 september (22:15)

Saints försvar kan vara det sämsta i hela NFL. Man gör ingenting speciellt bra och det är därför man har förlorat alla sina matcher. Sammanlagt har man låtit motståndarna springa bollen för 215 yards per match och om man inkluderar passningar så har man tillåtit nästan 500 yards varje vecka. Det är horribelt. Då har man heller inte mött ligans bästa anfall direkt. Offensiven har heller inte varit vad vi har vant oss vid från New Orleans. Särskilt inte springspelet. Men det är absolut inte där problemet ligger. Saints har snittat nära 30 poäng per match. Nu har man förlorat alla sina tre första matcher och det bör vara lite panik i New Orleans snart.

Packers har inte heller motsvarat de högt ställda förväntningarna. Hittills har man bara vunnit en av tre matcher. För ett lag som vann femton av sexton matcher 2011 är det något förvånande. Men man har mött tre bra lag och förra veckan var det domarna som snodde vinsten från Packers. Det finns inte mycket att oroa sig för. Det märks att Green Bay har satsat på att förbättra sitt försvar och Clay Matthews spelar på en ruskigt hög nivå igen. Seahawks, som man mötte förra veckan, har kanske ligans bästa försvar men visst är det ett litet orostecken att Aaron Rodgers, quarterback, blev sackad 8 gånger i första halvlek.

Väntar mig en match med mycket poäng men har svårt att se hur Packers, som borde vara ute efter hämnd, ska förlora sin tredje match. Särskilt när de spelar på hemmaplan. Tror att Saints försvar helt enkelt är för dåligt. Rodgers kommer att göra en lysande match.

Håll ett öga på

Jimmy Graham. Packers kommer nog att kunna ösa in poäng på Saints och det betyder att man måste kasta bollen för att hänga med. Jag tror att Graham har en stor kväll och plockar ned två touchdowns.

Rodgers till Nelson. Det är inte första gången den här duon kommer på tal. Men mot ett dåligt försvar kommer Packers offensiv ha en stor kväll. Tror Rodgers kastar till minst fyra tochdowns varav en och annan till Nelson.

New York Giants hos Philadelphia EaglesSöndag den 30 september (02:20)

Giants har sett bra ut hittills i år och Eli Manning kastar runt bollen till alla möjliga spelare. Han har fortsatt i samma stil som han avslutade förra säsongen och leder ligan i yards. Den här veckan saknar han dock troligtvis sin receiver Hakeem Nicks som är skadad. Den defensiva linjen vaknade till liv något mot Panthers men kan mer. Passförsvaret är fortfarande lagets stora svaghet men annars har man spelat relativt bra även i försvaret. Både Giants, Eagles och Cowboys ligger på två vinster så de här matcherna är väldigt viktiga.

Eagles offensiv har varit riktigt dålig. Man har lyckats flytta bollen rätt bra men när det har blivit dags att göra poäng så har man bjudit på en interception eller fumble. Egentligen är det ruskigt imponerande att man har vunnit två av tre matcher med sammanlagt sex fler turnovers än sina motståndare. Michael Vick har inte haft mycket hjälp av sin offensiva linje men hittills kan han ha varit ligans sämsta quarterback. Han har kastat till eller sprungit in fyra tochdowns men stått för nio turnovers. Otroligt slarvigt. Tränaren Andy Reid måste ta lite press från Vick och ge bollen till Lesean McCoy, som är en av ligans bästa running backs. McCoy fick bara 13 försök mot Cardinals.

Eagles defensiv har varit ruskigt bra och det känns som att passförsvaret verkligen börjar hitta sin identitet. Giants har bara en bra receiver om Nicks är borta och kan man stänga ned honom så kan Giants få det tuffare. Men Eli är en trollkarl därute. Vick och offensiven måste spela mycket bättre för Eagles.

Håll ett öga på

Martellus Bennett. Giants tight end har visat sig vara en svårstoppad spelare och har redan tre touchdowns. En stor kropp för Manning att sikta på. Blir ännu viktigare om Nicks inte spelar.

LeSean McCoy. Man bara måste få bollen till den här explosiva killen. Antingen på marken eller via kortare passningar. Har 261 yards på marken redan men borde få fler chanser att springa den och fler korta passar.

Chicago Bears hos Dallas CowboysMåndag den 1 oktober (02:30)

Det här är två lag som liknar varandra på många sätt. De är på gränsen till riktigt bra lag men inte riktigt där än. Bears försvar har spelat på en hög nivå och Tim Jennings, cornerback, har varit en av ligans bästa spelare hittills. Man är balanserade i sitt försvar och har inte direkt några svagheter. Det är i offensiven som det ser värre ut. Den offensiva linjen är fortsatt lika dåliga och Cutler har inte spelat bra under pressen. Precis som Vick har han varit slarvig med bollen. Knappt 50 procent lyckade passningar och redan sex interceptions. Värvningen Michael Bush, running back, har gjort precis det som Bears hoppades på. Har fått mer tid än vad som var tänkt men är svårstoppad nere vid mållinjen.

Cowboys har haft ett av ligans bästa försvar hittills i år. Passförsvaret som var så dåligt 2011 är lysande. Man har haft vissa problem med att stoppa springspelet så man får anta att fokus har legat på att ta bort alla de stora spel som dödade Cowboys förra året. Det har varit väldigt framgångsrikt. Man har två vinster trots att offensiven har gjort minst poäng i NFL. Tony Romo, quarterback, har spelat helt okej men springspelet har inte kommit igång och man har haft det tufft att avsluta sina serier med poäng. En anledning till det kan vara att Jason Witten, tight end, har varit lite småskadad. Han brukar vara Romos snuttefilt på tredje down.

Båda de här anfallen kan vara explosiva men om man ska kolla på de matcher som de här lagen har spelat hittills i år så verkar det som att vi kommer att få se en tajt match. Två rätt dåliga offensiva linjer mot två försvar som tar bort de stora spelen, producerar turnovers och är bra på att stressa motståndarnas quarterback.

Håll ett öga på

Bears springspel. Om Cowboys fortsätter att ligga så djupt med sina safeties och markera Bears receivers tajt kommer Michael Bush, eller Matt Forte om han bedöms vara redo för spel, att kunna ha en stor kväll på marken.

DeMarcus Ware. Den här killen bara kommer rusande spel efter spel. En av ligans bästa pass rushers som
kommer att kunna ha en stor kväll mot en väldigt suspekt offensiv linje i Bears.


Matcher på TV10

Söndag
18.55: Carolina Panthers hos Atlanta Falcons
22.15: Washington Redskins hos Tampa Bay Buccaneers
02.20: New York Giants hos Philadelphia Eagles

Måndag
02.30: Chicago Bears hos Dallas Cowboys


Samtliga matcher

27/9: Cleveland at Baltimore – 02:20
30/9 : New England at Buffalo – 19.00
30/9 : Tennessee at Houston – 19.00
30/9 : San Diego at Kansas City – 19.00
30/9 : Minnesota at Detroit – 19.00
30/9 : Carolina at Atlanta – 19.00
30/9 : Seattle at St. Louis – 19.00
30/9 : San Francisco at NY Jets – 19.00
30/9 : Miami at Arizona – 22:05
30/9 : Oakland at Denver – 22:05
30/9 : Cincinnati at Jacksonville – 22:05
30/9 : New Orleans at Green Bay – 22:15
30/9: Washington at Tampa Bay – 22:15
30/9: NY Giants at Philadelphia – 02:20
1/10: Chicago at Dallas – 02:30


Så, vad ska DU se och hur tror du att det går?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter!

Nyheter

To Top