Nyheter

Topp 25 under 25 år – NFC

Nu har vi kommit till den andra delen av vår lista över de bästa unga spelarna i NFL. Det är dags för NFC. Här är konkurrensen ännu hårdare än i AFC och det var många bra spelare som inte kom med!

Funderar du på att köpa en matchtröja? Vi hjälper dig att få bra valuta för pengarna genom att lista ligans klarast lysande unga stjärnor. Det här är spelare som redan har visat vad de går för. Några har slingrat sig in för att de har visat en stor potential men av någon anledning inte har kunnat visa upp ett konsekvent bra spel. Men de är få. Inga rookies är med på den här listan eftersom de har alla mycket kvar att bevisa. Alla spelare på listan är 25 år eller yngre och tongivande i sina lag.

Läs om de bästa unga spelarna i AFC här.

Här är de 25 bästa spelarna under 25 år i NFC.


Elitskiktet

1: Cam Newton, quarterback, Carolina Panthers – 23 år

Det är svårt att sätta någon annan här med tanke på vad Newton åstadkom förra året. En gränslös potential. Har egentligen inte några svagheter i sitt spel, även fast han kan bli bättre på mycket.

2: Matthew Stafford, quarterback, Detroit Lions – 24 år

Över 5,000 yards förra året talar sitt tydliga språk. Måste hålla skadorna borta så kan han bli hur bra som helst. Har en av NFLs starkaste kastarmar.

3: Jimmy Graham, tight end, New Orleans Saints – 25 år

Är, enligt mig, ligans bästa tight end. Det är några killar uppe i New England som får mycket uppmärksamhet men Graham är mer komplett.

4: Jason Pierre-Paul, defensive end, New York Giants – 23 år

Utan JPP hade det inte blivit någon Super Bowl för Giants. Det hade inte ens blivit något slutspel. Fysiskt är han ett monster. Nu måste han bara jobba på sin spelförståelse.

5: Lesean McCoy, running back, Philadelphia Eagles – 24 år

Kvick i sidled och hal som en ål. Bra på att springa med bollen och på att fånga passar. Tyvärr får han inte så många chanser som han förtjänar i Eagles.

6: Earl Thomas, free safety, Seattle Seahawks – 23 år

En ung stjärna som har spelat bra från den dag han kom in i NFL. Passförsvarets hjärta i Seahawks. Kan täcka receivers själv och tackla mitt på plan.

7: Julio Jones, wide receiver, Atlanta Falcons – 23 år

En riktig favorit. Stor, stark och snabb. Kan springa alla passmönster och fångar det mesta. En framtida superstjärna på positionen tillsammans med Green i Bengals.

8: NaVorro Bowman, inside linebacker, San Francisco 49ers – 24 år

Patrick Willis får mycket uppmärksamhet i 49ers. Men frågan är vem som hjälper vem mest? Bowman eller Willis. Utgör ligans bästa centrala försvarslås. Kan både tackla i springspelet och backa bak i passförsvar.

9: Sean Weatherspoon, linebacker, Atlanta Falcons – 24 år

Hade ett riktigt fint 2011. Är en glad kille vars attityd smittar av sig på lagkamraterna när Falcons genomgår ett generationsskifte. Med ”Spoon” i laget ser framtiden ljus ut i Atlanta.


Nästan där

10: Ndamukong Suh, defensive tackle, Detroit Lions – 25 år

Kom in i NFL och dominerade sitt första år. Såg ut att ha potential att bli ligans bästa defensiva tackle. Hade inte ett lika bra fjolår men det syns att han fortfarande kan. Måste vara konsekvent.

11: Hakeem Nicks, wide receiver, New York Giants – 24 år

Nicks är en av två unga stjärnreceivers som fångar bollar från Eli Manning. Klev fram rejält i några viktiga matcher förra året. Hade 199 yards i en match i början av den här säsongen.

