Fantasy

Fantasy: Fitzmagic-resan är över

Khalil Mack #52 och hans Chicago Bears satte stopp för Fitzmagics smekmånad i söndags. Foto: Joe Robbins/Getty Images.

Nu är den över, Fitzmagic-resan. Efter tre raka 400-yardsmatcher så var inte tålamodet större än en usel halvlek mot Bears. Buccaneers fantasy-produktion kan nog minska en aning med Jameis Winston i laget även om han sannerligen också kan visa upp både toppar och dalar.

Kan Mitchell Trubisky ta över från Fitzmagic som överraskande formspelare. Hans galna produktion mot just Bucs vecka 4 visar att potentialen finns i alla fall.

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

De som startar just Mitch Trubisky (QB) i Bears den här veckan håller nog med om att han är en riktig fantasy-hjälte. Med skador och bye weeks så är det såna här insatser som kan omvandla solklara förluster till vinster. 43.5 poäng var veckans bästa för samtliga spelare. Inte så illa av en spelare som inte ens ägs i var femte fantasy-liga.

Med såna här enkla TD-passningar så blir det en del poäng.

Veckans besvikelse

Många inklusive undertecknad hade ganska stora förhoppningar på Kenyan Drake (RB) i år men matchen mot Patriots blev ännu en i raden av besvikelser som inlett säsongen för Dolphins-spelaren. 16 sketna yards gjorde bara Patriots-fansen glada. Gubben Frank Gore försökte ändå visa Drake hur man ska göra med knappt 4 yards per carry men det hjälpte inte. Drake är nog inte längre en fantasy-starter men behåll honom i laget och hoppas på att han vaknar till.

Veckans outsider

Vi hade såklart kunnat nämna Mitchell Trubisky här igen men en annan spelare som överraskat stort jämfört med sin draftposition är Cooper Kupp (WR) i Rams. Som slot receiver får han oerhört stor volym i Rams anfall som inte går att stoppa. Jared Goff kastade mot Kupp 11 gånger mot Vikings försvar, och Kupp tog emot 9 av passningarna för 162 yards och två touchdowns. Riktigt fina siffror!

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Josh Rosen gjorde en väldigt intressant debut för Cardinals. Deras anfall presterar väl inga jättevolymer just nu men det finns ju flera bra spelare i laget som borde kunna hjälpa Rosen till en helt OK produktion. Även Mitchell Trubisky i Bears är såklart värd att plocka upp. Det kan ha varit en engångsgrej, men det finns även en chans att Bears faktiskt hittat sin offensiva mojo. Jameis Winston i Buccaneers är ledig i flera ligor också, han kommer att starta för Bucs i fortsättningen, har väldigt många vapen till sitt förfogande och behöver verkligen visa sig från sin bästa sida i år om han ska få ett nytt kontrakt.

Är det dags för Jameis att käka fler W?

Running backs: Eftersom vi spelar PPR i NFL Supporters fatasyligor så är Nyheim Hines ett superhett alternativ denna veckan trots att han bara sprang för 10 yards mot Texans. Hines hade nämligen nio mottagningar för 63 yards också och det är riktigt värdefullt i PPR. Att han gjorde två touchdowns skadar inte precis. Det mesta tyder på att Hines kommer att fortsätta ta emot mycket passningar. Mike Davis i Seahawks kan också plockas upp, särskilt om du redan har Chris Carson i laget (som t.ex. Boom Bwagz!) eftersom Davis nog får ses som en s.k. handcuff under tiden som Carson är skadad. Många kommer säkert att vilja plocka upp Nick Chubb också, men det är viktigt att tänka på att det är Carlos Hyde som är #1 i det anfallet, Chubb fick sina 105 yards och två touchdowns trots endast tre carries på hela matchen!

Wide receivers: Han har varit skadad i inledningen av säsongen men i helgen så var Keke Coutee i Texans tillbaka med besked. 11 mottagningar för 109 yards är ingen dålig start. Om Will Fuller missar matchen till helgen så är Coutee en garanterad startspelare. Taylor Gabriel i Bears var en stor del av anfallsspelet den gångna helgen. Om det är början på en trend så rekommenderar vi att hänga på den omgående. Dede Westbrook i Jaguars fick en väldigt stor volym i helgen, och det gör även honom värd att plocka upp. Är han Jaguars första-receiver framöver så är det definitivt en spelare du vill ha.

Tight ends: På den här positionen ger skador nya möjligheter och vi tror att spelare som kan få den tveksamma glädjen av att deras lagkamrater skadat sig är Cameron Brate i Buccaneers och Tyler Kroft i Bengals.

Veckans Bye

Denna veckan har Chicago Bears och Tampa Bay Buccaneers spelledigt så några av spelarna vi tipsat om får ni inte glädje av förrän om en vecka.

Veckans Pick’em och övriga NFL.com – hjältar

Så här ser det ut efter fyra veckor i våra respektive ligor på NFL.com.

Pick’em
Inte en enda av de som toppade ligan förra helgen är i topp nu. Efter fyra veckor toppar nämligen ”helint” och ”cesar0877” på 550 följd av ”Arrowhead” på 530. Vi på NFL Supporter för skämmas på 11e:e plats med 350 poäng.

Perfect Challenge
”Yuri” som låg tvåa förra helgen toppar nu på utmärkta 517.06 poäng och skuggas av ”sunmat” på 482.22 och ”pontus94” på 478.66 poäng. Vi på NFL Supporter ryckte upp oss lite och ligger nu 25:a på 429.80 poäng.

Survivor
Nu är det endast 8 av 114 deltagare som har full pott. Ett tips till er som ibland glömmer bort survivor, man kan välja för flera veckor framöver när man väl är inne och fixar.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Tyresö Energy, coachat av Jonas Lindström för veckans häftigaste insats. Med 173.9 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #5

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Mitchell Trubisky Chicago Bears 43.5
RB Alvin Kamara New Orleans Saints 41.1
RB Ezekiel Elliott Dallas Cowboys 34.0
WR Cooper Kupp Los Angeles Rams 37.2
WR Golden Tate Detroit Lions 33.2
TE Jared Cook Oakland Raiders 31.0
FLEX DeAndre Hopkins Houston Texans 32.9
D/ST Packers 21.0
K Justin Tucker Baltimore Ravens 16.0
Totalt 289.9
Fantasy: Fitzmagic-resan är över

Nyheter

To Top