Nyheter

Vecka 11 i backspegeln

Då var ytterligare en vecka förbi. Söndagen kantades av bekymmer för kickers, övertygande giganter och Jared Goffs debut i Los Angeles. Här är allt du behöver veta från helgens matcher.

Ingen bra dag för kickers
Det slogs nytt rekord i antal missade extrapoäng under söndagen. Hela tolv försök brändes. Det tidigare rekordet på tio missade försök hade stått sig i 46 år. Det är tydligt att det har gett en effekt att flytta extrapoängen från att vara ca. 17 yards till att vara ca. 32 yards. Huruvida NFL vill att matcher ska avgöras genom missade extrapoäng eller inte låter vi vara osagt.

Bäst i NFC
Efter varsin övertygande seger av Seattle Seahawks och Dallas Cowboys känns det svårt att se två andra lag göra upp i konferensfinalen i januari. De är bäst i NFC helt enkelt och det kan bli avgörande vilket lag som har bäst resultat efter grundsäsongen och därmed får hemmaplan i slutspelet.

Buccaneers överraskade
Chiefs hade vunnit tio raka hemmamatcher på Arrowhead Stadium när Tampa Bay Buccaneers kom på besök. När matchen var slut hade Buccaneers brutit den sviten. Dugligt spel av QB Jameis Winston och en bra defensiv insats var nyckeln. Chiefs har lyckats hitta sätt att vinna jämna matcher trots dåligt anfallsspel, men på igår gick det inte. De halkade därmed ner från förstaplatsen i AFC West, men får tillbaka den snabbt om Raiders förlorar sin match i natt.

Colts fortsätter dominera Titans
Indianapolis Colts vann sin elfte raka matcher mot rivalen Tennessee Titans. De började hett, med tre touchdowns på sina första tre serier. Sen slappnade de av alldeles för mycket och bjöd in Titans i matchen igen. I sista kvarten hade Titans två serier för att utjämna resultatet, men Colts försvar höll undan och vann matchen åt dem.

Vikings upp, Cardinals ner
Minnesota Vikings vann äntligen en match igen efter fyra raka förluster. Det var mer liv, mer energi i dem än tidigare, även om det inte vara samma storspel som i början av säsongen. Samtidigt såg Cardinals lika bedrövliga ut som de gjort hela året. QB Carson Palmer hade två interceptions, varav den ena resulterade i sju poäng för Vikings när CB Xavier Rhodes sprang tillbaka bollen 100 yards, från ena end zone till den andra.

Blygsam start för Goff
Jared Goffs efterlängtade debut i LA Rams började lovande. Redan på hans andra serie ledde han anfallet ner för en touchdown som Todd Gurley sprang in. Det var Gurleys första springspel över 20 yards. Men det var tyvärr inte början på nya tider för Rams. Under resterande del av matchen lyckades de bara få ihop tre poäng. Goff kastade för ynka 134 yards, men undvek åtminstone de interceptions som satte kollegan Case Keenum på bänken. Vi hoppas se en mer aggressiv Goff nästa vecka.

Tre tior i Jaguars – Lions
Jaguars QB Blake Bortles kastade sin tionde pick six, dvs. en interception som resulterar i en defensiv touchdown. Lions låg under i fjärde kvarten, precis som de gjort alla tio matcher i år. Och Lions är först i historien med att säsongens tio första matcher avgörs med max sju poängs skillnad. De spelar jämn fotboll helt enkelt, oavsett om det är mot Jaguars eller Vikings.

Packers överkörda igen
För andra veckan i rad tillät Packers försvar över 40 poäng. De har en del skador i sitt försvar vilket lämnat dem väldigt svaga. Redskins lyckades skrapa ihop 515 yards varav 137 på marken av rookien Rob Kelley. Packers är illa ute om de tänkt spela fler än 16 matcher.

Bengals säsong är över
Cincinnatti Bengals har haft en tuff start på säsongen och behövde en seger för att hänga på topplagen i AFC North. Istället blev det förlust med 16-12 i en riktig skitmatch mot Buffalo Bills. Bengals kicker, Nugent, missade två extrapoäng vilket ledde till att man var tvungen att försöka sig på en Hail Mary i slutet för seger. Stjärnorna AJ Green (baksida lår, flera veckor) och Giovanni Bernard (korsband, resten av säsongen) blev skadade under matchen och nu ser det mörkt ut för Bengals slutspelschanser och kanske även Marvin Lewis framtid i klubben.

Vill du se resultatet från alla matcherna så kan du klicka här.
Titta också på tabellerna i NFL just nu, för att se vilka chanser Ditt lag har att nå slutspelet.

Nyheter

To Top