Analyser

TV-matchen vecka 11: Texans-Redskins

Till den här veckans TV-match är det Houston Texans hos Washington Redskins. Kommentatorn Stefan Björkman delar i vanlig ordning med sig av sina tankar inför den viktiga fajten.

Stefan Björkman

Hej Stefan. Båda dessa lag leder sin division. Vilka håller hela vägen?
Bra fråga. Det skulle förvåna mig mycket om något av lagen tar sig förbi första slutspelsmatchen. Lagen är väldigt jämbördiga, Texans har ett vasst passing game med en duktig QB i Deshaun Watson. Problemet är deras offensiva linje, som läcker lite väl mycket i pass protection.

Ett bättre stabilare running game hos Texans skulle avlasta både QB och OL. De har två alldeles förträffliga WR i DeAndre Hopkins och Demaryius Thomas. Texans försvarsbox är dock det som är lagets ryggrad, med J.J Watt och Jadeveon Clowney

Redskins å andra sidan har ett stabilt running game där Peterson som RB har leverat. Redskins OL är fysisk och ersättarna på vänster sida har gjort bra ifrån sig, även om Trent Williams är svår att ersätta. OL kommer ha fullt upp med Texans försvarsbox och behöver spela på topp i denna match. En varningslampa lyser här då TE Jordan Reed är lagets mest framgångsrika mottagare, vilket säger mig att de saknar både djup och talang i sin WR-kår.

Deshaun Watson, ung och explosiv. Alex Smith, smart veteran. Vem är bästa quarterbacken just nu?
Deshaun Watson är framtiden men skulle behöva en OL som håller honom hel och upprätt. Han är intelligent och verkar förstå processen bakom att spela QB i NFL. Att vara rörlig är ett måste bakom denna OL. Kastarmen är det inget fel på heller, där han både kan lägga precisions-passningar likväl de som kräver mer kraft

Alex Smith är inne på sitt tredje NFL-lag och jag gillar honom, även om han blir trejdad då och då. Rutinerad herre som många gånger påminner om Rodgers i Green Bay, om än en något billigare variant. Jag vet ej om han har kapacitet att ta ett lag vidare i slutspelet. Han tar oftast kloka beslut, men har han tillräckligt med receivers som kan fånga bollarna?

Vilka vinner?
Huga…den blir jämn med fördel Texans.
TV-matchen vecka 11: Texans-Redskins

Nyheter

To Top