Nyheter

Raiders andra runda

Jihad Ward och Shilique Calhoun kunde igår titulera sig som Raiders, efter att de valdes i andra respektive tredje rundan av draften.

Med sina två val under natten valde Raiders att förstärka sin defensiva front. Först tog de Jihad Ward, DL från Illinois, i andra rundan och fyllde senare på med Shilique Calhoun, OLB från Michigan State.

Förra året gjorde Raiders tränarstab ett bra jobb att forma Mario Edwards Jr. från en ofärdig produkt till en riktigt lovande spelare. Med Ward får de en chans att upprepa det. Han är idag en imponerande altet, men långt ifrån en färdig fotbollsspelare.

Statistiskt sett hade Ward ett tufft år 2015. Men tidigare meriter och fysiskt löfte gav honom en inbjudan till Senior Bowl. Där imponerade han på tränare och scouts, vilket höjde hans värde runtom NFL. Han är en flyttbar pjäs längs med den defensiva linjen, som kan spela DE och DT i både 3-4 och 4-3.

Shilique Calhoun kan få svårt att få speltid tidigt i sin karriär. Han är i dagsläget en lättviktig passrusher som måste stärka sitt spel mot springförsvaret. Raiders är rätt laddade på OLB, så det här är verkligen Reggie som följer sin bräda. Calhoun lär begränsas till sub packages inledningsvis, så får vi hoppas att han kan växa in i en startroll.

Med 10.5 sacks och 15.0 tacklingar för minus-yards är det svårt att inte lockas av Calhouns potential som passrusher även i NFL. Det går inte att ha för många passrushers. Han är dessutom en väldigt charmig kille och en f.d. lagledare – ett bra tillskott till omklädningsrummet.

Raiders har än så länge fokuserat på försvaret. De började med safety Karl Joseph i första rundan och fyllde i natt på med ytterligare försvarare. Det var där de största hålen fanns och fortfarande finns. Räkna med en fortsatt defensivt inriktad draft under lördagen.

Nyheter

To Top