Matchrapporter

Vecka 4: Ett sexpack och hajpen som tvärdog

Foto: Joe Robbins/Getty Images

Vecka 4 och redan två lag, Panthers och Redskins, med spelledigt. Men de andra 30 bjöd i vanlig ordning på rafflande underhållning, här är några korta take aways från söndagen.

Veckans SEX-igaste

Det har talats om Bears som ett bra lag på uppgång men som hållits tillbaka av en medelmåttig QB i Mitchell Trubisky. På söndagen var Trubisky allt annat än en medelmåtta när han stod för hela sex TD:s varav fem i den första halvleken som Chicago tog hem med förnedrande 38-3 mot ett uselt Buccaneers. Trubiskys insats (354 yards, 53 rushing, sex TD) är historiskt bra, inte sedan 1949 har en Bears-QB haft fem TD:s i en match då det var good old Johnny Lujack som stod för den bedriften.

Som redaktionens Mattias Olsson utryckte det: ”Snacka om ”håll käften match” av Trubisky”. Bears gick vidare till att skåpa ut Buccaneers med 48-10 sedan försvaret fortsatt spela som påtända vildar och fullständigt dominera motståndarna med alla medel. Det hjälpte föga att Fitzpatrick fick lämna över rodret till Winston i halvtid, Winstons första insats den här säsongen blev en INT och Buccs har nu kommit ner på jorden igen och det med besked!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Chicago Bears (@bearszn)


And Mack just keeps on truckin’ …

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Matt (@the_harvester_of_sorrow)

Veckans vindstyrka

Som nämnt har Tampa Bay tvingats inse verkligheten igen efter sin magiska inledning men deras likbleka framträdande var inte den enda blowouten i vecka 4. Reality check gäller också för Bills som efter sin imponerande skrällvinst mot Vikings i vecka 3 inte hade något att sätta emot Aaron Rodgers och Packers i sina throwback uniformer på Lambeau Field. 22-0 slutade det hela och rookie-QB Allen såg ganska borta ut på många spel och tvingades till chansningar som allt för ofta ledde ingenstans.

Jets var aldrig riktigt nära i Jacksonville och även Dolphins hade en blytung eftermiddag. Miami behöver återigen inse att inte mycket har förändrats i AFC East efter att de fått sig en ordentlig läxa av Patriots som vann med hela 38-7. Eftersom alla lag i divisionen förutom New England förlorade pekar det mesta åt att Patriots kommer glida hem divisionen, för vilken gång i ordningen har vi tappat räkningen på.

Veckans moralvinst

Cowboys gjorde en viktig markering inom divisionen när laget tog sin andra seger efter en jämn match mot gästande Lions. Det hjälpte absolut inte att Golden Tate hade två TD:s kryddade med nonchalant hånande mot Dallasspelarna, som alltså fick det sista skrattet. Med ett par minuter kvar på klockan och Lions i ledning 24-23 lyckades Dak Prescott hitta Zeke Elliott med en fin 34 yards fade pass som sedermera ledde till ett relativt kort field goal försök som kickern Maher förvaltade.

En moraliskt viktig seger för ett Cowboys utan vidare offensiv gnista i säsongsinledningen. Lagets viktigaste offensiva vapen frånsett Prescott, Elliott, hade sin överlägset bästa match hittills och påminde om vilken matchavgörande roll han kan spela. Det finns fortfarande mycket att fila på, lagets 26 poäng och 255 yards framåt är inget att skryta om men ändå deras bästa sedan december och ett fall framåt. Samtidigt förlorade Eagles på övertid borta mot Titans och Giants hemma mot Saints vilket gör att Cowboys framstår som helgens stora vinnare i NFC East.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ✭ We Dem Boys ✭ (@cjdal88)

Veckans Browns

Browns gick över 40 poäng för första gången sedan 2009, men den tråkiga streaken av 22 raka bortaförluster kunde de inte bryta när de mötte Raiders utan inkasserade istället sin 23:e. De lyckades således heller inte att vinna två matcher i rad, det har de inte gjort sedan 2014.

Matchen i Oakland var en slarvig historia där båda lagen bjöd på en massa flaggor, turnovers men också spänning in i slutet. Carr ledde en drive under 2 minute warning när hemmalaget var åtta poäng efter och fixade en TD och sedan även en 2 point conversion för 42-42. Några spel tidigare hade Browns tilldömts en 1st down som hade avslutat matchen, men domarna ändrade sig efter granskning. Surt sa räven, eller Browns, och matchen gick till övertid. Inget lag har någonsin haft två likamatcher i en säsong och även det var nära att Browns kunnat stoltsera med det rekordet drog slutligen Oakland och coach Gruden det längsta strået och vann sin första match för året, 45-42.

Veckans fingervisning

Jämnt så det förslår

Även om några matcher hade ordentlig slagsida var de allra flesta lika tajta som vi vant oss vid. Titans/Eagles, Raiders/Browns och Colts/Texans gick alla till övertid och sju andra matcher avgjordes alla inom sju poängs marginal, de flesta med bara tre poäng som skiljde lagen åt. Då är inte SNF Ravens hos Steelers inäknad och inte heller MNF Chiefs hos Broncos .

Samtliga resultat och tabeller hittar ni här.

Rekordmannen

Indianapolis Colts Adam Vinatieri satte ett field goal för den 566:e gången och gick med det om Morten Andersons 565. Colts förlorade dock ändå matchen mot Texans efter dramatik på slutet. Vinatieri, som de flesta kanske främst minns för sin spark som avgjorde Super Bowl 38 då han var i Patriots, har trettiotalet poäng kvar för att slå det totala poängrekordet som även inkluderar extrapoäng. Chansen att han skriver in sig även på den raden i historieböckerna är alltså stor.

 

Veckans bästa firande

https://twitter.com/thecheckdown/status/1046512138137874439?s=21

Vecka 4: Ett sexpack och hajpen som tvärdog

Nyheter

To Top