Analyser

Vecka 11: Årets bästa match

Vi har passerat mittpunkten och det är dags att skilja agnarna från vetet. Topplag slåss om placeringar och mittskiktet om en chans att få spela i januari. Vi får också njuta av årets match.

Varför skjuta på att nämna veckans stora snackis? Kansas City Chiefs och Los Angeles Rams ska göra upp på Sunday Night Football i Los Angeles. Båda lagen har nio vinster och bara en förlust. Det är bara femte gången på 50 år som två lag med en förlust eller färre möts så här sent in på säsongen. Patrick Mahomes och Jared Goff. Tyreek Hill, Kareem Hunt, Todd Gurley och Aaron Donald. Andy Reid och Sean McVay. Vilken rysare!

Två ostoppbara anfall
Chiefs och Rams har öst in poäng i år och båda lagen snittar över 33 pinnar per match. De här anfallen har i perioder sett helt overkligt bra ut. Går det ens att stoppa dem? Men vi har skrivit spaltmeter om dem. Vad kommer att avgöra den här fajten? Rams har ett bättre försvar sett över hela brädet, och Aaron Donald är ligans bästa försvarsspelare, men har i vissa matcher fått lite stryk på linjen.

Kansas City är betydligt mindre balanserade men har en defensiv linje som imponerat. Pass rushern Dee Ford är årets genombrottsspelare i NFL och har varit briljant. Även Justin Houston och underskattade Chris Jones är mycket bra. Kanske är det bara en sack och fumble som krävs för att få en fördel i en match som alldeles säkert kommer krypa upp över 60 poäng totalt.

Running backs tar över
De sade att springspelet är dött. Passningar är grejen idag. Samtidigt ser vi running backs över hela ligan som presterar otroliga resultat. Alla topplag har sin egen stjärna på positionen. Vi har redan nämnt de lysande Todd Gurley och Kareem Hunt. Säsongens andra utropstecken, New Orleans Saints, har lilla Alvin Kamara som hittills i sin karriär snittat mer än en touchdown per match. Den här veckan möter man ett lag som helt tappat bort sitt springspel, Philadelphia Eagles. Varje match handlar om överlevnad för de regerande mästarna. Ska Eagles inleda slutspurten med att chocka ligans topplag just nu?

I NFC East är rookien Saquon Barkley på väg mot över 2.000 yards från scrimmage och Ezekiel Elliott gör återigen en grym säsong för Cowboys. Dallas har en otroligt viktig match den här veckan då de möter ett lika desperat Atlanta Falcons. Om vi bortser från Elliotts ibland dominanta insatser så luktar det explosivt anfall i Falcons mot ett mycket bra försvar i Cowboys.

Melvin Gordon gör i tysthet sitt överlägset bästa år hittills i karriären. Han har ökat sitt snitt med en och en halv yard per försök från i fjol och har nu gjort fem raka matcher med över 120 yards från scrimmage och minst en touchdown. Inte oväntat har Gordons framgångar hjälpt Chargers att vinna sex raka matcher. Den här veckan väntar en viktig match mot divisionsrivalerna Broncos, som med ett bra försvar och giftigt springspel kan vara farliga om man underskattar dem.

James Conner har med bravur ersatt Le’Veon Bell i Steelers. Pittsburgh har seglat upp som solklara favoriter i AFC North och den här veckan kan de koppla ett tydligt grepp som blir nära omöjligt att ta igen. Steelers möter ett Bengals vars försvar kommer få det svårt att stoppa Pittsburghs offensiva linje och grymma uppsättning skillspelare.

Adrian Peterson har till och med blivit som återfödd i Washington Redskins. De behöver honom i ett oerhört viktigt möte mot Houston Texans. Båda lagen spelar i tajta divisioner och försöker hålla kvar vid sin ledning i divisionen.

Derby i ligans mest intressanta division
Chicago Bears har förvånat många i år. Truppen såg bra ut inför säsongen och de positiva tecknen fanns där i fjol. Men med Khalil Mack i laget och ett riktigt genombrott för quarterbacken Mitchell Trubisky under nya tränaren Matt Nagy har gjort att de tagit ledningen i NFC North. Men pressen är på. Minnesota Vikings och Green Bay Packers jagar björnarna.

Den här veckan har Vikings dessutom chansen att ta ett stort steg för att utmana dem. Mike Zimmers gäng har i tysthet spelat väldigt bra och vunnit fem av sina sex senaste matcher. Försvaret spelar bra och Cousins börjar hitta en riktigt bra kemi med sina receivers. Det är väl värt att hålla ett extra öga på Vikings resten av vägen. Vi ser fram mot en höjdarmatch!
Vecka 11: Årets bästa match

Nyheter

To Top