Nyheter

Vad gör Raiders idag?

Dags för sista dagen på draften. Det finns fortfarande spännande spelare kvar.

Raiders spenderade sina tre första val på att stärka försvaret med safety Karl Joseph och linjespelarna Jihad Ward och Shilique Calhoun. När vi idag går in i den tredje och sista dagen i draften finns fortfarande många spelare kvar som Raiders bör fundera lite extra på.

Andrew Billings, DT, Baylor
Jag trodde Billings skulle gå i första rundan, aldrig att han skulle finnas kvar i fjärde. Det är något som vi dödliga inte vet om. Annars förstår jag inte varför draftens bästa run stopper och starkaste spelare är kvar. Får Raiders honom centralt i linjen kan han krasha fickan jämte Dan Williams, och då finns det ingenstans för quarterbacks att fly när Mack/Irvin/Smith/Calhoun kommer flygandes.

Nick Kwiatkowski, ILB, West Virginia eller Joshua Perry, ILB, Ohio State
Raiders största hål just nu är ILB, där Ben Heeney förväntas starta. Både Kwiatkowski och Perry kan bidra på special teams, har bra instinkter och är högt ansedda bland tränare och lagkamrater. Samtidigt saknar de kanske den önskade atletiska förmågan. Båda dyker ofta upp runt bollen men har svårt att komma av blockers. Kwiatkowski försöker undvika dem, Perry saknar styrkan och tekniken för att vinna.

Jordan Howard, RB, Indiana
En lovande running back med en tuff stil, han skyr inte kontakt och gillar att straffa försvarare som försöker stoppa honom. Utan skador på både fotleder och knän under sin karriär hade han redan varit vald. Skulle vara ett bra komplement till Latavius Murray, som stod för 79% av alla Raiders springspel förra året. Han behöver avlastning.

Tyler Ervin, RB, San Jose State
Ett annat avlastande alternativ för Latavius Murray är Tyler Ervin. Han är en personlig favorit och vore direkt användbar på tredje försök. Bra i passanfallet med pålitliga händer och farlig med bollen när han får lite öppen yta. Kan även hjälpa till på special teams som en returner.

Joe Haeg, OL, North Dakota State
Haeg spelade left tackle på college men har långt ifrån tillräckligt bra fotarbete för att göra det i NFL. Lär eventuellt flytta in till guard eller, med mycket hjälp, till right tackle. Stark i kroppen med utrymme att lägga på mer och bra i runblock. Förutom fotarbete är händerna långt ifrån bra, även om han har en bra kraft i dem. Måste jobba mycket på teknik, men förväntas inte heller starta på ett tag.

Harlan Miller, CB,
Miller imponerade på Senior Bowl med fint fotarbete och smidiga höfter. Han är en kvick receiver som är svår att skaka av i man-försvar. Mer kvick än snabb, hans dåliga resultat på combine visade det. Samtidigt ganska liten i kroppen. Gör sig kanske bäst som slot corner i NFL där han inte blir fysiskt övermannad eller förväntas hänga med på djupa go-routes.

Det finns såklart många andra spelare som är värda att kika på också. Som sagt är det omöjligt att veta vad Reggie tänker. Vi får helt enkelt vänta och se.

Nyheter

To Top