49ers

Utklassning, oväder och slarv under söndagen

Photo by Mark Wallheiser/Getty Images

Det var en händelserik söndag även denna gång. Vi fick se favoriter bli utklassade på bortaplan och hur regn kan stoppa en hel match. Det mest häpnadsväckande var dock den mängd slarv som pågick runtom hela ligan. Det var mängder av turnovers, flera helt matchavgörande. Vi sammanfattar här vad som egentligen hände under söndagens matcher.

Slarv, slarv, slarv
Det var en vecka fylld av misstag. Under söndagen och torsdagen kastade ligans quarterbacks gemensamt lika många interceptions som touchdowns, 35-35. I täten var Ryan Fitzpatrick med sex interceptions när hans Jets inte ens bjöd upp till match mot Kansas City Chiefs. Totalt har veckans 15 matcher bjudit på 63 turnovers, vilket innebär ett snitt på fler än fyra per match. Slarv rakt över hela ligan.

Vikings försvar dominerade igen
Vikings är fortsatt obesegrade tack vare ett försvar som utmanar Denver Broncos om det bästa i NFL. De höll Panthers till 10 poäng, varav noll poäng i de sista 45 minuterna. De orsakade en safety, hade tre interceptions och sackade Cam Newton hela åtta gånger. Denna defensiva dominans möjliggjorde en vinst trots magra 201 yards totalt av anfallet.

Rekord för Raiders kicker
Raiders slog förra veckan rekordet för mest yards tillåtna efter två matcher. Nu slog deras kicker Sebastian Janikowski ett mer positivt rekord – flest field goals (53) på över 50 yards avstånd.

Snöpligt nära för Browns igen
Browns förlorade även denna vecka efter en jämn match. Med 20 sekunder kvar missade de ett 43 yards field goals som hade gett dem vinsten. Istället fick matchen till övertid och Miami Dolphins drog det längsta strået. Återigen en tung förlust för Browns, som ska ha en eloge för att matchen var så jämn trots att skador tvingade dem spela sin tredje-QB Cody Kessler.

Terrelle Pryor gjorde allt
Åter i Cleveland. Terrelle Pryor gjorde lite allt möjligt den matchen. Han kastade bollen för 35 yards, tog emot passningar för 144 yards och sprang för 21 yards och en touchdown. Snacka om en schweizisk armékniv.

Anfallen lossnade
Både Green Bay Packers och Seattle Seahawks har haft det tufft offensivt i år. Men igår lossnade det för båda lagen, som imponerade i sina vinster över divisionsrivalerna Detroit Lions respektive San Francisco 49ers. För Packers del var det ett tryggt och självsäkert anfall trots all mediakritik på senaste tid. I Seattle kom vinsten med ett pris, då QB Russell Wilson skadade sig igen. Första veckan var det höger fotled, nu är det vänster knä. Han spelade vidare så vi får återkomma med följderna av det.

Seg start, bra avslut för Siemian
Trevor Siemian började segt för sitt Broncos när de gästade Cincinnati Bengals. Bengals stoppade Broncos springspel och tvingade dem att vinna genom Siemians arm. Efter några tveksamma kast tog det fart för Siemian, som avslutade matchen med 312 yards och fyra touchdowns. Försvaret levererade som vanligt, även om Bengals offensiva linje bjöd på en utmaning.

Favoriten föll på två håll
Vi fick också se två skrällar. Inte bara skrällar, utan rena utklassningar. Buffalo Bills försvar dominerade favoriterna Arizona Cardinals i en match där de vann 33-18. I Philadelphia körde hemmalaget över Pittsburgh Steelers, med offensiven och rookien Carson Wentz i förarsätet. Försvaret gjorde sitt även det och höll Steelers skrämmande anfall till ynka tre poäng. Resultatet 34-3 till Eagles var Steelers största förlust sen 1989.

Oväder i Tampa Bay
Med bara två minuter kvar slog blixten till i Tampa Bay. Matchen mellan LA Rams och hemmalaget Buccaneers blev fördröjd med över en timme pga. ett åskväder som drog förbi arenan. Rams lyckades med nöd och näppe vinna matchen med 37-32, efter att Buccs slösade bort alldeles för mycket tid i sin sista serie. Kanske skrämdes tränaren Dirk Koetter så mycket av åskan att han totalt glömde bort hur man sköter klockan i slutsekunderna.

Odell Beckham Jr. mot Josh Norman
Under hela veckan snackades det om returmötet mellan Giants WR Odell Beckham Jr. och Redskins CB Josh Norman. De bjöd på show såklart, en show som OBJ vann med sina 121 yards som kvitto. Tyvärr var det allt han vann, då Giants föll mot rivalen. Matchen avslutades med en fin interception av Washingtons rookie Sua Cravens. Det gav Washington sin första seger för året och Giants deras första förlust.

Prescott, Dallas vann mot Bears
Dallas Cowboys vann sin första hemmamatch på över ett år, när de slog Bears med 31-17. QB Dak Prescott spelade väldigt bra och kastade sin karriärs första touchdown. Han har nu inlett sin karriär med 99 passförsök utan en enda interception, näst bäst i historien. Vem som ligger etta? Eagles rookie Carson Wentz har 102 försök.

Nyheter

To Top