Nyheter

Supporterpanelen – Vilka står näst på tur att ta steget upp i eliten?

Jimmy i panelen vill gärna besöka den kokande kitteln som är Arrowhead Stadium. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)

Vi har hunnit fram till vecka 3 av årets NFL-säsong och efter helgens matcher kan vi nog börja skönja vilken väg de olika lagen har stakat ut. En sak vi vet är att passningarna har haglat runt om i landet och det är många, unga spännande QBs som försöker ta ligan med storm. Vi ställde frågan till er fans där ute om vilket lag som vore mest spännande att se på plats och vilken av de unga QBs som ni tror kommer ta över i det absoluta elitskiktet när giganterna lägger skorna på hyllan. Här är Supporterpanelen:

1. Vilket lag/stad, om du inte får säga ditt ”eget” lag, skulle du helst vilja besöka? Varför?

2. Hur, och varför, började du följa NFL? 

3. Första veckorna har dominerats av unga och oväntade QBs som stjäl rampljuset. Vilka av alla dessa spännande QBs tror du kommer ta över i det absoluta elitskiktet när Brady/Brees/Rodgers lägger av?

 


Sebastian Andersson från Tyresö

– Om jag skulle besöka någon fotbollsstad hade jag just nu valt Alabama för att kolla in Nick Saban’s Crimson Tide. Inte alls mitt favoritlag i college, men helt klart 2000-talets största dynasty (so far).

– Jag har följt NFL sedan säsongen 2008. Jag hade precis haft min första provträning am.fotboll här i Sverige och blev helt kär i sporten direkt. Efter träningen ville jag bara ha mer fotboll, så direkt när jag kom hem tog jag fram youtube och ”nfl big hits”-liknande videos. Bara någon vecka efter detta började säsongen -08, och då satt jag och kollade highlights från alla matcher varje måndag.

– Väldigt svårt att säga efter bara 2 veckors spel… Jag köper inte Baker Mayfield hypen. Inte ännu iallafall. Han hade samma completions/attempts som Eagles 3e QB Nate Sudfelds enda halvlek i regularseason och där är ingen hype. Det var Carlos Hyde som öppnade upp möjligheter för Mayfield i torsdags, inte tvärt om. Mahomes ser otroligt bra ut, och jag gjllar honom skarpt. Andy Reed är ett offensivt geni och har i år lyckats perfekt med att använda alla sina vapen till Mahomes fördel. Han tar smarta beslut, och visar inget som kan vara en risk. Men! Svårt att säga hur han skulle leverera om han inte hade den här offensiven runtomkring sig. Stannar han i Chiefs blir det irrelevant att veta ändå, och han kan sluta som en av de bästa någonsin. Nu har han inte spelat ännu i år, men Carson Wentz har all potential i världen att bli den bäste någonsin. Förra året var hans andra säsong och han hade slutat som ligans MVP om han inte skadat sig i Week 14. Så länge skadan inte ändrat honom helt, kommer han bara ball-out resten av säsongen. Jared Goff är också ett givet val i detta. Skulle vara kul att se nästa generations elites som Wentz/Goff/Mahomes. Förutom de riktigt unga spelarna finns ju såklart Russel Wilson, Kirk Cousins, Derek Carr, Blake Bortles (har steppat upp), Ryan Tannehill (ligans mest underskattade QB), som ändå har potentialen.

 


Sebastian Brogren från Göteborg

– Jag hade helst besökt Oakland och Raiders innan flytten men den drömmen är nog krossad. I dagsläget får det nog bli New Orleans för att se Saints. En anledning är för att kolla in de unga DBs i Saints backfield ledda av Lattimore. En annan anledning är att det är nära till att kolla på LSU och Tigers.

– Jag tittade in på Superbowl XLIII och Larry Fitzgerald. Då och där blev han min husgud och Cardinals var det naturliga laget att hålla på.

– Jag tror personligen stenhårt på Watson i Texans och Wentz i Eagles av uppenbar anledning. Av årets rookies blir man ju ändå imponerad av Baker Mayfield som presterade helt klart bättre än Tyrod Taylor den lilla speltid Baker fick.

 


Jimmy Palmborg från Örebro

– Jag skulle gärna åka och se Kansas City spela. Tror det vore en upplevelse som är väldigt annorlunda rent kulturellt, sen tycker jag Chiefs offense under Andy Reid med alla vapen han har just nu är bland de mest intressanta i ligan.

– Jag började komma i kontakt med NFL när det gick på TV3 tidigt 90-tal, men då var jag ju riktigt ung. Sen var jag inte så intresserad förrän vänner i Skogås där jag kommer från började spela i Tyresö, så jag började följa mitt gamla lag Miami Dolphins igen 2009 när jag flyttade till Örebro.

– När det gäller QBs tycker jag vi ser ett skifte just nu, och frågan är om någon nu aktiv spelare kommer bli lika dominant som framför allt jag tycker Brady och Rodgers är just nu sett till kvalité. Just ”consistensy” är väl den stora frågan när man ser på de yngre spelarna. Mahomes är ju extremt het just nu t.ex men minns hur Watson dominerade ifjol och i år är helt under isen. Men ska jag säga ett par spelare av de yngre som jag tror är så bra att dom kan bära ett lag var dom än spelar och oavsett OL och offensiva vapen säger jag att Luck, Newton är de QBs från generationen efter Bradygenerationen som kommer ta över tronen. Går man en ”generation” till tycker jag mycket om det jag ser hos Mahomes då han har spetskompetens på alla områden – atleisk förmåga, pricksäkerhet och armstyrka. Men det är ju väldigt tidigt att säga ännu.

Nyheter

To Top