Analyser

Dolphins ska försöka rubba giganten

Skrällarna stack ut under vecka tre och när nu säsongen ska till att börja sätta sig gäller det för lagen att hänga med. Vecka fyra inleddes under torsdagen med en härlig toppmatch i Los Angeles där Rams tog fjärde raka segern mot ett Vikings som börjar få lite frågetecken kring sig. Veckans intressantaste match spelas på Foxborough där gästande Miami ska försöka ta ett ordentligt kliv mot en divisionstitel.

Vi går in i sista rundan av den första fjärdedelen av säsongen. Det som precis börjat är vi snart inne i mittenskiktet av. I NFL är det aldrig tal om en serielunk, antingen betyder en match allt, eller så betyder den inget. Denna vecka kommer några gäng få anstränga sig för att se till att ha några ”allt-matcher” kvar under 2018.

TV-matchen med Stefan Björkman: Patriots tar emot Miami Dolphins

Patriots börjar ofta knackig för att sedan bli det förväntade topplaget, är det samma visa i år?

Stefan Björkman tror att Tom Brady längtar efter att få tillbaks Julian Edelman. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Patriots och Tom Brady verkar spela sig i form varje år då de mer eller mindre verkar börja på samma sätt varje säsong. Avsaknaden av Edelman är förstås stor. Josh Gordon närvaro och påverkan tror jag på när jag ser honom spela. I deras förlust mot Jaguars var det som att de spelade med sirap i benen. Att få igång sitt passningsspel hänger inte bara på att få igång ett running game, det handlar lika mycket om att wr kåren bör kliva fram mer och inte bara gå och vänta på herr Edelman. Samt avsaknad av det djupa hotet, är det här som Josh Gordon ska komma in? Gronkowskis Produktion är helt okej, men att en rb leder deras lag i antalet mottagningar säger mig att det klassiska kort till mediumpassningstaktiken haltar lite grann.

Försvaret är mer aggressivare än på många år med en ny playcaller i Flores. Men att ha lb Bentley (Numer skadad red.anm) först på 5 :e plats i tacklingsligan är ett frågetecken. Lite väl mycket man/man försvar istället för zon och man bör få ut mer produktion av sin DL än vad får idag. Sist mot Detroit blev mästaren utcoachad av sin elev. Ska bli intressant att se mot Dolphins som är på G.

Vad är det som gör att vi ska ta Dolphins på allvar i år?

Miami Dolphins är ett lag som förvånar mig då de har förlorat wr Jarvis Landry, Dt Suh och centern Pouncy och är 3-0, efter alla dessa förluster! Anfallet är en skapelse av en ung HC Gase (är 16-16 efter två säsonger som HC i Dolphins) och vilket syns i dennes playbook. De ställer upp med starka run formationer med både två och tre Te:s, men bara för att komma ut i trips och 4 wr set och köra spreadoption med mycket Jetsweeps.

Ryan Tannehill är som pånyttfödd efter sin skada. (Photo by Mike Ehrmann/Getty Images)

Anfallet har en pånyttfödd Qb i Tannehill som fick fjolårssäsongen förstörd pga skada. På rb sidan har du “gamlingen Frank Gore som fortfarande kan flytta bollen med bravur. Kenny Drake rb från Alabama.  Deras OL spelar med helt okej utan Pouncy, dock så har man släppt in 6 sacks på 3 matcher. Denna OL är bättre på run än passpro skulle jag vilja säga. Men det hela beror på mycket av det stora inslaget av RPO i deras spel i olika former.

Försvaret leds av Lb Kiko Alonzo och rookie lb Jerome Baker. Deras secondary har jobbat på bra i 3 matcher även om det stora testet kommer denna söndag Gillar rookie Fs Minkah Fitzptrick från Alabama som är en mogen, smart och atletisk FS som alltid dyker upp på tv rutan. DL gruppen jobbar frenetiskt på passrush med Cameron Wake och Robert Quinn. Detta defense flyger till bollen konstant. Dolphins spelar som ett lag i år istället för en några obskyra individualister som förväntas göra allt.

Tack Stefan, nu får vi se om Dolphins kan rå på Patriots och ta ett redigt kliv mot AFC East-titeln. ÖvrigaTV-matcher hittar ni HÄR.

 

Veckans charmörer

Både Tampa Bay och Chicago har charmat i inledning av säsongen. För Buccaneers är det främst anfallet med Ryan Fitzmagic som fått oss alla att sucka belåtet framför TV:n. Fitz har passat för 1230 yards och 11 touchdowns under de inledande matcherna. Hos Bears är det försvaret med nyförvärvet Mack som ledstjärna som fått oss att hålla en extra tumme för det blåorangea från Windy City. Den dominante Khalil Mack har varit allt det Bears drömde om de bytte till sig honom och har stått för 4 sacks och 3 forced fumbles under säsongens första tre matcher. Nu möts dessa två charmtroll och matchen kommer avgöras av vem som leder sin enhet till bäst dag. Tampa har passat för över 400 yards per match i snitt, Bears försvar har släppt till 223 yards per match, ska vi säga att vinnaren är laget som kommer närmst sitt snitt?

Veckans rivalmatch

Pittsburgh Steelers och Baltimore Ravens brukar alltid bjuda på intensiva, spännande och sevärda matcher på Heinz Field. Speciellt när det spelas på kvällstid under strålkastarnas sken. Så är fallet denna söndag och även om det är tidigt på säsongen så är matchen oerhört viktig för utgången av säsongen. Historiskt sett har detta varit poängsnåla och tuffa tillställningar där varje yard krävt sitt slit, numer ser det lite annorlunda ut. Ravens har snittat 32,3 poäng per match, femte mest i NFL, medan Steelers, som ännu saknar Bell och har en småtjurig Brown, ligger sjua med 29,3 poäng per match. Så en poängfest kan stå på tapeten under söndagsnatten.

Veckans måstematcher

Vi pratade om att vissa lag måste se till att vinna för att inte säsongen ska vara över, det gäller främst gängen som förlorat i de tre första veckorna. En gång har ett lag inlett säsongen med 0-4 och tagit sig till slutspel, San Diego Chargers lyckades med den bedriften 1992. Denna säsong har vi tre lag som förlorat de tre första matcherna. Houston Texans, Arizona Cardinals och Oakland Raiders. De flesta har redan räknat ut dessa tre gäng från slutspelskampen och rent statistiskt kommer det se än sämre ut om det inte blir vinst i helgen. Texans möte Colts på borta plan, Cardinals tar emot Seattle Seahawks och Raiders gästas av Cleveland Browns.

Hela spelschemat för vecka 4 ser ni HÄR.

Dolphins ska försöka rubba giganten

Nyheter

To Top