12: James Laurinaitis, linebacker, St. Louis Rams – 25 år

Ledaren i Rams försvar är den tacklingssäkra och tuffa Laurinaitis. Var bra i college och bara tog med sitt spel in i NFL. Inga konstigheter.

13: Henry Melton, defensive tackle, Chicago Bears – 25 år

Henry Melton har givit Bears den där explosiva spelaren som de letade efter till den centrala delen av linjen. Hade sju sacks 2011 och har börjat bra i år.

14: Sam Bradford, quarterback, St. Louis Rams – 24 år

Sam Bradford valdes som första spelare i 2010 års draft. Han spelade bra direkt och valdes till årets offensiva rookie. Men sen har det gått trögare. Det är knappast Bradfords fel då det är svårt att spela quarterback utan en offensiv linje eller några receivers. Har tagit enormt mycket smällar i sin karriär.

15: Daryl Washington, inside linebacker, Washington Redskins – 25 år

Har startat årets säsong riktigt bra och leder Cardinals i tacklingar. Spelade inte alla matcher 2011 men hade ändå över 100 tacklingar och fem sacks.

16: Jonathan Stewart, running back, Carolina Panthers – 25 år

En bra spelare som inte får tillräckligt med bollar i Panthers. Men det betyder å andra sidan att han håller längre. Snittar 4.8 yards per springspel hittills i sin karriär, vilket är mycket bra.

17: Ryan Kerrigan, outside linebacker, Washington Redskins – 24 år

Draftades 2011 och hade 7.5 sacks sitt första år. Kerrigan spelade bra från start. I slutet av förra säsongen och under början av den här har han växt.


Hög potential

18: Dez Bryant, wide receiver, Dallas Cowboys – 23 år

Dez Bryant är problembarnet som hamnade i fosterhem efter att mamman åkte dit som knarklangare när han var 8 år gammal. Men hans potential är stor. Är en tochdown-maskin.

19: Victor Cruz, wide receiver, New York Giants – 25 år

Cruz kom från ingenstans förra året. Han draftades inte ens ur college men lyckades kämpa sig till en plats i Giants trupp. När han fick chansen tog han den. Han avslutade 2011, trots att han inte startade alla matcher, med över 1,500 yards och 9 touchdowns. Tredje bäst i NFL.

20: Josh Freeman, quarterback, Tampa Bay Buccaneers – 24 år

Den stora Josh Freemans karriär liknar den som Sam Bradford har haft. Freeman hade ett lysande år 2010 med 25 touchdowns mot bara 6 interceptions. Året efter blev det 22 interceptions med ett dåligt Bucs. Nu försöker han hitta tillbaka.

21: Desean Jackson, wide receiver, Philadelphia Eagles – 25 år

En av de mest explosiva spelarna i NFL som dock har haft en del attitydproblem. Har haft svårt att producera konsekvent under sin korta karriär. Galet snabb.

22: Kam Chancellor, strong safety, Seahawks – 24 år

En tuff ung safety som är byggd för framtiden. Han är större än prototypen och ligger på så vis före sin tid då det är åt det hållet NFL är på väg.

23: Aldon Smith, outside linebacker, San Francisco 49ers – 22 år

Fick begränsad speltid förra året men lyckades samla ihop 14 sacks 2011, en halv sack från rekordet. En stark kandidat till att bli årets defensiva rookie.

24: Percy Harvin, wide receiver, Minnesota Vikings – 24 år

Harvin är en joker. Han kan både springa med bollen, fånga passningar och springa tillbaka punts och avsparkar. Tyvärr är han det enda ordentliga vapnet i Vikings men han producerar ändå.

25: Jermichael Finley, tight end, Green Bay Packers – 25 år

Finley är en modern tight end. Stor, stark och snabb på samma gång. Hade en del problem med tappade passningar förra året men fortfarande ett stort mål för Aaron Rodgers som han gillar att kasta till.


Så! Antar att DU inte håller med? Vem har vi missat?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter.

Nyheter

To Top