Nyheter

Misstag härjade i klassiker

Pittsburgh Steelers hälsade på Cleveland Browns för en klassisk match, en av ligans äldsta och bästa rivaliteter. Förutom rivalkänslorna kryddades matchen extra då en slutspelsplats hägrade för vinnaren och blev mer fjärran för förloraren.

Det var gästerna Steelers som tog kontroll över matchen. Deras försvar spelade fantastiskt bra och forcerade fram fyra turnovers. Ena var en interception av William Gay som resulterade i en defensiv touchdown. De övriga var fumbles varav två orsakades av veteranen och ledaren Troy Polamalu. Han spelade som den playmaker Steelers behöver i försvaret.

Browns quarterback Jason Campbell lämnade planen skadad två gånger. Andra gången blev en för mycket. Reserven Brandon Weeden hoppade in och gjorde en okej insats. Förvånansvärt nog sprang Browns knappt med bollen. Även innan poängen rann iväg övergav de springspelet. Till slut blev de för förutsägbara. Då blir det svårt mot ett erfaret försvar och en så erfaren defensiv koordinator som Dick LeBeau.

Steelers spelade precis som de ville. De matade rookien och running backen LeVeon Bell med boll och kontrollerade klockan. När de väl hade grepp om matchen släppte dem aldrig taget. Det kändes avslappnat, tryggt och behärskat. Browns fick inte igång sitt anfallsspel ordentligt och försvaret kunde inte vinna matchen åt dem. Alla turnovers var såklart en avgörande faktor i matchen.

Detta klassiska rivalmöte fick därmed ett slut som vi känner igen från de senaste 20 åren. Storebror Steelers leder sen dess med 31-6 och det är dags för Browns att ta kommandot över rivaliteteten. Än så länge är dock Steelers ett nummer för bra. Med denna vinst är Steelers i allra högsta grad med i slutspelsjakten trots att de inledde säsongen med fyra förluster.

Noterat

Josh Gordon i Browns fångade bollar för 237 yards. Mycket när matchen var avgjord, men oavsett är det otroligt imponerande.

Steelers fyra turnovers orsakades av två spelare. William Gay med en forced fumble och en interception, Troy Polamalu med två forced fumbles.

LeVeon Bell ger Steelers ett tufft spel på marken och tar en del av det offensiva ansvaret från Ben Roethlisberger.

Browns har förlorat 5 av sina 6 senaste matcher. Synd efter en lovande start på säsongen.

Ben Roethlisberger, Steelers quarterback, både kastade och sparkade bollen. Med ett oväntad spel puntade han bollen och placerade den en yard från Browns end zone.

Nyheter

To Top