Nyheter

Nervkittlande spänning – recap vecka 11

Säsongens mest dramatiska söndag är kommen och gången. Det var spänning i nästan varenda match och flera nyhetsvärda rubriker att lyfta från de olika striderna. Läs mer om söndagens höjdpunkter här!

Ravens rusade till seger
Ravens överlevde ett hett rivalmöte med Cincinnati Bengals, trots att de behövde starta Lamar Jackson istället för den skadade Joe Flacco. Jacksons är mer atlet än passare, bevisat av hans 27 löpningar kontra 19 passningar. Ravens vann onekligen på marken, med 265 yards själva medan de höll Bengals till ynka 48.

Spänningens återkomst
Efter förra veckans absurt ojämna matcher var vi återigen tillbaka i det vanliga, spännande NFL som vi är vana vid. I åtta matcher den här veckan har det skilt enbart ett field goal, i den nionde var det fyra poängs skillnad. Fem matcher avgjordes med mindre än fem sekunder kvar, antingen via ett lyckat eller missat field goal samt Ben Roethlisbergers dyk för en touchdown mot Jaguars. Men alla matcher var inte jämna. Gudomligt storspelande Saints körde enkelt över de vingklippta världsmästarna Eagles och Colts hade lekstuga mot rivalen Titans. Variation är nyttigt.

Skadade quarterbacks
Tre startande quarterbacks skadade sig igår. Marcus Mariota klev av pga. sin armbåge, som han haft problem med tidigare i år. Cam Newton missade en kort period i förlusten mot Lions, men kom tillbaka och verkar inte bara allvarligt skadad. Annat var det för Alex Smith, vars benbrott innebär slutet på 2018. Hans skada ekade av historia. Det var exakt samma skada, på dagen 33 år sedan, som Redskinslegenden Joe Theismann ådrog sig på ett kusligt liknande sätt och båda två på 40-yardslinjen.

Glödhett AFC South
Det är två lag med rejäl medvind i AFC South. Texans vann en jämn match mot Redskins, mycket tack vare väldigt bra försvarsspel, bland annat Justin Reids interception ovan. De har nu vunnit sju raka matcher och deras tre kommande matcher är samtliga i Houston. De utmanas i divisionen av Colts, som även de inledde säsongen svagt men fått vind i seglen. Andrew Luck spelar riktigt bra, hjälpt av en offensiv linje som inte tillåtit en sack på fem matcher. Med ökad tid i fickan har Luck kastat minst tre touchdowns i deras sju senaste matcher.

Ramsey tystade ryktesspridarna
Strax före avspark kom rykten om att Jaguars var intresserade av att byta bort Jalen Ramsey efter säsongen. Han svarade med en kanonmatch, två interceptions, och hela försvaret imponerade. Om något är fel i Jacksonville, så är det åtminstone inte Ramsey. Om ryktena bygger på stridigheter i omklädningsrummet är det svårt att ta anfallets parti, som gång på gång sviker. Det är dags för tränarstaben att göra något åt Bortles-problemet.

Veckans bottenmatch
Vill du må nära på fysiskt dåligt, titta på reprisen av Raiders – Cardinals. Det var smärtsamt tydligt varför de två lagen konkurrerar om förstavalet i nästa års draft. Raiders må ha vunnit en meningslös match, men förlorade kanske i det långa loppet genom att inte längre inneha förstavalet i draften 2019.

Nervkittlande spänning – recap vecka 11

Nyheter

To Top