Cowboys

Tony Romo till utmanare?

Dallas Cowboys nya QB Dak Prescott går från klarhet till klarhet och gör inget annat än att vinna matcher för sitt lag och gör det dessutom med stil.

Prescott själv har gått ut och sagt att Cowboys är Tony Romo’s lag, en ödmjukhet som gör att de flesta gillar honom än mer. Men självklart vill han inget hellre att bli startman och sno jobbet från Tony Romo. Cowboys ägare, Jerry Jones, har tidigare gått ut och som vanligt slagit undan benen för Cowboys tränare Jason Garrett, med ett uttalande att Romo startar när han är frisk. Ett uttalande som han i efterhand mer och mer backat ifrån utan att säga det rakt ut. Räkna med att Jones snart lägger över lasten på Garrett och säger att det är upp till tränaren.

Philadelphia Eagles före detta QB Donovan McNabb besökte i veckan radioprogramet Mike & Mike och lyfte frågan som mer och mer har börjat bubbla upp, är det läge för Cowboys att byta bort Tony Romo? McNabb tog det till och med ett steg längre och tyckte att man skulle höra sig om att byta bort både Romo och lagets stjärnreceiver Dez Bryant och fortsätta satsa på framtiden.

”So if you’re Jerry Jones, you need to listen to everybody, at this point, for the first time, and keep Dak Prescott in there and have that backup, just like New England did with Tom Brady. Yeah, we knew that Drew Bledsoe was a little upset about it and I would too, being a starter, but it worked out well for them where they’ll be able to part ways with Drew Bledsoe.” – Donovan McNabb

Man har landets bästa offensiva linje som fortfarande är ung, man har en ung RB som gjort succé direkt och man har vunnit de tre senaste matcherna med detta utan både Bryant och Romo. Man frigör väldigt mycket pengar som man kan investera i försvaret och man kan i nästa draft fortsätta satsa på försvaret och en ny ung receiver.

Huruvida Cowboys ska byta bort Dez Bryant lägger vi åt sidan tills vidare. Men tanken att byta bort Romo är intressant. Visst, Cowboys blir av med en ganska bekväm säkerhet om Prescott helt plötsligt skulle se mänsklig ut, men samtidigt blir man av med ca 20 miljoner från lönelistan som kan läggas på att fylla andra hål i truppen.

Vi säger att Cowboys vågar, frågan är då vilket lag som kan tänka sig att satsa på en 36-årig spelare som har haft en del skadeproblem de sista åren?

Miami Dolphins och Ryan Tannehill känns allt mer som ett misslyckat experiment och skulle kunna vara ett alternativ. Samma läge finner vi i San Francisco 49ers och Chicago Bears med stora problem på positionen. Men är något av dessa lag villiga att lägga 18 miljoner på Tony Romo utan att ha en riktig chans att vinna Super Bowl? Eller kan det vara pusselbiten som saknas?

Ett annat alternativ som Mark Kiszla hos Denver Post lyfte är att Denver Broncos och John Elway slår Jerry Jones en signal och kollar om de är intresserade att byta Broncos QB Trevor Siemian mot Tony Romo. Siemian har gjort en del bra men det känns inte riktigt som han är mannen för att ta Broncos till ytterligare en Super Bowl. Kan man få Tony Romo att leda offensiven så känns verkligen Broncos på nytt som en favorit. Lägg därtill att Broncos val i första rundan, Paxton Lynch, har en rutinerad QB att se och lära ifrån och ökar möjligheterna att utvecklas till en framtida startman hos Broncos.

Broncos är just nu tio miljoner under lönetaket vilket betyder att man måste frigöra ytterligare ca tio miljoner för att kunna knyta till sig Romo, ingen lätt uppgift men absolut inte omöjlig.

Trade Deadline är första november och brukar vara ganska sval. Men fortsätter Dak Prescott att prestera så kan denna snackisen växa ytterligare fram till deadline.

Nyheter

To Top