Nyheter

Underskattat Arizona utklassade Colts

Det blev aldrig spännande när Arizona Cardinals välkomnade Indianapolis Colts till en uppgörelse i sin hemstad. Allt gick rätt för Bruce Arians mot sitt gamla lag och det var dominans rakt igenom.

Matchen kunde inte ha börjat mycket bättre för Arizona Cardinals. På sin första serie drev de 80 yards på tio spel och avslutade med en touchdown från Carson Palmer till Larry Fitzgerald. Cardinals hade inte en enda tredje down på serien.

Försvaret kom sedan ut och dominerade gästernas offensiv. Det gjorde de hela matchen. Andrew Luck var under intensiv press, springspelet kom ingenstans och misstagen var egentligen bara en tidsfråga. Colts lyckades dock blockera ett field goal och sparka in ett eget innan Fitzgerald fångade ännu en touchdown och ställningen blev 14-3.

Men en pressad Luck kastade strax därefter en interception som linebackern Karlos Dansby kunde springa in för en touchdown och innan vi visste ordet av det var ställningen 34-3 och matchen i stort sett död. Det var helt tydligt vilket som var det bättre laget.

Carson Palmer gjorde ännu en bra match. När han inte kastar interceptions är Cardinals ett lag att ta på allvar. De är 7-4 nu och ett av de tre lag i NFC som slåss om två platser. Med ett relativt lättspelat schema och 49ers den sista veckan av säsongen har de allt i sina egna händer.

Men det är försvaret som är Arizonas styrka. Det är ett av ligans bästa. Med spelare som Calais Campbell, Darnell Dockett, Karlos Dansby, Daryl Washington, Patrick Peterson och Tyraunn Mathieu kryllar det av playmakers som bland ligans bästa på sina positioner.

Noterat

Unga Michael Floyd börjar verkligen bli en bra receiver. Flera tuffa mottagningar mot Colts för att följa upp succématchen veckan innan.

Cardinals har potential att vara ett bra lag även offensivt. Men det hänger på Palmer och hans offensiva linje.

Andre Ellington, rookie running back i Cardinals, är snabb. Väldigt snabb. Påminner om en ung Chris Johnson ibland.

Förlusten av Reggie Wayne har satt tvärstopp för Colts offensiv. T.Y Hilton kan inte bära lasset.

Indianapolis har turen att spela i usla AFC South, där Titans, Jaguars och Texans knappast imponerar.

Cardinals kan nog ställa till det för de bra lagen om de når slutspelet. Är en solid grupp.

Nyheter

To Top