Nyheter

Vecka 11 – Det börjar hetta till

Intensiteten ökar för varje vecka. Det är inte mycket kvar av grundsäsongen och det är få lag som kan slå av på takten och glida in i slutspelet. Låt oss kika på helgens hetaste matcher.

Efter en stressig helg så hinner vi åtminstone bjuda på några korta tankar om helgens matcher. Det är årets elfte matchvecka och man kan bara känna hur intensiteten byggs upp. Det snackas om slutspel. Det snackas om tränare som kan få sparken och det spekuleras redan om draften. Det kommer bara att bli mer och mer spännande för varje vecka. Nu, till matcherna!


Veckans bästa matcher


Green Bay Packers hos Detroit LionsSöndag den 18 november (19.00)

Det här kan bli en riktig poängfest. Packers saknar några av sina bästa spelare och det kan göra att det här blir jämnare än det borde vara. Man saknar sina två bästa receivers Greg Jennings och Jordy Nelson. Det lär inte stoppa Aaron Rodgers men kanske saktar det ned honom en aning. Även försvarsjätten Clay Mathews är borta den här matchen. Ett stort avbräck så klart då han är en av ligans bästa spelare.

Lions har spelat bättre på senaste tiden. Man började svagt och till och med Mathhew Stafford såg lite svajig ut. Men nu ser det bättre ut och Calvin Johnson hade en jättematch förra veckan med över 200 yards i mottagningar. Den defensiva linjen är fortfarande en besvikelse och Lions secondary en mindre katastrof. Men visst har de potential att slänga upp en jäkla massa poäng.


Indianapolis Colts hos New England PatriotsSöndag den 18 november (19.00)

Den unga mot den gamle. Andrew Luck på ena sidan och Tom Brady på den andra. Det här borde bli en total utklassning men frågan är om inte Colts kan sticka upp lite. Om Luck kan dirigera en lika vass passattack som de senaste veckorna så är inte Patriots secondary det bästa i ligan. Det ska bli kul att se två otroliga quarterbacks visa vad de går. I en match mellan två lag som underligt har vunnit lika många matcher.


San Diego Chargers hos Denver BroncosSöndag den 18 november (22.15)

Chargers går som vanligt igenom någon form av kris. Man lyckades på något underligt sätt klanta bort senaste matchen mot Tampa Bay genom att begå alla möjliga outgrundliga misstag. Som vanligt. Och de här två lagen har nog inte glömt hur det gick i det tidigare mötet i år. Då tog Chargers ledningen med 24-0 innan halvtid men släppte sedan till 35 raka poäng mot en stekhet Peyton Manning. Broncos är heta just nu. Manning är på god väg mot att vara en kandidat till priset för årets bästa spelare i NFL och vad han gör är egentligen helt otroligt. Försvaret har också spelat bättre och bättre medan Denver som helhet allt mer börjar att se ut som en riktig utmanare.


Baltimore Ravens hos Pittsburgh SteelersSöndag den 18 november (02.20)

Vad ska man säga om den här fajten? Det brukar alltid bli bra matcher mellan de här giganterna. Men nu är Roethlisberger skadad för Steelers och reserven Byron Leftwich spelar. Pittsburgh borde ändå kunna producera en del poäng mot ett försvar i Ravens som har visat några sprickor i rustningen i år. Ravens hade lekstuga förra veckan när man körde över Raiders. De hade fått utstå en del kritik och ville nog visa att de var på allvar. Den här matchen, mot ett Steelers utan Big Ben, borde man vinna.


Chicago Bears hos San Francisco 49ersMåndag den 19 november (02.30)

Jay Cutler är skadad för Bears. Istället spelar Jason Campbell. En veteran som vanligtvis spelar en konservativ match där han undviker att ta risker. Det är nog bra för Chicago som då kan hoppas på att försvaret fortsätter att göra stora spel. San Francisco har inte spelat bra på senaste tiden och att försvaret blev rätt dominerat av Rams är inte ett gott tecken. Experterna börjar tvivla på om det här laget är på riktigt. Även Alex Smith åkte också på en hjärnskakning förra veckan men det verkar som att han ska starta. Det är dags för 49ers att luta sig på det man kan. Springa bollen, undvika turnovers och spela ett bra försvarsspel. Då ska man vinna det här på hemmaplan.


Matcher på TV10

Söndag
18.55: Green Bay Packers hos Detroit Lions
22.15: Ingen match.
02.20: Baltimore Ravens hos Pittsburgh Steelers

Måndag
02.30: Chicago Bears hos San Francisco 49ers


Samtliga matcher

15/11: Miami at Buffalo – 02:20
18/11: Philadelphia at Washington – 19.00
18/11: Green Bay at Detroit – 19.00
18/11: Arizona at Atlanta – 19.00
18/11: Tampa Bay at Carolina – 19.00
18/11: Cleveland at Dallas – 19.00
18/11: NY Jets at St. Louis – 19.00
18/11: Indianapolis at New England – 19.00
18/11: Jacksonville at Houston – 19.00
18/11: Cincinnati at Kansas City – 19.00
18/11: New Orleans at Oakland – 22:05
18/11: San Diego at Denver – 22:15
18/11: Baltimore at Pittsburgh – 02:20
19/11: Chicago at San Francisco – 02:30


Vad ska DU se och varför?

Dela gärna den här artikeln på Facebook eller Twitter!

Nyheter

To Top